Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 108 tulosta

Jussi Häkkinen
marras 9, 2023, 11.58
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

airakti kirjoitti: marras 9, 2023, 10.55 Ei palanut hihat, vaan irtosi, joten pitää varmaan ostaa uusi puku. Valikoimaa on nykyään niin paljon, että polla sekoaa. Onko suosituksia mikä ja mistä. Kriteerit: 180 cm pönäkkä 95kg, hihat ja lahkeet saisi olla lyhyet ja korkea vyötärö.
Japanilaiset & Kamikazen (ja mahdollisesti Arawazan) Tournament Cut -puvut menevät noihin kriteereihin (jotkut puhuvat katapuvuista). Paino & materiaali oman maun mukaan, perinteistä halajavat hommaavat #10 puuvillaa ja modernistit jäykkää polycottonia. Länkkärimerkit puhuvat unsseista joten 12+ unssinen kangas siis näissä.
Jussi Häkkinen
loka 14, 2021, 21.59
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Henrikki kirjoitti: loka 14, 2021, 13.09 Ihan järkyttävän pitkät toimitusajat tuolla espanjan Kamikazella. Mihin on Suomi-kamikaze hävinnyt? Tai onko muuta paikkaa, josta Shureidon pukuja voisi tilata, esim suoraan Japanista?
Nähtävästi tilaavat Japanista tilauksittain, Shureido on ottanut kaiketi myös kansainvälistä myyntiä omaan haltuunsa.

Jos Shureidon puvut kiinnostavat, on olemassa lafka nimeltä Tokyodo, joka tunnettiin ennen nimellä Tokyo Shureido. Rinta rinnan verrattuna puvut ovat samoja ja mallit niinikään 1:1. Käsittääkseni kyseessä oli alkujaan Shureidon pääsaarten myyntilafka, joka sitten erosi omaksi firmakseen.

Noita saa mm. www.kuroobiya.com -osoitteesta.

www.shureidokarate.com myy sitten Shureidoa suoraan.
Jussi Häkkinen
loka 13, 2021, 15.33
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

AxuL99 kirjoitti: loka 13, 2021, 15.04 Myykö Euroopassa muut kuin Budo Fight Pariisissa Shureidon tuotteita?
Shureidon pukuja saa myös www.kamikaze.com :in kautta Espanjasta.
Jussi Häkkinen
loka 6, 2021, 10.38
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

NolDanKarateman kirjoitti: loka 6, 2021, 10.26 Sellainen jännä kysymys noista puvuista... Ostin itse Tokaido Tsunami Silverin, kokoa 180cm, ja itsellä on pituutta 187cm ja istuu päälle erinomaisesti. Osaako joku sanoa eroaako joku toinen merkki istuvuudessa kuinka hirveästi, jos hommaan 180cm puvun vai pitääkö vain katsoa ja kokeilla onneaan?
Leikkauksissa on merkkien välillä huomattavia eroja, joten vain kokeilemalla selviää. Ylipäätään pituus koon määritteenä on melkoisen epätarkka (vilkaise vaikka kadulla samanmittaisia ihmisiä niin huomaat, että kehon muut määrittävät tekijät vaihtelevat valtavasti).
Jussi Häkkinen
syys 25, 2021, 22.29
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Andy kirjoitti: syys 25, 2021, 18.15 Eikö jonkinlainen takki olisi tarpeen tarttumaotteiden harjoitteluun?
Se voi auttaa, mutta sääntö "kropasta, ei rätistä" pätee.
Jussi Häkkinen
syys 25, 2021, 17.59
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Andy kirjoitti: syys 25, 2021, 16.34 Millainen asu olisi muuten sinusta karaten harjoittelemiseen paras, jos ei mietitä mitään perinteitä tai ulkonäköseikkoja?
Joustava urheiluasu, mahdollisesti teknisestä kuidusta. T-paita ja joko pitkät housut tai sortsit, kaikissa runsaasti elastaania ja moderni kaavoitus. Ideana liikevapaus ja mahdollisesti jonkinlainen hiertymäsuoja.
Jussi Häkkinen
syys 25, 2021, 16.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Sinällään myös karatepuvuissa pätevät normaalit vaatteiden istuvuustekijät, joten periaatteessa jokainen vaatetusalan suunnittelupuolen teoriaa ymmärtävä voi vastaavasti analysoida myös niitä. Toki lajikokemus muodostaa tässä ison osan siitä, että näistä voi jotain sanoakin.

Tietynlaisen ongelman luo karatepuvun perinteinen leikkaus ja valmistus aiheen kankaansäästö. Kyseessä ei varsinaisesti ole maailman paras urheiluasu, etenkään silloin kun haetaan myös lajinomaista tyylikkyyttä.

Toki karatepuvut ovat tuoneet oman legendansa myös normaaliin vaatetukseen mm. "action jeans":ien tarpeettoman haarakiilan muodossa - toki kyseinen tyyli on myynyt hyvin aikoinaan harrastajille, joten ehkä se kuitenkin ajoi asiansa... 😄
Jussi Häkkinen
syys 24, 2021, 16.16
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Nniiinn...

Mistään tietystä valmistajasta tai mallista en osaa sanoa istuvuutta asiakasta näkemättä. Omat pukuni ovat joko wanhoja Shureidoja tai sitten uusia Shureidon, Tokyodon ja Hirotan mittaan tehtyjä pukuja. Jotenkin nostalgiakoomisesti käytän eniten vanhoja Shureidon valmispukuja nykyisin treenatessani, kai siinä joku viehätys on. Wabi sabi jne.

No, anyhoo. Se, nouseeko paita housusta/takki vyön alta tai kinnaako joku paikka, riippuu monesta asiasta. Periaatetasolla nivelalueilla ylimääräisen väljyyden pitäisi olla minimissään vetämisen vähentämiseksi ja muualla sitten riittävästi lisätilaa liikevaran sallimiseksi.

Takin hihan tulisi lähteä mahdollisimman läheltä kainaloa - käytännössä pari senttiä kainalon korkeuden alta on minimi tosielämässä käden ollessa alhaalla. Kun tästä piirtää mielikuvituksessaan viivan olkalisäkkeen päätyyn (se viimeinen kohta kropassa, joka ei nouse kun nostaa kättä sivulle) - tämä EI ole olkasauman paikka, koska karatepukujen rakenteessa sauma ei kulje olan kohdalla vaan ulkopuolella, muuttuen kaavoitusteoreettisesti osaksi hihaa - ja edelleen ympäri, saadaan kehon minimimitta, johon lisätään n. 5cm mukavuusväljyys ja saadaan minimimitta, joka tämän (viiston) linjan on puvussa oltava. Käytännössä mikään puku ei kuitenkaan toimi näin. Tässä siis puhutaan teoriaa. Tämän lisäksi rinnassa ja selässä on otettava huomioon olkapään liikealue - käytännössä puoliselästä on oltava tähän kuvitteelliseen olkalinjaan niin paljon matkaa kuin olkapää ääriasentoon eteen työnnettynä tarvitsee + pieni mukavuusvara (sentti). Oikeasti tätä on kaikissa puvuissa paljon enemmän.

Rinnanympärys l. mitta kehon ympäri tulisi puvussa olla n. 12-18cm kehoa suurempi. Tämä sallii liikkuvuutta.

Missään klassisessa puvussa eivät tällaiset mitat oikeasti toteudu, joten tuossa on kyse teoriasta. Lisäksi noiden mukaan tehty puku ei näyttäisi hyvältä karaten harjoittamiseen eikä täyttäisi katapuvun estetiikkaa.

Housuissa kehon lantionympärykseen lisätään vähintään 5cm(slim fit), mutta käytännössä paljon enemmän. Koska karatepuku on tehty miten on tehty, tämä määrittää vyötärömitan aika tavalla useimpia kehoja suuremmaksi, etenkin jos ihmisellä on yhtään moottori Hondan takana, kuten Sir Mix-A-Lot asian aikoinaan ilmaisi. Joissakin puvuissa tätä vyötärö-lantioerorusta on otettu sisään etulaskoksilla. Ei paha idea. Haaruksen pitää taasen olla tarpeeksi lähellä kehon haarusta, koska roikkuva haarus vetää. Muutoin tilaa tulee olla tarpeeksi. Haarakoukun eli etuvyötäröstä skreban kautta takavyötäröön tulee olla riittävän pitkä, mutta ei ylipitkä. Jos siellä Hondassa on takaveto, nimenomaisesti takakappaleessa tulee olla riittävästi mittaa, jotta housu yltää takamuksen yli. Jos mitta tai takasauman kulma ovat liian vähäisiä, housu kinnaa etureidestä.

Onlineostaminen on siis vähän kompleksista, jos haluaa ihan täydellistä istuvuutta. On myös huomioitava muoti - kyllä, myös karatepuvuissa on muotia ja eri aikojen puvut näyttävät erilaisilta. Tuohon päälle vielä omat tyylinäkemykset. Liikevaran on oltava riittävästi, mutta ei liikaa jotteivät muut mittasuhteet räjähdä käsiin. Eli kompleksista on.

Parhaat löydöt tekee sovittamalla, valitettavasti. Takki nousee aina hieman vyöstä ylös ja tämä on tyylinkin kannalta hyväksi - kunhan ei liikaa. Housujen ei tule kinnata yhtään.

Eli ei tässä mitään viisastenkiviä ole suoraan tarjolla ja ihan jokainen vaate on kompromissi. Suosittelen vain kokeilemaan kaikkea.

Lisäksi mitoitus pituuden mukaan on erittäin epätarkkaa. Olisi loistavaa, jos pukuvalmistajat antaisivat vaikkapa suosituksen rinnan ja lantion koosta tai kokoalueesta ns. sivistyneiden vaatteiden tapaan...

Ylipitkiin nauhoihin on ratkaisu. Lyhennä ne.
Jussi Häkkinen
syys 24, 2021, 10.07
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku suosituksia?

Se, nouseeko takki vyön alta tai vetävätkö pöksyt potkuissa vastaan on mitoituskysymys, pukumallista riippumatta. Liian suuri puku rajoittaa liikettä. Silti, nakinkuorikaan ei ole hyvä.
Jussi Häkkinen
tammi 17, 2021, 14.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Andy kirjoitti: tammi 17, 2021, 11.37 Japanilainen shotokan-opettaja selittää, miksi gi ei ole oikea termi puhuttaessa karatepuvusta. Sen sijaan tulisi käyttää nimityksiä karategi tai dogi.
Joskus aikoinaan tuli tästä vaahdottua enemmänkin, nykyisin puhun karatepuvusta tai do-gi:sta.

Oikeassa on.
Jussi Häkkinen
syys 13, 2020, 20.59
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Shureidon NW-3 ja NW-2, jos sekoite on ehdoton (miksi?), samoin Tokyodon vastaavat. Käytännössä repimiskestoa on kaikissa jonkin verran, mutta mikä tahansa olkasaumallinen repeää juuri olkasaumasta, jos hihoista otetaan kiinni.

Noin halpaan hintaan ei kyllä pääse oikein helposti. Käytännössä nykyisin laatupukuihin saa sen parisen sataa pudottaa.
Jussi Häkkinen
kesä 3, 2020, 02.54
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

Andy kirjoitti: touko 30, 2020, 11.58 Tuota korkean vyötärön ideaa en ole aiemmin hoksannut. Videolla myös kerrotaan, että pukua ei saisi silittää, koska se vahingoittaa kuituja.
Tämä on puuvillan ja puuvillan kaltaisten materiaalien kohdalla väärin. Pesu itsessään kuluttaa kangasta hieman, tosin niin kuluttaa likakin. Silittäminen kuitenkin on hyödyksi - se palauttaa kankaan pinnan tehdasviimeistyksen (ei täysin, mutta hieman) ja tekee pinnasta tiiviimmän ja paremmin likaa hylkivän. Sileä pinta on myös vähemmän altis tarttumaan kynsiin ja muihin kangasta potentiaalisesti vahingoittaviin asioihin.

Yksi isoja mokia pesussa on kuitenkin liiallinen pesuaineen käyttö. Juurikaan ruokalusikallista enempää ei tarvitse. Tahroille kohdekäsittely.

Mikäli rauta on niin huonossa kunnossa, että se kuluttaa pukua, kannattaa vaihtaa silitysrauta.
Jussi Häkkinen
joulu 10, 2013, 21.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

K3tsuppi kirjoitti: Kiitos Jussi vinkeistä!, eli siis kyseinen Shureido TK-10 tuli hommattua, asian ytimeen eli pesuun ja kutistamiseen.. ohjeissa sanotaan että vaan kylmällä vedellä pesu? Oletteko pessyt siis kuumalla, 60, 80 astetta? miten paljon pienenee.. Toki tässä on sellanen homma kun on toi kamikazen instructor puku joka on hoikalle ja tämä shureido "normi koko", niin tuntuu isolta vaikka ei kuitenkaa taida olla :D shureido puvun otin jussin ohjeen mukaan eli just omaa kokoa ja se oli oikea ratkaisu kyllä..
40 mielellään, mutta ei se kyllä 60- eikä 90-asteenkaan pesussa pilalle mene. :)
Jussi Häkkinen
marras 27, 2013, 12.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Karatepuku

K3tsuppi kirjoitti: Morjesta kaikille tasapuolisesti!

Kyselisin teiltä viisaammilta potkijoilta näistä pukujen tiedoista. elikkäs mitä tarkoitetaan kun puhutaan väljästä puvusta? isommalle kaverille vai? ite oon aika hoikka poika ja taistelen kamikaze instructorin kanssa ja tosi tyytyväinen olen ollut pukuun, puvussa siis kapeampi leikkaus, vaikka en taida edes tietää mitä se tarkoittaa :D mutta mieli tekis hommata shureidonin tk-10 puku.. eli kysymys siis onko yhtään samaa kastia "koon" puolesta vai teltta mallia hoikille jne..

nooh vastaa jos joku ymmärtää mitä haen takaa :D

oikein hyvä palsta tämä, mielenkiintoisia juttuja!
"Maun mukaan" on oikeastaan paras näkemys noissa. Itse en ole äärettömän tukeva poika ja olen aina pitänyt sangen väljästi istuvista puvuista, nykyisin toki sen ollen suhteellista (suurin osa treenipuvuistani on mittatilauskamaa, jolloin väljyys ja napakkuus vaihtelevat puvun eri paikoissa).

Shureidon TK-10 on keskihintainen ja sangen hyvä puku (minulla on yksi 15 vuotta vanha edelleen aktiivikäytössä), jota kyllä voi suositella. Puvuissa yleisesti ottaen rintakehämitta on tärkein.

En suosittele (enää) pyöristämään Shureidossa koon mukaan ylöspäin. Tosin, jos olet tarkan markan poika, Kamikazen America on laadultaan hyvin samalla tontilla pyörivä puku erittäin halvalla (taitaa vieläkin olla vain satasen). Shureidoista suosin nykyisin NW-sarjaa, toki mieluummin käytän Tokyodon ja Hirotan tuotteita.
Jussi Häkkinen
loka 25, 2013, 17.02
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karatepuku
Vastaukset: 485
Luettu: 109660

Re: Karatepuku

Ei vastaavasta mallista, mutta siitä raskaimmasta seospuvusta kyllä. Tokyodo ja Hirota ovat ainakin mittatilaustyönä samantasoisia pukuja. Tokaidolta en enää kelpuuttaisi kuin ehdottomat huippumallit, "linjakama" on aika pettymys. Sama, valitettavasti, pätee myös ent. suosikkiini Shureidoon.