Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Jussi Häkkinen
syys 3, 2016, 22.27
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Liikesarjavideoita
Vastaukset: 83
Luettu: 16148

Liikesarjavideoita

Andy kirjoitti:Sitten on joitakin, joissa on tuollainen hidas liike alussa ja loppuun kiihdytys samoin kuin ITF-videoissa. Ja löytyypä ainakin yksi ihan hitaasti tehty suorituskin.

Osaisiko joku seibukan-treenaaja valottaa noiden suoritusten eroja? Siihen on varmaan joku syy miksi suoritustapa vaihtelee?
Yleensä hidas suoritustapa tarkoittaa, että "tärkeää - opettele tämä hyvin" tai että sisällössä on muutoin asioita, joita kannattaa hieman funtsia. Esim. Seisan-katassa on nopea haito-uke, jonka perään tulee hidas kääntö/kiristys - tässä tuodaan selvästi esille se, että torjunnan tulee olla valmis ennen kuin tartutaan ja vedetään. Vastaavanlainen tekniikka löytyy sitten edistyneemmästä, samalta opettajalta tulleesta Gojushi-ho -katasta nopeana - setti on siis tuttu, hidasteluja ei tarvita.

Hitaus ja loppukiihdytys tarkoittaa ajoittain myös sitä, että sovelluksessa on kyse voimankäytöstä.

Yleisesti ottaen sisällön tunteminen avaa näitä hyvin. Käytännössä on havaittavissa, että "perusluontoiset" tekniikat tehdään lähes aina nopeasti ja spesiaalimmissa saatetaan poikkeuksellisuutta korostaa esim. hitaudella.

Jotkut jutut sitten tehdään sovelluksessakin kohtuullisen hitaasti.