Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Tapani
helmi 17, 2015, 11.16
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"
Vastaukset: 58
Luettu: 6438

Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"

Olen tonik samaa mieltä, ottelussa tota näkyis enemmän, jos se olis paras vaihtoehto.
Kyse on kuitenkin myös etäisyydestä, otteluasentohan muuttuu lähemmäs mennessä. Tankulassa toi asento on ok pidemmän etäisyyden päästä, mutta kyllä molemmat kädet nousee ylös suojaukseen, kun ollaan lyöntietäisyydellä. Meillä toi on ikään kuin vain perusmuoto, josta tekniikat harjoitellaan ja jota käyttäen voidaan siirtyä ensimmäiseen kontaktiin. Sen takia ehkä otteluasento-termi on vähän väärä ainakin meidän kontekstissa.
Tapani
helmi 16, 2015, 21.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"
Vastaukset: 58
Luettu: 6438

Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"

Toi videon asento on käsien osalta hyvin lähellä tanglangin perinteistä otteluasentoa. Tai siis sitä asentoa, josta tekniikoita muodollisessa harjoittelussa treenataan. Meillä etummainen käsi tosin on 45 asteen kulmassa kämmenselkä ylöspäin. Ottelulinja on ranteen yli.

Tollasessa asennossa tosin täytyy olla paljain nyrkein otellessa tarkkana, ettei toinen saa tartuttua siihen edessä olevaan käteen. Tämä on myös tankulassa yksi keskeisistä strategioista.