Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

joksanen
heinä 23, 2008, 12.13
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Bloodycut
Vastaukset: 52
Luettu: 13974

STR kirjoitti: Lukeeko siellä sun JKD opuksessa, että tee liikesarjoja. Jos lukee, niin polta ne roviolla. Brucen mielestä liikesarjat on ajanhukkaa.
Tätä mäkin olen vähän ihmetellyt. Ja siksi pidän Hajsnaria hyvin pitkälti wingimiehenä. Ja ymmärsin sen opettavan dummyformiakin ja myöntävän erilaisia asteita.

Ei ole kyllä ainoa JKD-tyyppi joka noin tekee. Tuntuu jakavan mielipiteitä tämä tapa.
joksanen
heinä 22, 2008, 11.23
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Bloodycut
Vastaukset: 52
Luettu: 13974

bloodycut kirjoitti: Yllätyin kyl ku katoin miten yksityiskohtasesti esim. Siu Leem Tau on kuvattu kuva kuvalta miten edetään.
On hyvin tyypillinen tapa tehdä liikesarjasta kuvasarja. Multa löytyy kirjahyllystä parikin kirjaa jossa ko formi on esitetty. Toisessa on reilusti yli 200 kuvaa (osa liikkeistä sekä edestä että sivulta). Silti ainoa mitä noista sarjoista (ja klipeistä) voi oppia, on liikkeiden järjestys ja nimet. Itsekin olen hyödyntänyt moisia, jotta olen opettajan kanssa voinut sitten keskittyä itse liikkeiden - ja erityisesti tarkoitusten ja ideoiden opetteluun.

En tosin ko formin osalta, koska silloin mä en vielä osannut niitä liikkeitä edes läpikävelläkseni (tai no, en koskaan muistanut missä järjestyksessä neljännen setin käsiliikkeitä veivataan, siihen kuvasarja oli ihan hyvä). Cham-kiusta puhumattakaan kun siinä kävellään eestaas ja molemmat kädet tekee epäsynkronisia asioita. Mutta esim dummyformin opiskelu on tällä tavalla ollut mukavaa, koska siinä ei tule varsinaisesti uusia liikkeitä. Vain harjoitteluympäristö on muuttunut.

Mä voin koittaa vastata teknisiin kysymyksiin sen osalta, miten ne wingissä ilmenee.
joksanen
heinä 21, 2008, 10.55
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Bloodycut
Vastaukset: 52
Luettu: 13974

Kukaan ei kiellä sua heiluttamasta nunchakuja ja bokkeneita vaikka kävisitkin jossain oikealla salilla. Eikä harjoitussalilla käyminen vähennä harjoittelun monipuolisuutta, päinvastoin. Opettaja laittaa sut tekemään sellaisia asioita, joita sä itse et välttämättä huomaisi. Opettaja pystyy myös kertomaan miksi SLTssä juttuja tehdään niin kuin tehdään. Sen lisäksi on tosiaan vielä se oma treeni siihen päälle, kuten jo sanoin edellisessä viestissäni.

Tietysti jokainen on myös ihan vapaa puuhastelemaan harrastuksekseen ihan mitä tykkää.
joksanen
heinä 20, 2008, 13.20
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Bloodycut
Vastaukset: 52
Luettu: 13974

Tässä pieni nillitys, mutta toivottavasti se säästää sut tulevaisuudessa muutamalta vaivalta. En tiedä onko JKDssa oikeasti Siu Leem Tauta vai onko se vain Hajsnarin entisestä elämästään tuoma harjoitus. Kummassakin tapauksessa (ja eritoten jälkimmäisessä) sen yhteys wing tsunin (joka viittaa aina Leung Tingin sukuhaaraan) kanssa on hatara. Vaikka ovat toki veistetty samasta juuresta.

Siu Lim Tausta (tai Siu Nim Tausta) löytyy monta versiota ja varmaan jokainen on ihan yhtä oikein siinä omassa järjestelmässään. Mutta ne eivät välttämättä mene yksi yhteen keskenään.

Suosittelisin edelleen oikean opettajan hankkimista, joka osaa sekä formin (jos tarpeellista) sekä siihen liittyvät ulkopuoliset suoritteet. Jos paikkakunnaltasi ei löydy varsinaista harjoitussalia, voit hakea oppia leireiltä ja seminaareilta. Tässä tapauksessa omaehtoinen (toivottavasti kaverin kanssa) tapahtuva harjoittelu on ensiarvoisen tärkeää.

JKDta on Suomessa tarjolla melko vähän. Sellaisen puutteessa voit koittaa korvata sen millä tahansa wingikoululla (kirjoitusasusta riippumatta).