Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Haku löysi 30 tulosta

luupää
touko 21, 2019, 11.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Valtiovarainministerön laskelmien mukaan edes nykytasossa pysymiseen tarvitaan vaalikauden lopussa vuosittain 1,6miljardia lisää rahaa. Velkaantumista ei olla edelleenkään taitettu eikä julkisia menoja ole de facto leikattu.

Tarkoitus on selvästi että mm. rinteen, liin ja arhinmäen kaltaiset kovan luokan businessosaajat ottavat vielä enemmän lainaa alle äänestysikäisten piikkiin ja jakamalla...korjaan...riskisijoittamalla sitä he saavat sille enemmän tuottoa kuin mitä se maksaa. Muutenkin hyvä että saadaan joku roti lobbareille ja pahoille markkinavoimille. Rinne on kuitenkin saanut tuomion taloyhtiönsä varojen kavaltamisesta (lue varasti naapureiltaan) ja kenkää samasta syystä työpaikaltaan. Hyvä mies joka tietää missä mennään.

Niin ja hyvä me! Suomi on 100v epäonnistumisten jälkeen osoittanut että sosialismi toimi sittenkin! Hähä, jos pystyisin olemaan enemmän vahingoniloinen niin se olisi jo liian rietasta.

:naurupyorii:

Antti Rinne: ”Nyt näyttää erittäin hyvältä” – ”Hallituksen ei tarvitse leikata yhtään”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280748-antti-rinne-nyt-nayttaa-erittain-hyvalta-hallituksen-ei-tarvitse-leikata


Edit: pitää kyllä ihmetellä vaivaako alle 40v äänestäjiä ja kaiken ikäisiä vanhempia heikko yleissivistys, itsetuhoisuus vai sadistinen käsitys vanhemmuudesta. Nykysäädöillä suomi on alle 40v näkökulmasta käytännössä pyramidipuhallus.

:)
luupää
touko 8, 2019, 12.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

luupää kirjoitti:
loka 17, 2018, 12.08
Luupää toivoo että vaalien jälkeen Rinne perustaa hallituksen vasemmistoliiton, vihreiden ja alkiolaisille sosialismijuurilleen palanneen keskustan kanssa. Rukoilen myös kaikille jumalille että he ehtivät tehdä mahdollisimman paljon itsensä näköistä punamultakansanrintama politiikka ennen seuraavaa laskusuhdannetta.

https://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=5575&start=1350#p925841

https://i.postimg.cc/g2rQ7xP4/DF9-AE362-5-A33-445-A-B77-C-556-A899-EDA25.jpg


Tämä oli helppoa arvaus: piti vaan miettiä mikä on seurauksiltaan worst case scenario. Hähä!


jippii
luupää
touko 2, 2019, 12.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Ile kirjoitti:Ei tietenkään ole kyse vain siitä. Populismin määritelmä ei suinkaan tyhjene vaalitaistelussa käytettäviin keinoihin vaan enemmän siihen, mitä siellä takana on tai ei ole.

Toki osin on kyse myös käsitemäärittelystä, mutta itselleni poliittinen populismi käsitteenä viittaa paljolti sellaiseen toimintaan, jossa taustalla ei ole perinteisessä mielessä kattava poliittinen ideologia, josta voitaisiin johtaa laajasti ratkaisuja yhteiskunnallisiin kysymyksiin vaan ennemmin yksittäisiin ajankohtaisiin kysymyksiin irrallisia ratkaisuja tarjoava ja lähes poikkeuksetta jotain "eliitiksi" kuvaamaansa tahoa tai muuta ns. hyvää vihollista vastustava liike.
No jos nyt leppäkerttuun pitää yhtyä, niin Suomessa on määritelmän mukaan sekä institutionaalista korruptiota että korporatiivinen eliitti joka yhdistää poliittisen vallan ja etujärjestön intressit. Se että edellämainittu on yhteensopiva populistien poliittiseen narratiivin kanssa ei tee siitä paikkansapitämätöntä saatikka vähemmän haitallista.

Mitä valehteluun tulee, niin luupään on hyvin vaikea ymmärtää millä tavalla se on relevanttia, onko taustalla yhtä heikolle pohjalle rakennettua koherenttia ideologiaa vai ei. Ei se tee valheesta enemmän totta tai ymmärtämättömien hallintoalamisten vedättämisestä vähemmän rottaa.

Ei enää liity Ilen postaukseen mutta IMO on myös turha irvailla kansanäänestyksistä tai suorasta demokratiasta ”katsokaa brexittiä” tyylisillä heitoilla. Yhtä hyvin voisi irvailla ”katsokaa edustuksellista demokratiaa” ja viitata esim. euroon, julkisten menojen kasvuun jne.

Edit: Suomi siis liittyi euroon ilman kansanäänestystä. Ja vaikka liittymisen vaikutuksista oli etukäteen tarjolla tutkimustietoa (mm. Kanniaisen ja Vartiaisen toimesta), niin työmarkkinoita ei uudistettu. Niitä ei ole uudistettu vieläkään. Kun Kanniainen teki jokunen vuosi takaperin selvityksen siitä miten euro oli vaikuttanut, niin johtopäätös oli että euro on aiheuttanut mittavan hyvinvointitappion koska työmarkkinoita ei oltu uudistettua. Finanssikriisin jälkimainingesissa otettiin vielä kymmenien miljardien vastuut harteille.

Ruåtsissa ja Tanskassa järjestettiin kansanäänestykset ja jäätiin ulkopuolelle.

Tyhmät populistit.

:)

PetriP kirjoitti:
huhti 25, 2019, 12.28
Hyvä myyntityö perustuu asiakkaan kuunteluun ihan tutkitusti.
Ja kaikki vuorovaikuttaminen ja viestintä on pohjimmiltaan manipulointia!

:)
luupää
huhti 25, 2019, 07.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

PetriP kirjoitti:
huhti 18, 2019, 13.34
@luupää Poltiikon tärkein taito on verkostoituminen ja toimeen tuleminen toisten politikkojen kanssa. Eli vaikkapa puheenjohtajan kaveriksi hakeutuminen. Se ei yritysmaailmassa ole välttis a1 taito mutta puolueessa on. Siihen nolla kärsivällisyydellä toimiva Harkimo ei sovellu ja siksipä ei koskaan tulee nousemaan poliittiseksi vaikuttajaksi.

Eri mieltä tuostakin. Verkostoituminen on toki erittäin tärkeää mutta sen avulla eteneminen ei kyllä ole mitään meritokratiaa. Harkimosta välitä tippaakaan kuten en myöskään orposta...joka ei toivon mukaan ole peräsimessä koko vaalikautta.

IMO kokoomus ansaitsi saada näpeilleen.


Edit: Kun tälläkin foorumilla ollaan niin huolissaan populismista ja faktojen jälkeisestä ajasta (kelaa niiq brexit) niin mihin kategoriaan viherpunikkien vaalilupaukset ja pseudo-oikeiston velkaantuminen on taitettu sadut menevät?

https://yle.fi/uutiset/3-10735606

:)
luupää
huhti 18, 2019, 09.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

flammee kirjoitti:
huhti 18, 2019, 07.26
Puoluekuri on ehkä välttämätön paha, mutta puolueen johdon valinnan pitäisi sitten olla demokraattisempaa, eli ei niin että puolueessa on pieni eliitti, joka päättää kaikesta eikä tätä eliittiä pysty rivijäsenet horjuttamaan. Siinä mielessä perussuomalaisten systeemi on terveempi, eli jäsenet voivat vaihtaa johtajat.
Näin...mutta pitää irvailla notta de gröna taisivat keksiä sen ensin.

:)

Pakko olla Petrin kanssa hieman eri mieltä tuosta meritokratiasta. Ministeripestin saamiseen vaikuttaa huomattavasti myös henkilökohtaiset suhteet puolueen johtoryhmään, oma äänisaalis, kotipaikkakunta, vagina vs pippeli jne.

Tämä on täysin spekulointia mutta ehkä harkimo oletti että exät (hähä), niinistön kampaniassa toimiminen, puolueelle tuomat äänet ja näkyvyys jne olis painanut vaakakupissa enemmän. Sitähän ei ulkopuoliset tiedä luvattiinko sille jotain ennen vaaleja.En pahemmin välitä kaverista mutta IMO kokoomus ansaitsi tuon näpäytyksen. Toivottavasti ottavat sen oppituntina. Jungeri (jonka julkisissa puheenvuoroissa kannattaa muistaa että kaveri on lobbari) on useampaan otteeseen peräänkuuluttanut disruptiota suomalaiseen poliittiseen päätöksentekoon joten ehkä tällä seurauksella on sen suuntaisia vaikutuksia.

Ainakin tämä alla oleva haapalan kirjoitus ja parin kokoomukselaisen avautuminen viittaisi enemmänkin pitkään jatkuneen hallitusputken korruptoivaan vaikutukseen kuin järkevään analyysiin. Miksi ihmeessä hjalliksen pitäisi välittää Stubbin ja Orpon herrasmiessopimuksista ja uratoiveista? Käsittääkseni ei ole puheväleissä kummankaan kanssa. Eikä ”oikeistolaisuus” ole muutenkaan mikään velvoite toimia kokoomuksen kautta.

Mitä tulee Teh Niinistöön niin kokoomus oli aikalailla eri eläin Hänen aikanaan. Silloin vielä kunnioitettiin veromaksajien rahoja (aiheutti suurta peppukipua eduskunnan puhenmiehenä) ja virkoihin nimitettiin ansioiden- eikä puoluekirjan mukaan.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006075947.html


Edit: puolueiden jäsenäänestykset voisi hoitaa netin kautta ilman minkäänlaista vaivaa.

:)
luupää
huhti 17, 2019, 07.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Kerkko kirjoitti:
huhti 16, 2019, 21.42
Useille kokoomuksen kannattajille pääasia on talouspolitiikka. Teki kokoomus mitä tahansa, se on silti oikeistolaisin valtapuolue. Oikeistolaista talouspolitiikkaa kannattavat eivät siirry muualle, koska eivät näe järkevää vaihtoehtoa.
Ihan hyvä luonnehdinta. Nimeltä mainitsematonta ehdokasta/edustajaa lainaten: eihän tämä ole mikään oikeistopuolue mutta tämä on vähiten vasemmistolainen (lue vahingollinen).

Tähän kokoomuksen strategia on nojannut post Niinistö aikakaudella. Liberaali- ja oikeistolaita äänestää joka tapauksessa joten voidaan kalastella lisäkannatusta vasemmalta. Siksi liike nytin, sinisten ja liberaalipuolueiden kaltaiset viritykset ovat tällä hetkellä tarpeen. Ne antavat painetta siirtyä oikealle kun kannattajat passivoituvat tai vuotavat muualle. Stubb yritti oikeistolaistaa kokoomusta mutta oli täysi fiasko puolueenjohtajana ja vätys neuvottelija. Orpo taas on katainen-itälä tyylinen mikä tahansa käy tyylinen puoluepamppu.

Itse kävin kaikesta huolimatta äänestämässä Vartiaista. Joka tasolla hyvä Äijä ja hänen ulosantinsa ansiosta laskennallisesti jokunen luupään inhokki tulee konkreettisesti kuolemaan vit..ukseen vaalikauden aikana.

Lievemmän haitan aikakaudella pitää yrittää löytää positiivisia näkökulmia!

:)
luupää
huhti 16, 2019, 12.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Fudon HS linkistä:

Puoluehallituksen mukaan keskusta lähtee hallitukseen vain sellaisen hallitusohjelman pohjalta, jossa ”koko Suomesta pidetään huolta ja määrätietoista työtä työllisyysasteen nostamiseksi 75 prosenttiin jatketaan”.

Keskusta linjasi myös muita reunaehtoja hallitukseen menolle, muun muassa sen, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sekä maakuntauudistus pitää viedä maaliin nykyisen valmistelun pohjalta ilman laajaa valinnanvapautta.

”Perhevapaauudistuksen pitää olla parannus perheille, ja kotihoidontukea ei saa heikentää”, puoluehallitus ilmoittaa.
Vaikuttaisi kelpaavan kunhan maaseudulle lapioidaan jatkossakin riittävästi rahaa. Rinne ilmoitti jo ennen vaaleja että sote mallit ovat yhteensovitettavissa. Eix demareilla ollut 18 sotekunnan malli...

:)
luupää
huhti 16, 2019, 11.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Sinne meni suurin este alkiolaiselle punamultakansanrintamalle...

Hähä...
luupää
huhti 15, 2019, 22.52
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

luupää
huhti 15, 2019, 22.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Voi olla aika hiljaista liike nytin kanssa....ilman Hjallista Orpo saattaisi olla paalupaikalla...

:D
luupää
huhti 15, 2019, 19.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Jorge kirjoitti:
huhti 15, 2019, 19.28
Jokin uusi dentiteetti ko. puolueelle pitääkin määrittää, kun viljelijäväestö on enää niin pieni osuus äänioikeutetuista.

Maaseutusosialistit?
luupää
huhti 15, 2019, 19.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Ile kirjoitti:
huhti 15, 2019, 19.16
PetriP kirjoitti:
huhti 15, 2019, 09.27
kukaan ei lähde apupuolueeksi Dem+Vihr+Vas liittoon.
Periaatteessa (”Sipilänjälkeinen”) Keskusta voisi tehdä sisällöllisesti valinnan painottaa taas enemmän ”vähäosaisten” asiaa, mikä myös kuuluu sen puolueen traditioon. Tällöin se voisi muodostaa noiden kanssa ns. kansanrintamahallituksen.
Jos niin käy niin Jumalat ovat kuulleet luupään diaboliset rukoukset....

jippii
luupää
huhti 15, 2019, 12.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Millä tavalla enemmistöhallitus sotisi kansan oikeustajua vastaan? Vaikka sdp, vihreät ja vasemmistoliitto kasvattivat kannatustaan niin he ovat yhdessäkin vähemmistössä. Porvareilla, tai siis porvareilla, on noin 120 paikkaa eduskunnassa joten vasemmistovoittoinen hallitus olisi eniten teh kansan tahdon vastaista...


:)
luupää
huhti 15, 2019, 08.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

PetriP kirjoitti:
huhti 15, 2019, 08.27
No kauheinta mitä tässä vaalissa tapahtui on demarien ykköspaikka. Edes persut ei ole yhtä kauhea miljardilinko kuin demarit.
Älä ole tollainen pessimistinen ilonpilaaja. Mitä enemmän tuleva hallitus ottaa lisälainaa, kasvattaa julkista sektoria, nostaa veroja ja tuhlaa, sitä kovempaa seuraava taantuma tulee lyömään. Tässä suhteessa kunnon rysähdys tuo pitkällä tähtäimellä enemmän positiivisia ratkaisuja kuin loiva luisu...

:)
luupää
huhti 15, 2019, 08.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eduskuntavaalit 2019
Vastaukset: 235
Luettu: 9002

Eduskuntavaalit 2019

Olen muuten valmis lyömään vetoa että Soini on ohareineen tällä hetkellä vihatumpi sinisissä kuin persuissa. Persujen fuck you and have a nice day on mammuttimaisuudessaan hatun noston arvoinen suoritus!