Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

Kuva

Haku löysi 10 tulosta

luupää
joulu 21, 2016, 23.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

You da Man Huusko!

:bow:
luupää
joulu 18, 2016, 14.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Joo putleristan on paha, ei välitä ihmisoikeuksista sen enempää kuin kansainvälisestä laista tai sopimuksista. En myöskään epäile etteivätkö he olisi tuon sähköpostijupakan takana.

Se sanottua niin onko joku aikuisten oikeasti sitä mieltä että länsimaat eivät yritä puuttua ja vaikuttaa muiden maiden äänestystuloksiin vähemmän imartelevin keinoin?

:smt003
luupää
helmi 18, 2016, 11.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

PetriP kirjoitti: No ei oikeastaan. Koska se on kuitenkin uudiyhdistys joka joutui hankkimaan omat jäsenensä. Jos osakeyhtiö menee nurin niin ei samalle markkinalle tehtävä uusiyritys otavastakseen edellisen yrittäjän veloista. Ja kun niitä kommareita meni niin moneen paikkaa (kuten vihreisiin) niin eihän se edes ole suora seuraaja

Kommarit oli onfo-sodassa aktiivisia, mutta onneksi taitamattomia. Kopioivat liika suuren ja mahtavan retoriikkaa

OT
Olen eri mieltä. Jäsenet eivät toki siirtyneet 100% mutta puolueiden pääasiallinen tulolähde ei ole jäsenmaksut vaan eri puoluetuet (yli kolminkertaiset eu keskiarvoon verrattuna). Nämä tuet ovat sidottuja kansanedustajien lukumäärään ja skp:n tapauksessa nämä siirtyivät vasemmistoliiton tuotemerkin alle. Eli kassavirta onnistuttiin suojaamaan järjestelyllä velkojilta vaikka varallisuuden siirto-operaatio vastaavasti epäonnistui. Myös puoluekoneisto, verkostot ja asema ay liikkeessä (rahallisineen tukineen) siirtyi uuteen organisaatioon.
/OT


Kaipa kommunistien suurin vaikutus mielipideilmastoon oli sotien jälkeisinä vuosikymmeninä. 70 luvulle tullessa rähmällään olo oli jo vakiintunut maan tapa ja kokoomuksenkin edustajat ravasivat tehtaankadulla. 80luvulla marssittiin rauhanmarsseilla ja osoitettiin mieltä sotahullun Reaganin evil suunnitelmille aseistaa avaruutta ja tuoda keskimatkan ydinohjuksia Eurooppaan. Neuvostoliiton vastaavat ss20 olivat vissin niitä Aihkin mainitsemia rauhanohjuksia.

En tiedä onko se pelkkä urbaani legenda että stasi rahoitti aikoinaan saksan vihreitä. Se nyt lienee kuitenkin kiistatonta että pasifismi ja ydinasevastaisuus satoi kylmän sodan aikana itäblokin laariin.

On helppo olla kriittinen "vastapuolen" median tuotoksiin. Siinä vaiheessa kun samaa settiä alkaa tulemaan oman maan poliittisen järjestelmän sisältä, niin sen hajuhaitan havaitseminen on paljon vaikeampaa. Tämä ei tietenkään tarkoita että taustalla olisi joku laaja suunnitelmallinen salaliitto tai että kaikki aate x:n kannattajat ja toimijat olisivat yhtä iljettäviä otuksia kuin pentti tiusiainen ja jaakko laakso. Hyödyllinen idiootti kuvaa heitä varsin hyvin. Näiden lukumäärä tuntuisi olevan aikalailla vakio. Ismit vaan vaihtelevat aikakausittain ja yhteiskunnallinen epävarmuus lisää kyläläisten pillastumisherkkyyttä.


Edit: niin ja vanha kunnon luokka-agitointi oli paljon penispitoisempaa kuin modattu nykyjargon. Mutta muuten olen sitä mieltä että Tuomioja on saatanasta.


:smt003
luupää
helmi 16, 2016, 07.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Selittely vaan pahentaa asiaa.... :smt003

Ainakin mun tuttavapiirin muodostamassa otannassa kapiaiset ja ne jotka saavat virkansa puolesta ampua hallintoalamaisia, ovat kaikki enemmän tai vähemmän kallellaan laitaoikeistolaisuuteen. Mulla on jopa frendi yhdessä hakaniemen punalinnakkeessa.
Häntä kyynisempää poroporvaria ei olemassakaan.

Natsisiaksi tai fasistiksi kutsutuksi tuleminen säväyttää yhtä vähän kun avioseksi. Lahtari tai vasemmistovihaaja imartelee jo paljon enemmän. Antikristus ja mansgris (mies-sika på svenska) leima aiheuttaa jo reaktion pissavälinessä.


A dossier of “Russian influence activity” seen by The Sunday Telegraph identified Russian influence operations running in France, the Netherlands, Hungary as well as Austria and the Czech Republic, which has been identified by Russian agents as an entry-point into the Schengen free movement zone.

The US intelligence review will examine whether Russian security services are funding parties and charities with the intent of “undermining political cohesion”, fostering agitation against the Nato missile defence programme and undermining attempts to find alternatives to Russian energy.

Officials declined to say which parties could come into the probe but it is thought likely to include far-right groups including Jobbik in Hungary, Golden Dawn in Greece, the Northern League in Italy and France’s Front National which received a 9m euro (£6.9m) loan from a Russian bank in 2014

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... in-EU.html" onclick="window.open(this.href);return false;
luupää
helmi 15, 2016, 15.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Mjölnir on mukaoikeistolainen piilodemari...

Kyllä minä näkisin että itselleen suotuisan vieraan valtion puoluetoiminnan rahoittaminen on informaatiosodankäyntiä puhtaimmillaan. Harvemmin noilla riittää paukkuja nousta valtaan mutta saattavat hyvässä lykyssä lisätä halutun mielikuvan uskottavuutta.

Ei tästä ole pitkä aika kun Le Pennin puolue, joka asettui venäjän puolelle krimin miehityksessä, sai useamman miljoonan lainan venäläiseltä pankilta...

:lol:
luupää
helmi 15, 2016, 14.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Kaipa tämäkin oli eräänlaista infosotaa...

Sotien jälkeen julkinen SKP sai runsaasti tukea Suomen ulkopuolelta. Neuvostoliittolaiset kanavoivat varoja puolueelle muun muassa neuvostotaiteilijoiden kiertueilla, kirjallisuuden välitystoiminnalla ja Neuvostoliiton omistamien suomalaisten yritysten kautta. Usein mukana yhteistyössä oli Suomi–Neuvostoliitto-Seura. Keskeinen rahoittajataho oli myös Kominformin yhteydessä toiminut Bukarestista johdettu Kansainvälinen ammattiyhdistysrahasto vasemmistotyöväenjärjestöjen tueksi, jonka varat tulivat Neuvostoliitosta ja Kiinasta. SKP sai rahastosta vuosina 1950–1966 noin 400 000–900 000 dollaria vuodessa. Tämä kattoi puolueen budjetista noin 5–10 prosenttia. Ulkomainen rahoitus oli SKP:lle arka aihe. Asiasta ei puhuttu julkisesti ja siitä tiesi vain puolueen ydinjohto. Käytännössä asioita hoiti pääsihteeri Ville Pessi, joka kävi lunastamassa avustukset KGB:n ulkomaantiedustelun residentiltä Neuvostoliiton suurlähetystöstä.[16]

Kun riitelevä SKP helmikuussa 1970 piti eheyttävän ylimääräisen edustajakokouksen, oli pelissä myös neuvostotuki. SKP sai viikkoa ennen kokousta 900 000 markkaa, ja vuoden kokonaistuki oli noin 3,8 miljoonaa. Lisätuki pelasti SKP:n talouden ja mahdollisti osapuolisopimuksen vaatiman kaksinkertaisen miehityksen, jossa enemmistölle ja vähemmistölle taattiin edustus puolue-elimissä. Kimmo Rentolan mukaan SKP:n enemmistö olisi voinut tulla toimeen ilman Neuvostoliiton taloudellista tukea, mutta sillä ei ollut varaa ulkopoliittiseen välirikkoon, joka olisi johtanut myös sisäpoliittiseen paitsioon.[17]

1980-luvun alussa SKP:n enemmistöjohto päätti uudistaa SKP:n taloudenhoidon. Vuonna 1981 puolue myi Koiton talon, josta saatiin lopulta yli sata miljoonaa markkaa. Varat olivat SKP:n enemmistöjohdon hallinnassa ja ne turvasivat enemmistön taloudellisen itsenäisyyden. Puolueen riippuvuus Neuvostoliitosta väheni, ja oppositio oli siten mahdollista erottaa puolueesta. Vuodesta 1986 alkaen Neuvostoliitto tuki yksinomaan vähemmistöä. SKP:n ympärille rakennettiin monimutkainen rahansiirtoja hoitanut yritys-, yhdistys- ja säätiöketju, johon kuuluivat muun muassa Fexima Oy, Sosialististen maiden yhteistyöyhdistys ja SKP:n tukisäätiö. SKP:n varoja sijoitettiin 1980-luvun lopulla hyvin monenlaisiin kohteisiin kondomeista kiinteistöihin. Sijoitukset paljastuivat skandaalimaisiksi vuonna 1988. Kasinopelistä kertyi tappioita noin 50 miljoonaa markkaa. Menetykset eivät kuitenkaan kaataneet puoluetta, ja järjestöllä oli vielä 1990-luvun alussa runsaasti varallisuutta. Omaisuus tuhottiin lopullisesti vuonna 1990 tehdyissä kaupoissa. Puolueen varat oli tarkoitus siirtää välikäsien kautta Vasemmistoliiton käyttöön, ja SKP ajettiin suunnitelmallisesti konkurssiin. Toimintaa johti Variant Oy ja mukana olivat muun muassa yhtiöt Fenet, Scan Fantasy, Equity Invest, Rakomo ja OR-Invest. Laman iskettyä vaikeudet alkoivat ja operaatio epäonnistui. SKP haettiin konkurssiin vuonna 1992, kun puolueella oli velkaa 70 miljoonaa. Variant meni konkurssiin lokakuussa 1993.[18]

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_ ... nen_Puolue" onclick="window.open(this.href);return false;Edit: hauska yksityiskohta että nykyinen vasemmistoliitto perustettiin konkurssiin menneen skp:n seuraajaksi. Velkojat ja saatavat jäivät vanhaan puolueeseen ja tuet siirtyivät uuteen. Joissain piireissä moista kutsutaan narikaksi tai kupruksi...

brushteeth
luupää
helmi 15, 2016, 13.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Maailman rauhanneuvosto

Maailman rauhanneuvosto (engl. World Peace Council, WPC) on väitteensä mukaan anti-imperialistinen ja sitoutumaton kansainvälinen liike.

WPC oli Neuvostoliiton tiedustelupalvelujen ohjailema[1]. WPC:n vuonna 1989 julkaiseman tiedon mukaan 90 prosenttia sen rahoituksesta tuli Neuvostoliitolta[2]

Suomen rauhanpuolustajat oli aiemmin WPC:n jäsenjärjestö.


Historia

WPC perustettiin vuonna 1949 samaan aikaan Naton kanssa. Se oli mukana monissa protesteissa ja mielenosoituksissa 1980-luvun lopulle asti. Kiinan kansantasavalta erosi neuvostosta 1966 Neuvostoliiton ja Kiinan välien rikkouduttua.

Vuonna 1971 WPC:ssä oli noin 600 ihmistä 104 maasta. WPC oli erityisen aktiivinen Yhdysvaltojen Euroopassa sijaitseviin sotilastukikohtiin liittyvissä asioissa. Se toteutti suuria kampanjoita vastustaen Yhdysvaltojen operaatioita, etenkin Vietnamin sotaa. Toisaalta Neuvostoliiton rahoittama ja kommunistien hallitsema WSG ei tuominnut Neuvostoliiton samanaikaisia operaatioita Unkarissa (1956), Afganistanissa (1979–1989) ja muualla.

Läntisten ja neuvostoliittolaisten edustajien kiistan vuoksi 40 sitoutumatonta järjestöä muodosti WPC:stä erillisen organisaation International Confederation for Disarmament and Peace.[3]

Neuvostoliiton hajottua vuonna 1991 WPC kutistui pienemmäksi.

WPC:n päämaja oli Helsingissä osoitteessa Lönnrotinkatu 25 A, kunnes se muutti 1990-luvulla Kreikkaan. WPC jakoi kansainvälistä rauhanpalkintoa ja julkaisi kahta lehteä, nykyään yhtä. Vuoden 2008 kokous pidettiin Venezuelassa.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Maailman_rauhanneuvosto" onclick="window.open(this.href);return false;
luupää
marras 10, 2015, 12.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

MtJ kirjoitti: Huimaa touhua, valehdella totuus omanlaisekseen. Homma toimii ja putlerlandia pyörii.Tehdäänhän sitä suomessakin. Mittakaava on vaan jotain ihan muuta. brushteeth

Tarkoitin vaan että jos on viallinen tai asuu venäjällä, niin tuo bättiksen läppä vastaa enemmän sitä omaa todellisuutta kuin keskinmäärin täyspäisillä länsimaassa.

Sellaiseen läppään on helpompi samaistua ja uskoa.
luupää
marras 10, 2015, 11.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Kaipa bättiksen pitää pukea viesti sellaiseen asuun, että putleristanilainen kohderyhmä pystyy samaistumaan siihen...

;)
luupää
marras 9, 2015, 13.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Informaatiosodankäynnistä
Vastaukset: 336
Luettu: 21939

Informaatiosodankäynnistä

Mä vielä ymmärrän jos joku tekee tuota rahasta...mutta ne muut...