Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 15 tulosta

luupää
maalis 28, 2020, 10.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

https://www.iltalehti.fi/perheartikkeli ... 4d7d1226d7Olen ensimmäistä kertaa alkanut miettimään että ehkä oletetusta jälkikasvusta on sittenkin haittaa omalle elämälle. Normaalioloissahan sen haitan pystyy ulkoistamaan pääsääntöisiesti synnytyskoneistolle. Pandemia muutti kaiken. Ajatelkaa vähän: kaduilla parveilee iloisia lapsia ja ulkoilmasta optimismipuuskan saaneita aikuisia....ja ainoa asia mitä voit tehdä, on laittaa jotain väsyneitä nalleja ikkunalaudalle (ne pitäisi muutenkin antaa naapurin rottweilerille naitavaksi&tapettavaksi).

Ilman lapsia ikkunoihin voisi laittaa estotta hirressä roikkuvia nalleja, jättikokoisia dildoja, puoliksi juotuja pulloja ja apokalyptisia ja raamatullisia viestejä. Tai jotain lyhyttä ja ytimekästä kuten ”korona tappaa meidät kaikki” tai "pysykää poissa saastaiset sairaat”

:)

edit: pumpattavaa barbaraa unohtamatta
luupää
maalis 24, 2020, 20.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

MikaM kirjoitti:
maalis 24, 2020, 19.06
Tuntuis Svea-mammalla osuvan enimmälti Rinkebyn kaltaisiin ensiksi. Tuollainen eristämistoive ei vaan toimi.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 1d523ca1e1
luupää
maalis 23, 2020, 21.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Pistetään tämäkin jakoon vaikka en kuunnellut sanaakaan mitä tuo kinkku sanoi. Liityi vissin kuitenkin käsien pesuun.

:P

luupää
maalis 23, 2020, 21.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

En arvosta kyseistä kirjoittajaa/toimittajaa kovinkaan korkealle, mutta tässä hän osuu naulan kantaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006450094.html


Edit: Italiassa koronaan kuolee vuorokaudessa pataljoonan verran ihmisiä ja apua tarjoaa etupäässä despoottien käskyttämät totalitaariset valtiot. Italian julkinen talous, pankit ja poliittinen järjestelmä olivat heikossa hapessa jo ennen pandemiaa. 2008 jälkeisen track recordin perusteella ei ole enää hirveästi luottoa että EU ja jäsenvaltiot hanskaisivat tätä, mittasuhteiltaan paljon finanssi- ja siirtolaiskriisiä isompaa fubaria, yhtään sen paremmin kuin tähänkään asti. Tämän pandemian poliittiset ja taloudelliset seuraukset tulevat olemaan mittavat.

Nykyään jos joku vinkuu miten populismi, äärioikeisto ja sisäsiittoiset rämeidiootit ovat suurin uhka liberaalille länsimaalaiselle meiningille, niin mulla alkaa syyhyämään rystypuolelta. Ja mä sentään fanitan EUta. Saatanan tunarit.


:)
luupää
maalis 23, 2020, 13.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

AlexMachine kirjoitti:
maalis 23, 2020, 13.05
...inventoin ruoat mitä kotona on ja totesin että tarvittaessa muutaman kuukaudenkin bunkkeroitumisen kestää kyllä...


Toi on muuten addiktoivaa puuhaa...

:D
luupää
maalis 23, 2020, 11.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

PetriP kirjoitti:
maalis 23, 2020, 10.55
No jos on elänyt talvisodan ja jatkosodan aikana lapsuuden (niinkuin mun isä) selvinnyt honkogilaisesta epidemiasta (joka tappio muistaakseni reilun miljoonan) niin ei tätä välttämättä jaksa pelätä, varsinkaan kun joskus täältä lähtee kuitenkin.

En nyt viittaa isääsi tai keneenkään muuhunkaan tähän ketjuun osallisuneeseen...mutta oman kokemukseni mukaan se eniten "voi kun kuolema korjaisi" huomiokerjuuta harrastavat vanhukset ovat ensimmäisenä soittamassa ambulanssia ja tukkimassa terkkareita. Talk the talk, walk the walk. Sama pätee myös nuorempiin muuten vaan välinpitämättömiin. Jos ei kiinnosta toimia oikein, niin IMO ei pidä myöskään soittaa hätänumeroon jos hengittäminen alkaa olemaan työlästä.

Kyse ei edelleenkään ole siitä pelkääkö itsensä puolesta vaan siitä, ettei edistetä turhaa leviämistä eikä kuluteta valmiiksi riittämättömiä resursseja typeryyden ja välinpitämättömyyden hoitamiseen.

:P
luupää
maalis 20, 2020, 11.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Kyynikko kirjoitti:
Kyllä mä kokoparran laittaisin listaan kanssa vaikka viikset toki on se ensisijainen. Lisäksi vaaleat farkut ja Windproof smockt.

Stenistä en kyllä saa viboja tähän...siinä ei olis luottavainen olo ja onhan se saatanan ruma. Sterling on jo vähän eri asia....

Hätätilanteessa voin lähteä MAS-49 ja filtteritön Gauloise linjalle mutta se vaatii waterboarding-mahdollisuuden ja ainakin ranskalaiset maiharit.

Tuo on kyllä niin totta. Kokoparta miehistää vaikka olisikin tyttögeenejä, jotka aiheuttavat kasvoissa karvattomia laikkuja tai riittämätöntä tuuheaa ja tiivistä karvankasvua ylähuulen ja nenän välissä. Olematonta on mahdotonta trimmata tyylikkääksi hipsteriparraksi kenttäolosuhteissa. Saatikka sitten Teh Kalapuikoksi.

Sellainen epäsiisti pehko kompensoi ja tuo sellaista miehistä pusikkouskottavuutta!

Ja kun mainitsit MAS-49n ja filtterittömän Gauloisen, niin lienee paikalla nostaa niiden rinnalle myös MAT-49 ja baskerit!

Nämä pandemiat ovat yllättävän monisyisiä ilmiöitä ja aikaansaavat meissä sisäisiä matkoja minuuteemme. Joudutko puolustamaan jääkaappisi sisältöä ja ipadiasi pillastuneita kyläläisiä vastaan? Jos joudut niin miten? Oletko samalla cool ja historia tietoinen? Aiheuttavatko Villihanhet ja Africa Addio tapaiset elokuvat ja dokumentit tai Mike Hoaresta ja Kongo-Mülleristä kertovat kirjat vähintäänkin puoliseisokin? Huomaatko kasarilapsuudesta huolimatta fanittavasi 60&70luku? Onko Likainen Harry vaikuttanut kehitykseesi lapsuudessasi samalla tavalla kuin Godhand teininä? Jne.


:)
luupää
maalis 18, 2020, 13.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

"You know it's bad when the healthiest thing in the ration is the cigarettes"


:)
luupää
maalis 18, 2020, 13.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Kyynikko kirjoitti:
maalis 18, 2020, 10.09
Nimenomaan yhteiskunnan rakenteiden murtuessa on huojentavaa kuulla 7.62 jytinää kun suojaa kotiaan ali-ihmisten laumoilta. SIlloin sen osumatarkkuden kanssakaan ei oo niin justiinsa. Tunnelma on tärkeintä.
Hear Hear!

Haluaisin vielä lisätä sellaisen itsestäänselvyyden, notta jos turvautuu osa-maksu autonsa ja pankin kanssa yhteisen asunnon puolustuksessa fn falliin tai sten/sterling konepistooliin, niin silloin pitää olla vähintään kalapuikko viikset ja marlboro tai cameli huulessa.

Ile kirjoitti:
maalis 17, 2020, 16.06
Mä tajuun vähän paremmin ton ammo-osaston, mutta ihmettelen vähän aseiden lisähamstrausta tossa yhteiskunnassa. No, ehkä se ei ole niin saturoitunut markkina kuin stereotyyppisesti vois luulla.

Tuntuu vähän vastaavalta kuin jos jengi hamstraisi täällä ruoan lisäksi jotain paistinpannuja ja kattiloita.
Ile sä yrität liikaa pyristellä sun miehistä ja todellista minuutta vastaan. Unohda järki, logiikka, poliitinen korrektius, nikkisi maine ja päästä irti. Setämiehistely saattaa olla alamäkeä, mutta se on mukava matka.


Kuva

:smt003

Edit: jopa kaltaiseni kyynisen umpikusipään mieltä lämmittää lukea taloyhtiönsä vanhuksiaa auttavista naapureista...saatanan kestävyysvajetta aiheuttavat ennenaikaisella eläkkeellä loisivat vapaamatkustajat ja stockan herkussa riehuvat ostoskärryterroristit. Tosin minäkin kannan korteni kekoon yhteisöllisyyden nimissä. Pakotan oletetun jälkikasvuni soittamaan päivittäin appivanhemmilleni ja olen milloin tahansa valmis vetämään faijaani auton perässä hautausmaalle odottamaan vääjäämättömyyttä.

Ehkä kaksi kauhallista kahvia pikkukuppia kohden on sittenkin aavistuksen liikaa?
luupää
maalis 17, 2020, 16.05
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Noh tässä aiheessa kelpuutan jokaisen tekosyyn. Alla oleva klippi on pro argumenttina siitä paremmasta päästä.:smt003


Se irvailtua pitää todeta, että sekä katriina myrskyn että rodney kingin pidättäneiden vapauttavan päätöksen jälkeiset mellakat eivät ole millään tasolla vertailukepoisia vessapapereiden saatavuudesta huolestuneiden kyläläisten pillastumisen kanssa. L.A mellakoiden taustalla oli vuosia jatkuneet sosioekonomiset ongelmat ja huumeiden/jengien vastaisen sodan aiheuttama katkeruus. Ruutitynnyri vaan räjähti oikeuden ensimmäisen päätöksen myötä.

Katriinassa tilaisuus teki varkaan kun järjestäytynyt yhteiskunta romahti paikallisesti eikä liittovaltio ollut hereillä.

Suomessa eivät ole ruoka, vesi, tai lääkkeet loppumassa. Apteekeissa ja kaupoissa riittää tavaraa hetkellisiä kysyntäpiikkejä lukuunottamatta ilman että valtio joutuu puutumaan huoltovarmuuteen. Tällä hetkellä mökkihöpöryys ja perheen sisäiset murhat ovat suurin vaaratekijä.

Se miten tämän talousshokin vaikutukset saadaan rajattua on edelleen moninkertaisesti suurempi haaste kuin varsinainen pandemia.

:)
luupää
maalis 17, 2020, 15.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Osa ei oikein tunnu ymmärtävän, miksi pitäisi rajoittaa omia ei-välttämättömiä kulkemisia, vaikkei itse kuuluisikaan riskiryhmään eikä pelkäisi tartuntaa. Mitä vähemmän jengi liikkuu ja on kontaktissa toisiinsa, sitä vähemmän virus löytää uusia isäntäsoluja jossa se voi monistaa itseään.

Tämä voi parhaimassa tapauksessa lopettaa pandemian kesään mennessä....ja ellei...niin se vähentää joka tapauksessa todennäköisyyttä että terveydenhuoto ylikuormittuisi edes hetkellisesti.

Seuraavanlaisia uutisia kun lukee, niin harmittaa entistä enemmän että asuu ja elää hysteerikkojen hallinnoimassa sosialistivaltiossa. Käsi sydämmellä...kuka potkulainen EI haluaisi koronan takia ostaa uuden .50cal tarkuuskiväärin, ar15 puoli- tai täysautomaatti karbiinin ja laatikkokaupalla ammuksia (varsinkin 3 tuumaisia zombieproof susihauleja)? Häh?

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 00ac3bfae2

:smt003
luupää
maalis 16, 2020, 12.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Tää on kanssa kova. Luupään henkinen kaksoisolento näkyy kohdassa 0:17.

Eat my dust mummot! Snabba äter icke snabba!

luupää
maalis 16, 2020, 12.18
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat
Kuva

:)
luupää
maalis 14, 2020, 21.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat

Hamstraamisesta:

Kävin jo viikko sitten ns. isoilla ostoksilla ja täytin kaapit ja pakastimet. Mulla on ns. välivarastossa aina kohtuullisen runsaanpuoleisesti tavaraa, osittain siitäkin syystä, ettei perheellisenä jaksa käydä usein kaupassa ja on mukavaa jos pakkasissa on raakatavaran lisäksi itsetehtyjä helposti lämmitettäviä aterioita. Säilykkeitä on jonkun verran ja niistäkin iso osa välillistä ravintoa. Kuivatavaraa löytyy sitäkin enemmän. Pullotettua vettäkin sen verran että pärjäisi vajaan viikon jos jakelu yhtäkkiä katkeaisi.

Ilman suurempaa pinnistelyä safkaa riittäisi yli 3viikoksi. Isommissa puskureissa pitää muistaa katsoa ettei tavara pääse vanhenemaan.

Sitten on jokunen tuomiopäivätynnyrillistä vakuumipakattua ja iänaikaisesti säilyvää settiä, kuten kuivattuja herneitä, -linssejä ja -papuja, sekä suolaa ja sokeria. Arkeologit voivat syödä ne jos kaivavat joskus esille. Näillä ja välivarastolla pärjäisi jo kuukausia.

Iso sinko on kuitenkin teh zombietuomiopäivä protokollassa, eikä koronan tapainen pandemia vielä laukaise sitä. Mutta jos uutisissa tulisi esim. supertulivuoripurkaus, iso asteroiditörmäys, laaja konflikti, zombiviiruksen räjähdysmainen leviäminen, vegaanifemakkomädännyttäjien maailmanlaajuinen vallankumous tms., niin silloin pitäisi alkaa hamstraamaan tonneittaan tavaraa…heti.

Ydintalvet, globaalien tuotantoketjujen ja talousjärjestelmien romahdukset ovat ihan toisen kokoluokan ongelmia.

Ja ei. En oleta että maailmanloppu, tuomiopäivä ja Jeesuksen toinen tuleminen on kulman takana. Kävin pe aamulla lidlistä täydentämässä vielä tuoretavaraavarastoja ettei tarvitse altistaa itseään lähiaikoina pillastuneiden vessapaperirullien hamstraajille. Tulin paikalle pari min ennen ovien avaamista ja eikös siellä ollut jo hermostuneita hallintoalamaisia pyörimässä. Yksi runsaanpuoleinen somalimuija ryntäsi sisälle heti ovien avauduttua. Ahdistus.

Varastoissa on se hyvä puoli että pystyy rajoittamaan omaa liikkumista ja vähentää omaa ja muiden altistumista. Tautia paaaaaljon vakavampi kysymys tulee olemaan miten minimoidaan tätä seuraavan massiivisen talousshokin seurauksia.

Edit: pitää muistaa aina tarvikkeiden tärkeysjäjestys....setämiesten vainoharhaiset kriisinhallintakyvyt eivät ole minkään arvoisia, ellei kaapissa ole muutamaa pullo lagavulinia ja humidorissa montecriston sikareita. Mieluiten open eagleita...

:smt003
luupää
maalis 14, 2020, 14.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13003

Pandemiat
:)