Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Invictus
heinä 2, 2016, 18.52
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 165676

Krav Maga

Katselin tuossa krav maga network finlandin sivuja ja pisti silmään eräs seikka... Vyökoetekniikoissa ei ollut muita lyöntejä kuin suorat, vasara ja kyynerpäälyönnit ja potkuista vain "peruspotku" sekä hyökkäävä etupotku. Arvelisin, että ei ole kyse siitä että classic krav maga ei sisältäisi muita lyöntejä ja/tai potkuja vaan jostain muusta... mistä?
Invictus
heinä 26, 2013, 16.07
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 165676

Krav Maga

L.K. kirjoitti: En viittaa Jorgeen mitenkään, mutta jotenkin itseä aina huvittaa se miten niin monet suhtautuu tuohon "munille potkimiseen" niin hirveän negatiivisesti ja tietyllä tapaa ylenkatsoen.

SEhän on läsnä monessakin lajissa, maga nyt varmaan oli niitä ensimmäisiä missä sitä korostettiin enemmän mutta usein nämä kriitikot eivät ehkä ihan ymmärrä miksi sinne hyökkäämistä suositaan versus joku muu paikka.
Itselläni on jotain hämäriä muistikuvia kun joskus ´00 alussa kansan syvissä riveissä hämmästeltiin (joskus kauhistelun ja moralisoinnin tahdittamana) että se krav maga on niinkun semmonen että ei mitään SÄÄNTÖJÄ ja se on niinkun OIKEASTI tarkoitettu tositilanteisiin... No hui sentään. Kyllä tuo tuntuu vieläkin närää aiheuttavan joissakin jotka eivät magasta tai muista moderneista ip lajeista jaksa ottaa selvää kun kaljut (mahdollisesti vielä tatuoidut...) miehet harjoittelevat munille potkimista. Ja samaan aikaan toisaalla toiset harjoittelevat valkoisissa pyjamissa miten viiltää kurkku auki tai katkaista toiselta niskat budo etiketin mukaisesti (ei minulla ei ole mitään perinteisiä lajeja vastaan).

Kaikenmaailman henkisyydestä omat mietteet on lähinnä, että usein saattaa vaan olla jotain lajin päälle liimattua imagohömppää vert. joukkuelajit ja "tärkeintä on reilu peli" kröh..niin no joo. Joskus taas kyse saattaa olla esim. oudoista käsityksistä joita länsimaisen ja itämaisen ajattelutavan/kultturin jne yhteentörmäyksen mahdollisesti tuottavat väärinkäsitykset saattavat synnyttää. Kun ei se kaikki itämainen henkisyys ja mystiikka ole loppujen lopuksi niin äärettömän mystistä vaan saattaa olla ihan verrattavissa vaikka länsimaiseen filosofiaan ja/tai psykologiaan...
Invictus
touko 21, 2010, 14.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 908
Luettu: 165676

Krav Maga

Kevyt potku munille kirjoitti:
Mjölnir kirjoitti:
Kevyt potku munille kirjoitti:
Mjölnir kirjoitti: Krav Magaan on tuotu viimeisten kymmenen vuoden aikana jonkin verran aika suoraan BJJ:stä otettuja kontrolliratkaisuja, mutta muutamilla aspektieroilla, kuten nenäkoukulla, kasseille läpsimisillä jne.
Elikkäs kun juhannushäissä suvun mustalammas, ADHD:stä kärsivä 14v pikkuserkkuni, alkaa laittaa sisustusta uuteen uskoon, niin taidan napata siitä nenäkoukun ja alan läpsiä kasseille.
Ja toinen vaihtoehtohan oli se fudispotku säkeille, putkinäön rikkominen ja karkuun.

Kyllä meillä ainakin hiukan pidempään reenanneitten kanssa harjoitellaan pehmeämpiä juttuja, mistä ei tule niin pahasti jälkipuheita.

Onkos tämä nyt se tekniikan ja konseptin ero? Eli jos minä sanon, että VOIDAAN ottaa nenäkoukkua ja läpsiä kasseille, niin sinä sanot, että "HAHAA! JÄTKÄ ON AINA VÄÄNTÄMÄSSÄ NENÄSTÄ JA LYÖMÄSSÄ KASSEILLE, koska se kuuluu tekniikkaan"?

:)
Käsittääkseni moni itsepuolustuslajeja harjoitellut on sitä mieltä, että vastatekniikoita pitäisi olla mahdollisimman vähän, jotta laji on tehokas. Eli tässä tapauksessa tarkoittaa tuota "potku kasseille on ratkaisu kaikkeen" -typpistä lähestymistapaa. Toiset taas haluaisivat opetella useamman eri vastatekniikan (melkein) jokaiseen hyökkäykseen.
Oma mielipiteeni on se, että ensin opetellaan riittävän hyvin nuo tehokkaammat tekniikat ja sen jälkeen voidaan miettiä jotain vaihtoehtoisia tapoja toimia. Ja selvennyksenä vielä, että en pidä sipuleille potkimista ainoana tehokkaana työkaluna ;) .
Jos ihan oikein olen käsittänyt niin Defendossa on se..no en muista ulkoa, mutta jokusen kymmentä PERUStekniikkaa. Ja jos olen ihan oikein käsittänyt niin niistä voi soveltaa mahd. järkevän ratkaisun tilanteen mukaan. Meille ainakin aika alussa selitetty ja jopa demonstroitu miten voi jättää hyökkääjälle jopa lisääntymiskyvyn ja jopa hampaat suuhun jos se hyökkääjä on esim. kaveri joka sattuu olemaan liian kännissä tai muuta vastaavaa. Uskoisin, että monista muistakin ip-lajeista (moderneista tai ei) löytynee samanlaista henkeä.