Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 9 tulosta

Invictus
elo 20, 2016, 20.14
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

flammee kirjoitti:
Andy kirjoitti:Mielestäni nuo ovat saman potkun eri muunnoksia.
Ja mikäs ois se sellanen potku jossa tehdään takakierto jalka koukussa ja sitten kun koukussa oleva jalka on ohittanut vastustajan niin sillä potkaistaan kiertopotku kierron vastaiseen suuntaan. Kovin paljoa siihen ei voimaa saa tai ainakaan kovin helpolla, mutta on se vaan hieno kikkailupotku.
Eikö tuo ole lähinnä yksi tapa tehdä "ura-mawashigeri" ts. inverted roundhouse kick eli ööh käänteinen kiertopotku (tai jotain)? Kaaripotkuja itse olisin melkeinpä valmis pitämään myös lähinnä yhtenä kiertopotkun varianttina
Invictus
elo 19, 2016, 13.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

flammee kirjoitti:
Invictus kirjoitti: P.S: Pahoittelut offtopicista, muta jollakin Shotokan (muistaakseni) Karate videolla näytettiin sellainen variaatio kiertopotkusta että alussa polvea ei nosteta suoraan eteenpäin ylös (eikä hieman sivulle "ulos") vaan selkästi sivulle "sisään"päin jolloin kiertopotku tulee siis vasemmalta oikealle (takajalla siis) eikä toisinpäin. Onkohan joku sattumoisin treenannut tälläistä ja/tai osaako joku kertoa että onko potkussa joku syvällisempikin idea kuin se, että sellaisenkin voi tehdä? :D
ITF-TKD:ssä tunnettiin nimellä bituro chagi.. Oon mää sitä joskus aiemmin yrittänyt treenata, mutta liikkuvuus ei riittänyt. Väkisten koitettuna aiheutti sangen tiputtavan hermokivun. Kyllä mää oon nähnyt että siihen ihan voimaakin saa.


Jep, juuri tälläinen potku on kyseessä. Mainitsemastani videosta muistan lähinnä ihmetelleeni, että onpa epäkäytännöllisen näköinen potku mutta tuossa linkkaamassai videolla tekniikka oli jo senverran sulavaa, että sehän näytti jo ihan potkulta...
Invictus
elo 19, 2016, 13.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Andy kirjoitti:Minusta molemmat Kwonkickerin potkut ovat kiertopotkun variantteja. En itse pidä herraa kovin suuressa arvossa syystä siitä, että hän yrittää kehittää jonkinlaista hybridiä taekwondon ja potkunyrkkeilyn välille, mikä ei tule onnistumaan.
Itse en ole ko. henkilön mietteisiin tarkempaa perehtynyt, mutta olin ihan siinä käsityksessä että tyyppi lähinnä demoaa miten tkd potkuja voi tehdä hiukan paremmin esim potkunyrkkeilyyn tai vapaaotteluun sopivammalla tyylillä tai jotain... Siitä kyllä samaa mieltä, että ajatuksena joku erillinen/uusi "laji" joka olisi noiden yhdistelmä on sitten jo aika tyhjänpäiväinen idea.
Invictus
elo 18, 2016, 20.05
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Niin, yritin kai sanoa jotain sensuuntaista että tuossa em. demonstraatiossa jotkut (ilmeisesti) näkevät 2 täysin eri potkua ja jotkut (mm. minä) 2 erilaista tapaa tehdä kiertopotku. Eli lähinnä kai tässä mietein ääneen sitä, että missä menee raja siinä että on 2 eri tekniikkaa ja 2 eri tapaa tehdä sama tekniikka. Mikä tietysti on sekä ei kovinkaan merkityksellinen makuasia ja tämän lisäksi ns. loputon suo.
Invictus
elo 18, 2016, 18.24
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Andy kirjoitti:Tämä on takakiertopotku.

Niinpä vähän ajattelinkin, että takakiertopotkuksi yleensä kutsutaan kiertopotkua...joka kiertää takaa. Mitä tulee tuohon omassa viestissäni manitsemaani "muka takakiertopotkuun" niin esim. tälläistä en itse näkisi kovin järkeväksi kategorisoida sitä miksikään omaksi potkukseen ylipäätänsä kun kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi vain täysin tavallinen takapotku joka vain satutaan tekemään ympärin kääntymisen päätteeksi. Etenkin vielä ottaen huomioon sen, että ottelulajeissa se vastustaja varmaan aika harvoin on valmiiksi siellä takana heh. Ja mitä tulee esim. sivu/etupotku nimityksiin niin imho täysin sama potkuhan eri variaatioina kyseessä on (joissakin lajeissa saattaa olla tyypillisessä suoritustavassa mainittavampi ero - en tiedä?) jos ja kun erona on lähinnä se että toinen tehdään kylki edellä ja toinen ei? Tietty näin suomeksi termi sivupotku on vähän käytännöllisempi kuin esim. "kylki edellä tehty etupotku" tms. Itseä hiukan ihmetyttää miten joissakin (ei kylläkään monessa vaan itseasiassa melko harvassa) lajissa joidenka terminologiaan olen jossain määrin tutustunut tuntuu olevan joku ihme "juttu" listata tyyliin 30 erilaista potkutekniikkaa ja kun asiaa tarkastelee hiukan lähemmin niin suurin osa näistä on käytännössä ihan muutaman peruspotkun versioita joskus lähes olemattomalla variaatiolla... Mutta itse olenkin niin tyläs ihminen, että koen omituiseksi kun yksinkertaiset asiat halutaan saada pintapuolisesti vaikuttamaan mahdollisimman monimutkaisilta brushteeth

P.S: Muistaakseni "Kwonkicker" youtubessa esim "valisti" että "roundhouse kick" ja "round kick" eivät ole sama asia. En tiedä liittyykö henkilön TKD tausta jotenkin tähän ja onko asiassa sitä taustaa vasten jotain järkeä mutta itse pidän hieman omituisena sitä että sanotaan noin ja perään näytetään 2 hiukan erilaista tapaa tehdä kiertopotku... Mitenköhän tuo pitäisi suomentaa, kiertävä potku ei ole sama asia kuin kiertopotku tai jotain?
Invictus
elo 18, 2016, 15.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Jörri kirjoitti:Meinasin tällaisena potkuhifistelijänä ensin kiukutella Andylle ettei etupotku ja takapotku ole ollenskaan sukua varsinkaan 'kiertävän takapotkun' osalta. Onhan ne. Tajusinkin sitten että se kiertävä takapotku on enempi sukua takakiertopotkulle. Jalka vain pidetään koukussa ja vaikka vauhti otetaan kiertävästä liikkeestä se vasta lopussa muunnetaan pistäväksi, tosin useimmiten jää vain työntäväksi. Meillähän on eroteltu takasivupotku ja takapotku. Jälkimmäinen on se 'hevosenpotku' (tosin joskus hevosetkin tekee enemmän takasivupotkuja).
Ööh, riippuu varmaan tietty lajistakin mutta onko näin että takakiertopotku on se jossa käännytään ympäri ja potkaistaan sitten takapotku vai onko tämä juuri se kiertävä takapotku? Nimen perusteella kuulostaisi loogisemmalta jälkimmäinen, mutta muistaisin joskus ensin mainittua opetettaneen itselle treeneissä nimellä takakiertopotku (ja lähinnä ihmettelen nimitystä koska eihän se nyt vain yksinkertaisesti ole minkäänlainen kiertopotku?! brushteeth

P.S: Pahoittelut offtopicista, muta jollakin Shotokan (muistaakseni) Karate videolla näytettiin sellainen variaatio kiertopotkusta että alussa polvea ei nosteta suoraan eteenpäin ylös (eikä hieman sivulle "ulos") vaan selkästi sivulle "sisään"päin jolloin kiertopotku tulee siis vasemmalta oikealle (takajalla siis) eikä toisinpäin. Onkohan joku sattumoisin treenannut tälläistä ja/tai osaako joku kertoa että onko potkussa joku syvällisempikin idea kuin se, että sellaisenkin voi tehdä? :D
Invictus
elo 18, 2016, 03.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Vaihdoin suosikkini kiertopotkuksi sillä tarkemmin ajateltuna se menee varmaan kuitenkin polvipotkun edelle. Ja kyse siis nimenomaan muay thai -tyylisestä kiertopotkusta (joka itseasiassa itselleni on opetettu tai oikeastaan kun sen valmiiksi osasin niin lähinnä näytetty lähes täysin identtisenä myös vapaaottelussa, defendossa ja potkunyrkkeilyssä).

Mitä tulee korkeuteen/osumakohtaan niin jostain syystä mieltymys tämän suhteen menee pitkälti järjestyksessä 1. reisi 2. pää ja jostain syystä vasta viimeisenä vartalo. Ei sillä ettenkö vartalon korkeudelle suunnatusta kiertopotkusta pitäisi (ja sehän on enemmän tai vähemmän ensimmäisen harjoittelemani lajin eli thai nyrkkeilyn "t3h potku" muutenkin) mutta lyhyehkönä ja ei nyt maailman atleettisimpana kaverina alas suunnatut kiertopotkut ovat tuoneet eniten onnistumisen tunteita mm. sparreissa. Tapoja suorittaa tämäkin melko yksinkertainen tekniikka on kait aika monia, mutta luontevimmalta se itselle tuntuu astumalla (tai ehkä joskus jopa suorastaan lähes "hyppäämällä") tukijalalla valmiiksi etuviistoon.

Päähän suunnattuna sitten joko mahd. eleettömästi ja nopeasti ilman vaihtoaskelta tms etujalalla (tällä olen jopa yllättävän usein osunut muuhunkin kuin suojaukseen ja vaikka tuohon nyt en mitenkään samaa voimaa saa taakse kuin takajalan kiertopotkuun niin ei se nyt ihan yhdentekevä läpsykään ole) ja sitten taas toisena ns. "brazilian kick" takajalalla joka ikäänkuin "pudotessaan" yläviistosta alas tuntuu menevän hiukan helpommin suojauksesta yli/läpi. Tällä hetkellä liikuvuus/venyvyys tosin senverran ruosteessa että en tiedä onnistuisiko tuolla jälkimmäisellä tyylillä edes omanpituista vastaan pidemmästä kaverista puhumattakaan.

No - ne polvipotkut tulee hyvänä kakkosena joka tapauksessa ihan jo siksi, että yleisesti olen mieltynyt melko lyhyeltä etäisyydeltä tehtäviin iskuihin joihin saan suht helposti voimaakin taakse.
Invictus
elo 15, 2015, 22.35
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

KimS kirjoitti: Jatkanpa Njorin arvauslistaa... ;)

Skorpionipotku: ns. "brazilian kick"
Volttipotku: kaiten do mawashi geri (tai "rolling thunder" tms?)
Kaaripotku sisäänpäin: (teisoku) mawashi soto keage
Kaaripotku ulospäin: (haisoku) mawashi uchi keage

? :D
Eikäs ns. "brazilian kick" ole vain sellainen ns. reilusti yläviistosta ,optimaalisesti suojauksen yli kaartava kiertopotku? Tyyliin tämä;

[video][/video]

Skorpionipotkusta taas ei tule itselleni mieleen mitään muuta kuin tämä;

[video][/video]

Jälkimmäistähän voissi luonnehtia kiertopotkuksi joka tulee suoraan ylhäältä alas... Taitaa jäädä suurimmalta osalta tekemättä.
Invictus
elo 15, 2015, 12.46
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suosikkipotkusi
Vastaukset: 79
Luettu: 7398

Suosikkipotkusi

Polvipotku, etenkin niskavilloista kiinni ottamalla koska omia suosikkejani pitkälti muutenkin ovat lyhyen/tartunta etäisyyden tekniikat. Kiertopotku sitten varmaan hyvänä kakkosena, etenkin alapotkuna ja päähän tehtynä (jälkimmäinen ainakin silloin kun sen vielä sain melko kevyesti/nopeasti pään korkeudelle nousemaan heh)