Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Pocari
heinä 10, 2007, 15.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7651

MikkoS kirjoitti: jäi hieman sellainen kuva, että mitään yhtä yhtenäistä tapaa ei ole ollut.
Niinpä. Eiköhän se ole jokaisen oma asia, mitä oman tyylinsä suhteen suvaitsee. Ja asia erikseen on se, mitä se hyväksyntä kenellekin merkkaa. Jos mä nyt vaikka päättäisin alkaa tänä päivänä kirjoittelemaan Naninani-ryuusta diplomeja, niin mitä se sooke (tai vast.) tekisi? Tulisi Japanista kumittamaan ne? Vai lisäämään sen 派 johonkin väliin? Vähän eri asia ennen vanhaan Japanissa, ehkä sen oppilaat ois tullut pilkkomaan mut paloiksi (ja ne saattaisi sen aivan hyvin tehdä vaikka laittaisit 2 派:ta, jos pöllisit jonkun maineikkaan tyylin nimen luvatta). Mutta jos en pelkäisi niitä, tai asuisin tarpeeksi kaukana, niin ehkä voisin ottaakin sen riskin.

Ei tämä nyt liity mitenkään Jinenkaniin, mutta jos se havainnollistaisi (taas kerran) sitä, ettei ole mitään universaalia "ryuuha-elintä" joka laittaisi kaikille samat säännöt, ja valvoisi niitä... niin, miten?
Pocari
heinä 10, 2007, 13.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7651

Suosittelen hakemaan ja lueskelemaan vanhoja ketjuja samasta aiheesta, etenkin Vileniuksen viestejä. Sen verran voin selventää terminologiaa, että sana menkyo tarkoittaa todistusta eikä itsessään viittaa sen tasoon millään lailla. Koko periytymiskeskustelua ei kuitenkaan kannattane tässä threadissa toistaa.
Pocari
heinä 10, 2007, 13.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7651

AFAIK hän on kertonut saaneensa Hatsumi-senseiltä paperit seuraavissa kuudessa:
  • Gyokko-ryuu
  • Kotoo-ryuu
  • Kuki Shinden-ryuu
  • Takagi Yooshin-ryuu
  • Shinden Fudoo-ryuu
  • Togakure-ryuu
Eikös nuo heidän harjoittelemansa setit nyt aika selkeästi mainita mm. tuolla Jinenkan.fi sivustolla?

Arvojen suhteen siihen olen itsekin törmännyt netissä, että ainakin kyuu- ja dan-arvot (Jinenkan) heillä on käytössä. SWJL voinee kertoa, onko jotain "alalajeja" lisäksi.
Pocari
heinä 9, 2007, 22.53
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jinenkan Jissen Kobudo
Vastaukset: 30
Luettu: 7651

Tää on varmaan tälläkin foorumilla aika monta kertaa kysytty, mutta Jinenkanin perustaja (Manaka Fumio) on Bujinkanin perustajan (Hatsumi Masaaki) entinen oppilas. Sen ihmeempää historiaa ei näillä liene, eikä tietääkseni ristiriitojakaan?