Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

kamppaaja
marras 25, 2006, 19.08
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 75541

AnarkiaVaari kirjoitti: Kiitoksia, mutta jäi vähän epäselväksi tuolla, että miten Yi Quania opetetaan siellä, muiden lajien joukossa, vai ihan omana lajinaan?
Omana lajinaan.
kamppaaja
helmi 14, 2006, 12.12
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 75541

Re: Meditaatio kasvattaa aivoja

Panu kirjoitti: harjoituksen aikana häiritseviä ajatuksia ei tulisi tietoisesti yrittää karkoittaa, vaan pikemminkin "greatly absorb them instead". Häiritsevien ajatusten tulisi antaa tietoisesti tulla ja mennä, niihin kuitenkaan takertumatta, josta seuraa seesteinen mieli. Tämä on myös Buddhalaisen Vipassana meditaation johtoajatus.
Joo näin teenkin. Ja siihen mielikuvaan keskittyminen auttaa myös asiassa. Mutta kovin helppoahan se ei silti ole. Zhan Zhuangin samankaltaisuus meditaation kanssa on yksi syy miksi kiinnostuin yi quanista. Pelkän mediataation harjoittelemiseen mulla ei välttämättä riittäisi motivaatiota, vaikka ne hyödyt kiinnostavatkin.
kamppaaja
helmi 11, 2006, 15.48
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Yi Quan
Vastaukset: 352
Luettu: 75541

Panu kirjoitti: Se sanottakoon vielä Yiquanista, että kyseessä on erittäin yksinkertaisista jutuista, jotka ehkä joistakin ovat liiankin tylsiä harjoituksia...ne eivät vetoa juuri älyyn.
Yi quan vaatii minusta tavallista enemmän ymmärrystä koska se on hyvin suurelta osin sisäistä.

Ja johonkin mielikuvaan keskittyminen pitemmäksi aikaa ilman että ajatukset alkavat pyöriä muualla ei ole helppoa.

Tylsiltähän nuo seisontaharjoitukset aluksi tuntuvat. Jan Diepersloot on kirjoittanut että sadan tunnin harjoittelumäärän jälkeen ne alkavat tuntua varsin palkitsevilta.