Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Tsunetomo
marras 15, 2007, 11.00
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Naisten vapaaehtoinen asepalvelus
Vastaukset: 108
Luettu: 22478

Mjölnir kirjoitti:
Minna kirjoitti: Edelleen mielellään lisää kommentteja, miten naiset ovat pärjänneet asepalvelussa. Mikä on mennyt hyvin, mikä huonosti?
Yleensä naiset pärjäävät paremmin motivaatiossa, huonommin fyysisissä ominaisuuksissa. Varsinkin kun motivoituneet eivät välttämättä kehtaa hakea vapautuksia niin helposti kuin ei-motivoituneet ja saavat sitten esim marssimurtumia.

Mutta toisaalta, hyväkuntoinen nainen on monesti paremmassa kunnossa kuin ne huonokuntoisimmat miehet.
Meillä oli pinohiirissä neljä nais-alokasta samassa saapumiserässä ku minä. Yksi niistä oli melkonen kaappi, ja keikutti telamiinoja ku tyhjää vaan. Meni AUKkiin ko. henkilö, ja kyllä siellä miesalokkaillakin napsu komeasti asennot kun se käskytti. Loput kolme olikin sitten aika pikkasia, ja niille ku pisti jumppakuutiot (á 20 kg) käsiin niin tais elopaino lähes tuplaantua. Eihän siitä mitään tullut. Mutta suurin osa hommista suju ihan mallikkaasti, ja mukavia tyyppejä olivat. Kyllä sieltä uunompia jätkiä löyty hirvittävä määrä.

Se motivaatio kyllä näkyi siellä täällä. Niillä likoilla oli selvästi kovempi kynnys valittaa, kun kaikki tiesivät että vapaa-ehtoisina ovat kuitenkin palveluksessa. Spolleista tein sellaisen epävirallisen mutu-havainnon, että ne naispuoleiset spollit olis ollut vielä vähän enemmän tosissaan kuin miespuoleiset kollegansa. Ainakin ne suuttu enemmän jos hiukan ääneen hymyili kun niillä oli "tilanne päällä".

Niin ja yks naispuoleinen tykkimieskokelas, (vai tasa-arvon nimissä tykkihenkilökokelas?) joka tuli vastaan kassulla, osoittautui aika huumorintajuttomaksi. Rupesi meuhkaamaan kun en tervehtinyt (eihän nyt tykkimiehiä sentään...). Sillä ei ainakaan ollut kauhean hyvä kunto. Ei saanut kiinni kun läksin karkuun.

Tasa-arvo kysymystä en tästä vääntäis. Todellista tasa-arvoa (ja mun logiikan mukaan fiksua) olis että nais-ihmisillä olis oma maanpuolustuksellinen velvollisuutensa. Vaikka "Lotta-koulu" nimeltänsä. Ensiavut, sairaanhoidon perusteet, ammustehtaalla toimimiset, ilmavalvonnat jne. Meinaan ei ne naisetkaan varmaan arkeaan jatka siinä vaiheessa kun bat-puhelin soi.