Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Lohikäärmepallo
syys 30, 2006, 11.19
Keskustelualue: Dojang
Aihe: HanMooDo ottelusuojat?
Vastaukset: 26
Luettu: 6105

Ok, aloitin itse hanmoodon harrastamisen vuonna 1995. Ensimmäisissä kisoissa, joissa ottelin, käytettiin rintapanssaria. Niitä näki kyllä leireillä ja treeneissä epämääräisen muistikuvan mukaan vuoden 1995 jälkeenkin. Voin toki muistaa väärin, onhan siitä jo yli kymmenen vuotta kuitenkin.
Lohikäärmepallo
syys 23, 2006, 11.11
Keskustelualue: Dojang
Aihe: HanMooDo ottelusuojat?
Vastaukset: 26
Luettu: 6105

Muistaakseni panssarista luovuttiin joskus 1990-luvun lopulla. Samoihin aikoihin ryhdyttiin tekemään uutta kovempaa kuntosysteemiä. Vahvat vatsalihakset suojelevat potkuilta siinä missä rintapanssarikin, mutta eivät rajoita liikkumista samoin kuin kömpelö panssari. Itselläni ei ollut kertaakaan ikävä rintapanssaria, silloin kun vielä harrastin Han Moo Doa.

Tuo naisten rintapanssari on tosiaan eri asia kuin sellainen rintapanssari, joita taekwondossa käytetään vieläkin. Kumma juttu muuten miten vähän niitä silti näkee. Olen käsittänyt että nainen joka ottelee ilman rintapanssaria on vähän samanlaisessa tilanteessa, kuin mies, joka ottelee ilman alasuojia.

Han Moo DOn nykyiset ottelusuojat ovat mielestäni varsin riittävät. Ottelussa kun ei kuitenkaan ole tarkoitus, että kaksi päästä varpaisiin topattua moodoinia törmäilee toisiinsa tatamilla.