Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Lohikäärmepallo
helmi 12, 2012, 12.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Hieronta
Vastaukset: 66
Luettu: 7061

Hieronta

cytoskeleton ei ole mikään mystinen asia, solujen sisällä lienee mekaanisia tukirakenteita, jotka osallistuvat aktiivisesti sen muodon ylläpitämiseen ja aineenvaihdunnan säätelyyn. Se ettei niitä ole piirretty kaavakuviin soluista kymmenen vuotta sitten, ei tarkoita muuta kuin sitä ettei niistä silloin vielä tiedetty mitään. Kannattaa tutustua myofasciaaliseen järjestelmään tarkemmin, se tuo ihan mielenkiintoisen näkökulman perinteiseen anatomianopetukseen.
Lohikäärmepallo
helmi 10, 2012, 22.15
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Hieronta
Vastaukset: 66
Luettu: 7061

Hieronta

Tarkoitan sitä että sen lisäksi että myofasciaalisessa järjestelmässä on proteiinisidoksia, jotka sitovat yhteen kudoksia mikrotasolla ja lopulta ovat yhteydessä solujen sisäisiin tukirakenteisiin ("cytoskeleton"). Tässä siis ajatuksena se, ettei tukikudosten verkko ole niin passiivinen kuin raatoja tutkimalla sen on päätelty olevan.

Myersin Anatomy trains on sivistyksen lähteeni tässä asiassa, enkä voi väittää että olisin aiheesta muuta kuin pintaa raapinut (jos ei lasketa sitä, että näissä itämäisissä harrastuksissa toiminnalliset lihasketjut, aktiivinen kohdevenytys jne. ovat tulleet tutuiksi, mutta hämäremmin käsittein selitettyinä).

Yleensä vastaan asiakkaan tiedusteluihin kuona-aineista että saattavat ne kököt lihaksessa niitäkin olla, mutta ilman röntgenkatsetta en voi varmasti sanoa. Henkilökohtaisesti kun olen sitä mieltä, että ne ovat qi-energian stagnaatiota, jota en sattuneesta syystä myöskään asiakkailleni totuutena julista =).
Lohikäärmepallo
helmi 10, 2012, 20.34
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Hieronta
Vastaukset: 66
Luettu: 7061

Hieronta

Natrium-kalium pumpun epätasapainosta on joku joskus arvuutellut, että solujen sisällön ja niitä ympäröivän kudoksen tasapaino järkkyy ja lihassupistus jää päälle. Toisaalta olen kuullut neurologin diagnoosin, että lihakseen jää maitohappoa heikentyneen hermostoaktivaation seurauksena ja siitä tulee ongelmia.
Itse epäilen että sidekudokset tahmaavat toisiinsa kun ne yrittävät kompensoida jotain rasitusta kehossa, joka ei kuormita niitä tasaisesti vaan lihas joutuu työskentelemään vaikkapa 8h työpäivän ajan venyttyneenä.

Se miten myofasciaalinen verkosto pitää ihmisen kasassa voi hyvin välittää hieronnan vaikutuksen solutasolle asti. Ajatus on siitä looginen, että solut ovat todellisia ja käsin kosketeltavia, joten kaiken järjen mukaan niihin pitäisi vaikuttaa samojen luonnonlakien kuin kaikkeen muuhunkin aineeseen.

Mutta ihan pelkkää arvailua on kaikki tyynni. Lääkäriksi pitäisi opiskella eikä sittenkään kaikkea tietäisi.