Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

YJT
heinä 11, 2018, 12.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kahvakuulaharjoittelu
Vastaukset: 106
Luettu: 21788

Kahvakuulaharjoittelu

Kahvakuulailussa on olemassa kilpailumuoto nimelta kettlebell pentathlon; en tosin tiedä onko sillä mitään virallista asemaa tai minkä liiton kisoissa tätä tehdään. Joka tapauksessa olisi varmaan perinteistä kilpailumuotoa kiinnostavampi, koska on nopeatempoisempi ja monipuolisempi.

Lajissa tehdään viisi suoritusta (siitä nimi "viisiottelu"); jokaisessa aika on 6 minuuttia ja suoritusten välissä on 5 minuutin tauko. Lajit ovat clean, long cycle press, jerk, half snatch ja push press.

Pistelasku menee siten, että jokaisesta toistosta saa pisteen, kerrottuna käytetyn painon antamalla kertoimella. Kokonaispisteet saadaan laskemalla eri suoritusten pisteet yhteen, ja voittaja määräytyy tällä perusteella. Kilpailija saa itse määritellä käyttämänsä painon, ja käden vaihtoja ei ole rajoitettu. Lisäksi jokaisessa suorituksessa on maksimitoistomäärä, mitä ylittävistä toistoista ei saa pisteitä. Suorittajan siis tulee taktikoida, ottaako kevyemmän painon millä saa tehtyä lähelle maksimitoistomärää, vai tekeekö isommalla painolla missä toistomäärä jää alhaisemmaksi mutta toisaalta siinä on isompi pistekerroin, ja miten tämä valinta vaikuttaa jaksamiseen jäljellä olevissa lajeissa.

Tietysti tässäkin lajissa kokonaissuorituksen kestoaika on varsin pitkä (30 minuuttia suorituksia ja 20 minuttia taukoja), mutta toisaalta kahvakuulailu on luonteeltaan kestävyyslaji joten sprinttikilpailut eivät oikein kuulu lajin luonteeseen. Tässä kuitenkin nosto vaihtuu tasaisin välein.

En tiedä, olisiko yleisön kannalta parempi jos suorituksen kestoaika olisi 5 minuuttia ja tauko 6 minuuttia, jolloin seuraavan suorittajan aika alkaisi aina 30 sekuntia edellisen suorittajan lopetettua, jolloin toiminta olisi non stoppia. En tosin tiedä, miten näitä kilpailuja käytännössä järjestetään; voi olla että tässkin on toimintaa koko ajan.
YJT
elo 14, 2010, 16.03
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kahvakuulaharjoittelu
Vastaukset: 106
Luettu: 21788

Kahvakuulaharjoittelu

Riippuu tietenkin paljon siitä, mitä on salilla tehnyt ja millä tavalla on siellä treenannut. Eli mikä on "normi" salitreeni?

Itse kun kävin aktiivisesti salilla, pidin 45 minuuttia sellaisena haamurajana jossa ajassa on treeni oltava ohi. Omien useammalta salilta kerättyjen havaintojeni mukaan suurin osa porukasta viihtyi salilla paljon pidempään. Nykyään kun treenailen kahvakuulilla, haamuraja on 30 minuuttia. Usein vedän työpaikan salilla sellaisen 15 minuutin nopean ja raskaan kuulatreenin, eikä todellakaan jää tunnetta siitä että pitäisi jäädä tekemään vielä jotain muutakin.

Kahvakuulatreenissähän käytetään paljon kokonaisvaltaisia liikkeitä, joiden ansiosta jokaista lihasryhmää ei treenata erikseen. Toki salillakin voi näin treenata, mutta oman kokemukseni mukaan salitreeni on yleensä enemmän sellaista bodaus-tyyppistä, tai sitten hinkataan pitkiä sarjoja koneissa, tai tehdään paljon lyhyitä sarjoja jotka vaativat pidemmät lepotauot.

Mutta nyrkkisääntönä sanoisin, että "tyypillinen" kahvakuulateeni kestää lyhyemmän aikaa kuin "tyypillinen" salitreeni.
YJT
touko 6, 2010, 21.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kahvakuulaharjoittelu
Vastaukset: 106
Luettu: 21788

Kahvakuulaharjoittelu

Laitappa piakkoin arvoita kirjasta Raatihuoneeseen! Vaikka kai se täytyy hankkia joka tapauksessa; suomalaista tuotantoa on syytä tukea jo ihan sen takia että joku lähtee edes yrittämään jotain tällaista...