Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 8 tulosta

YJT
joulu 16, 2019, 13.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

Tuo ruutuajan rajoittaminen on hyvä ominaisuus, mutta siihen tarkoitettuja appeja löytyy toki ihan Google Playsta runsain mitoin, esim hakusanalla "digital wellbweing", tai "screen time".

Olen lasten puhelimiin laittanut Googlen Family Link -ohjelman, millä voi asettaa puhelimelle ajat jolloin puhelin on kokonaan pois pelistä, ja sen lisäksi päivittäisen käyttöajan jonka jälkeen puhelin menee lukkoon. Tai voi sitä käyttää puhelimena, mutta kaikki älysovellukset menevät lukkoon. Ja etänä puhelinta voi kontrolloida, eli sen voi tarpeen mukaan lukita tai avata erikseen. Haussa olisi sellainen ohjelma, joka antaisi käyttää vapaasti esim Spotifya tai äänikirjapalveluita, mutta pääkäyttäjä voisi määritellä, paljonko voi käyttää esim someen tai pelaamiseen. Onko tällaisesta kenelläkään kokemuksia? Saa olla maksullinenkin, kunhan on kertamaksu.
YJT
elo 3, 2017, 19.20
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

Se kotelo tuntuu vähän hankalalta; mitä jos rannekello ei kestäisi kosteutta, vaan siihen olisi ostettava joku suojakotelo... Voi toki olla, että tämäkin optio täytyy laittaa harkintaan, varsinkin kun Sony on lopettanut Z-sarjan puhelinten tekemisen ja X-sarjassa ei taida olla sopivia kompakteja.
YJT
elo 3, 2017, 12.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

LG 6 olisi muuten varmasti hyvä, mutta hintaa saisi olla vähemmän.

Sampan A3 (2017) olisi varsin varteenotettava vaihtoehto, mutta siinä jää käyttäjälle muistia vain 8 GT, mikä on vähän hintsusti, koska mun nykyinen reilu 11:kin on vähän nafti.

Motorolan Moto G5 vaikuttaisi kiinnostavalta, kyseessä lienee kuitenkin aika harvinainen puhelin joten siitä ei varmaan monella täällä ole kokemuksia? Itselläni oli kyllä yksi Motorolan älypuhelin, ja tykkäsin siitä kyllä. Tosin minulla ei ollut tuolloin vertailupohjaa koska se oli ensimmäinen älypuhelimeni.
YJT
elo 2, 2017, 16.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

Mulla alkaa vanha puhelin (Sony Xperia Z1 compact) olemaan tiensä päässä, ja uuden luurin hankinta olisi edessä. En ole merkkiuskollinen; olen omistanut kolme älypuhelinta ja kaikki ovat eri valmistajilta. Yksi yhteinen piirre on: ne ovat kaikki IP-luokiteltuja eli pidän tärkeänä, että puhelin kestää vähintäänkin kosteutta. Olen esim. ottanut tavaksi pestä nykyisen luurini vesihanan alla aina, kun ruutu muuttuu tahmaiseksi, ja pidän veden kestävyyttä varsin kätevänä ominaisuutena. Toki myös ja ennen kaikkea muista syistä, mutta kuitenkin.

Luurille asetettavia tärkeitä vaatimuksia (näistä ei ole paljoa varaa joustaa):
- pitää kestää vähintään jonkin verran kosteutta
- muistia pitää olla vapaana vähintään 10 gigaa (nykyisessä on 16 gigaa, josta vapaana reilut 11, mikä ei ole yhtään liikaa)
- Ei saa olla nuhapumppu, eli käytön pitää olla joutuisaa ainakin peruskäytössä, vaikka en hankikaan puhelinta pelikoneeksi
- hinnaltaan sellainen keskihintainen
- muistikorttipaikka

Vähemmän tärkeitä ominaisuuksia (näistä on helpompi tinkiä):
- android
- saatavilla Suomesta
- kompakti koko (sellainen perinteinen iPhone -koko, eli onkohan tuo noin 4,5" näyttö)
- ei kamalasti bloatwarea (tai jos on, niin kuitenkin käyttäjälle vapaata tilaa pitäisi olla riittävästi)
- hyvä akun kesto
- kohtuullisen hyvä kamera

Ei olellista merkitystä:
- puhelimen natiivi työpöytäsovellus / launcher, koska luultavasti korvaan sen toisella launcherilla joka tapauksessa
- valmistaja tai merkki

No, tässä oli nyt ensimmäisenä mieleen tulevia. Onko mitään vihjeitä tai ajatuksia?
YJT
elo 23, 2016, 21.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

kenttiensankari kirjoitti:Sony varmaan kuihtuu unholaan
En tiedä, onko tilanne muuttunut tässä viime aikoina, mutta mielestäni Sony hallitsee tiettyä ekologista lokeroa: Se on ainoa (tai ainakin ainoa nk tunnettu) valmistaja joka tekee kompakteja Android-puhelimia jotka kuitenkin ominaisuuksiltaan vastaavat täysikokoisia puhelimia, ja jotka ovat vedenkestäviä, ja puhelimia on vieläpä useassa hintaluokassa, eikä luureja ole tungettu täyteen bloatwarea. Näin ollen soisin, että Sony pärjäisi markkinoilla vielä pitkään (tai että muut alkaisivat puskea valikoimaa samaan kategoriaan).

Useinhan jos puhelimesta on täysikokoinen malli ja kompakti, niin kompakti on ominaisuuksiltaan huonompi. Sonylla kompaktit eivät häviä suorituskyvyssä, ruudun kokoa lukuunottamatta. Koon puolesta taas nk iPhone-koko on mielestäni ihanteellinen kompromissi puhelimen pienuuden ja ruudun suuruuden välillä. Itse pidän puhelimessa tärkeänä, että se mahtuu housujen lipastaskuun (ja työhaalarin puhelintaskuun), mihin tämä koko on juuri omiaan. Vedenkestävyys taas on niin näppärä ominaisuus, että se on aika korkealla omalla vaatimuslistallani, kun uutta luuria aletaan miettimään.
YJT
huhti 2, 2016, 19.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Re: Puhelimista

Vähän turhan iso luuri mun makuuni, mutta muuten vaikuttaa hyvältä. Mulla on ollut yksi Motorolan luuri, ja tykkäsin kyllä. Tosin se oli mun eka älyluuri, joten ei ollut paljoa vertailukohta.
YJT
huhti 2, 2016, 11.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

Aihki kirjoitti: Kolhunkestossa Motorolan Nexus taitaa olla ihan omassa luokassaan, vesitiiviydestä en muista nähneeni raportoidun. Hinta taisi kyllä olla hupaisan ja hilpeän välillä.
Pikaisesti kun googletin, niin Nexuksella ei ole minkäänlaista IP-luokitusta, mutta testeissä se tuntuu kestävän kuitenkin aika hyvin veteen upottamista. Iskunkestävyydestä sen sijaan en löytänyt mainintaa, mutta paljon oli shock proof kuoria myynnissä Nexukseen. Vai puhutko jostain muusta mallista kuin kuutosesta?

Itse edelleen liputtaisin Cat S60:n[/linkki] puolesta, jos haluaa kunnolla käyttöä kestävän puhelimen. Se on suunniteltu kestämään pudottamisen betonille 1,8 metristä ja tunnin upotuksen 5 metrin syvyiseen veteen. Hinnasta ja suorituskyvystä en osaa sanoa.
YJT
huhti 2, 2016, 09.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Puhelimista
Vastaukset: 646
Luettu: 37194

Puhelimista

Njor kirjoitti: Mulla on ollut kaksi älypuhelinta ja molemmat luokkaa "iskun- ja vedenkestävä" hintaluokasta 200-250€. En voi enää oikein edes harkita muita, ovat oikeasti yllättävän sitkeitä laitteita.
Mulla on vähän sama juttu; kaksi viimeistä näppäinpuhelinta olivat Nokian "sporttipuhelimia", jotka kestivät normaalia enemmän kolhuja ja kosteutta, ja kaikki kolme älypuhelintani ovat olleet samaa kategoriaa. Vaikka Catepillar taitaa olla ainoa oikeasti kolkuja kestävä älypuhelin, niin jo pelkkä kosteuden kestäminen on todella arvokas ominaisuus. Itselläni on tapana putsata luurin näyttö juoksevan vesihanan alla.

On muuten aika jännä, että näköjään ainoastaan Sony osaa tehdä käyttöä kestäviä luureja karsimatta suorituskyvystä. Vielä jos haluaa pienemmän puhelimen (nk. iPhone-kokoluokkaa), niin vaihtoehtoja ei juuri muita ole kuin Sonon Z-sarjan compact -mallit. Onneksi niistä löytyy useampi malli, ja Z5 compact on varsin suorituskykyinen luuri, jos haluaa maksaa puhelimesta yl 500 euroa.

Itsekään en Samsungin luurista tykännyt, enkä tuon kokemuksen perusteella aio enää Samppaa hankkia, ellei sitten tule jotain todella kilpailukykyistä. Sampan strategia tosin näyttää siltä, että ei ole ihan hetkeen tulossa...