Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

YJT
syys 27, 2006, 19.49
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Veitsen poisotto/aseistariisunta
Vastaukset: 155
Luettu: 28790

bodyguard kirjoitti: Eli mistä on peräisin tiet että MacYoung olisi entinen linnakundi/prätkäjengiläinen.
Linnakundiudesta en osaa sanoa; mielestäni Animal ei ole koskaan kommentoinut asiaa ainakaan niissä kirjoissa jotka olen lukenut. Sen sijaan kertoo hengailleensa MP-jengiläisten seurassa paljonkin, ja muutenkin antaa kuvan että olisi kuulunut porukkaan (ellei sitten sano ihan suoraankin, en muista varmasti). Tosin on eri asia kuulua MP-jengiin ja rikolliseen MP-jengiin (nk. prosenttijengiin).
YJT
huhti 3, 2006, 15.00
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Veitsen poisotto/aseistariisunta
Vastaukset: 155
Luettu: 28790

Jarppa kirjoitti: Missä muuten opetetaan veitsenpoistamista Aittomäen kirjoittamaan malliin "Kimppuun ja turpaan niin kauan kuin liikettä näkyy". Jostain syystä malli on mulle helpoiten avautuva, mikäli ymmärrän idean oikein.
En tiedä missä Aittomäki on treenannut, mutta ainakin World war II combatives on tuollainen "täysillä päälle kunnes vastustaja ei enää liiku" -tyylinen systeemi. Jim Grover toteaa jollakin filmillä, että nopea & tehokas vastahyökkäys korvaa veitsikäden hallintayritykset. Eli ensin (torjunnan lisäksi) pyritään tekemään tehokas vastahyökkäys, ja sen jälkeen se veitsikäden hallintaan saaminen on paljon helpompaa.
YJT
huhti 3, 2006, 13.07
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Veitsen poisotto/aseistariisunta
Vastaukset: 155
Luettu: 28790

Paappa kirjoitti: Daniel Inosanto on muistaakseni jenkeissä demonstroinut mikä on "turvallinen" etäisyys jos poliisilla on ase kotelossa ja osaava veitsimies käy päälle. En muista mikä tämä täsmällinen metrimäärä oli, mutta sen muistan että se oli aika pitkä, jotain 5-7 metriä.
Kyseessä on nk. Tueller Drill, nimetty Dennis Tuellerin mukaan. Tarkoituksena on osoittaa, että turvallinen minimietäisyys puukkomieheen on noin 21 jalkaa = 7 metriä. Todellisuudessahan tämä ei ole näin jäykän kategorista, mutta osoittaa että asetta ei pidä ruveta vetämään vasta siinä vaiheessa kun hyökkääjä jo käy päälle.

Asiasta kiinnostuneet voivat hankkia Ralph Mrozin filmin Extreme close-quarters shooting.