Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

YJT
heinä 1, 2014, 15.21
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192726

Re: Krav Maga

Käsittääkseni brown water navy esim Vietnamin sodassa partioi tykkiveneillä ja pienemmillä jokialueita (ks. esim. Ilmestyskirja. Nyt), kun taas blue water navy on "oikea" laivasto joka käyttää laivoja.

Sitten tulevaisuudessa tulee vielä jako wet navy ja space navy, mutta se ei liene vielä ajankohtainen...
YJT
kesä 20, 2014, 12.22
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192726

Re: Krav Maga

Mites hisarduth -niminen laji? Käsittääkseni on magasta kehitetty kilpalaji?
YJT
touko 17, 2008, 21.51
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192726

Löyly kirjoitti: Ei mulla ole käsitystä miten tätä lajia otellaan eikä muutenkaan.
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen lukenut jostain että magasta olisi kehitetty kilpalaji nimeltä hisardut (tai hisarduth). Tarkoituksena ilmeisesti motivoida ja kerätä lajin pariin sellaisia henkilöitä joita kiinnostaa nimenomaan kilpaileminen.
YJT
kesä 18, 2006, 15.06
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192726

Bull kirjoitti: Nyt siis ne kysymykset: Sparrataanko krav magassa vasta kun on suorittanut tietyn tasokokeen, onko sparri täyskontaktilla ja kuinka intensiivisesti sitä ylipäänsä treenataan? Tuolla viimeisellä tarkotan n. kertaa viikossa, onko esim. sparripäivä erikseen vai kuuluvatko osana jokaiseen treeniin?
En ole treenannut Tapanilan Erässä, mutta näin homma toimi Combat Academyssä: Peruskurssilla ei sparrattu kai ollenkaan, mutta peruskurssin jälkeen sparraamista oli vaihtelevasti, lähinnä ohjaajasta riippuen. Jotkut treenit olivat hyvinkin sparripainotteiset, mutta niissäkin oli kyllä ihan tekniikkaharjoittelua. Sparraus oli sellaista herrasmieshommaa, mutta jos joku halusi sparrata kovempaakin, se oli kai lähinnä kiinni senhetkisestä harjoituskaverista.

Jos asuisin vielä Helsingissä, jos treenaisin vielä krav magaa, enkä olisi vuorotyössä, valitsisin seurakseni todennäköisesti Primefightersin; sen perusteella mitä olen seurasta kuullut.

Tämä nyt ei varmaankaan vastannut yhteenkään kysymykseesi, mutta mitäs läksit?
YJT
joulu 2, 2005, 13.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192726

mronkain kirjoitti: Mutta tuosta historiasta kiinnostaisi kuulla enemmän, Rapidin artikkelissa puhutaan Imrich "Imi" Sde-Or (Lichtenfeld):ista perustajana, mutta ainakin tuossa Fighterin jutussa YJT mainitsi että hän ei ollut kuitenkaan yksin perustaja.
Joo, jos joku asiasta paremmin tietävä kertoo, että Moni Isaac´lla ei ole mitään tekemistä lajin perustamisen kanssa, myönnän olleeni väärässä. En kuitenkaan ole tutustunut lajin historiaan mitenkään kauhean syvällisesti.

Minun tietojeni mukaan Imi ja Isaac kehittivät lajia yhdessä, mutta homma laitettiin Imin nimiin. Isaac jäi armeijaan perustelemaan ja kouluttamaan jotain erikoisyksikköä (LOTAR?), ja Imi oli senkin takia parempi keulakuva lajille, kun Isaac halusi pysytellä tuntemattomana. Tiedä sitten tästä totuuspohjasta; voi hyvin olla että Isaac (tai hänen kannattajansa) ovat pyrkineet muuttamaan historian kulkua saadakseen miehelle enemmän krediittiä. Oli miten oli, mutta tuntuu melko epätodennäköiseltä että yksi ihminen polkaisee jonkun lajin pystyy täysin tyhjästä ja vielä yksin.

Sen sijaan kun nyt äänessä ollaan, voisin kysäistä asiantuntijoilta, mikä oli KAPAP:n merkitys krav magan kannalta, ja mistä KAPAP on saanut alkunsa?