Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

YJT
marras 6, 2017, 10.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Villisika - tavattaessa rauhoitettava?
Vastaukset: 108
Luettu: 7817

Villisika - tavattaessa rauhoitettava?

Lisäksi on todettava, että esimerkiksi hirvien ampumiseen täytyy poliisissa erikseen saada lisenssi, ja poliisin hirvimiehet otetaan pääsääntöisesti nimenomaan aktiivimetstästäjistä. Eli normi-pussihousulla ei ole lupaa ampua esim hirviä, vaan ainoastaan ihmisiä.

En tiedä, onko poliisissa villisikaa varten jotain erityiskoulutusta, mutta aihetta on kuitenkin käsitelty nk. hirvipäivillä.
YJT
loka 31, 2017, 20.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Villisika - tavattaessa rauhoitettava?
Vastaukset: 108
Luettu: 7817

Villisika - tavattaessa rauhoitettava?

En ole metsästäjä enkä aiheesta paljon tiedä, mutta olen antanut kertoa itselleni, että villisika on kova leviämään ja kilpailee tehokkaasti kotoperäisten lajien kanssa. On tosiaan levinnyt Ruotsiin hyvin tehokkaasti, ja tekee siellä tuhojaan. Suomessa on levinnyt Venäjän puolelta, ja villlisikojen esiintymisalue lähestyy koko ajan Helsingin rajaa.

Lisäksi se on aggressiivinen ja vaaraksi ihmisellekin; esimerkiksi villisikakolarilla ohje on että missään nimessä ei saa lähteä perään vaan sitä varten paikalle kutsutaan villisikajahtiin erikoistuneet henkilöt.