Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

YJT
syys 15, 2017, 08.03
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Lämmitysmuodot
Vastaukset: 7
Luettu: 781

Lämmitysmuodot

Meillä on öljylämmitys, koska se oli valmiina ja lämmityskattilakin oli juuri vaihdettu, kun ostimme tämän. Lisänä on takka, joka tosin ei ole varaava. Itse on hankittu ilmanlämpöpumppu. Takan muuttamien varaavaksi on harkinnassa, samoin toisen ilmanlämpöpumpun hankkiminen.

Pääasiallisen lämmitysmuodon vaihtaminen alkaa olla ajankohtaista, vaihtoehtoina lähinnä maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu ja maakaasu, jonka linja menee tästä vierestä.

Maakaasu olisi houkutteleva muita vaihtoehtoja halvempien perustamiskustannusten mutta kuitenkin öljylämmitystä halvepien käyttökustannusten takia, lisänä olisi mahdollisuus hankkia kaasuauton tankkauspiste omaan pihaan. Kaasuauton käyttökustannukset ovat muutenkin kymmeniä prosentteja bensaa edullisemmat, ja omasta tankkauspisteestä tankkaaminen olisi ilmeisesti vieläkin halvempaa (kaasuautojen huolto- ym kustannuksista en ole vielä ottanut selvää).