Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

YJT
helmi 5, 2016, 16.25
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Veitsi vastaan veitsi
Vastaukset: 70
Luettu: 16781

Re: Veitsi vastaan veitsi

Höh, viiltosuojatakkejahan on ollut jo jokusen vuoden. Mullakin on talvitakkina ollut pari vuotta.
YJT
helmi 4, 2016, 11.53
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Veitsi vastaan veitsi
Vastaukset: 70
Luettu: 16781

Veitsi vastaan veitsi

DeusVult kirjoitti: Hyvä pätkä tuo ensimmäinen. Siinä esiintyy jälleen lähes yksinomaan sellaisia hyökkäyksiä, joita mm. HEMA-kirjat ovat pullollaan, mutta joita kehäotteluun tottuneet nykyihmiset jatkuvasti kommentoivat jotenkin niin että "eihän nyt kukaan oikeasti noin hyökkää?!" Olisi kiva tietää, kuinka paljon tuossa strategiassa on sovittua sääntöä, ja kuinka paljon kyse on luontaisista vaistoista?
Itseäni kyllästyttää kuulla, kun joku sanoo että "eihän kukaan tuolla tavalla" (oli aihe oikeastaan mikä hyvänsä).

Se, onko hyökkäys tehokkain tai järkevin mahdollinen, ei ole oleellista vaan se, kuinka luontainen se on. On varmaan luontevaa pitää veitsestä tukevalla otteella, missä koko kahva on tiukasti nyrkkiin puristetun käden sisällä, joten jääpiikkiote on aika luonteva. Ehkä myös vasaraote jossa nyrkki on tiukasti puristettuna; siis ei sellainen onko se nyt sapeliote, jossa veistä pidetään ikään kun nimettömällä ja pikkusormella, ja muut sormet ovat enemmän tai vähemmän auki, tai esim. peukalo terän hamarapuolella. Tämän sanon ilman, että olisin erikoisesti treenannut veitsijuttuja; muuten kuin käyttämällä veistä rutiininomaisesti erilaisissa tehtävissä kotona ja kodin ulkopuolella.

Sitä paitsi, ehdollistuminen on aika voimakas tekijä. Jos Michael Myers laittaa porukkaa kylmäksi jääpiikkiotteella ja olan yli suuntautuvilla hyökkäyksillä, niin onhan sen oltava tehokas hyökkäys. Näitä kun näkee elokuvissa paljon, niin iskostuuhan se syvälle sisimpään.
Kuva

Lisäksi muistaakseni the Logic of Steelissä oli tutkittu mm. vankilapuukotuksia, ja siinä todettiin että yleisin tai yksi yleisimmistä tavoista oli, että haavat olivat vasemmalla ylärinnassa/selässä, ylhäältä tulleita pistoja. Nämä ovat siis IRL, veitsikamppailua muodollisesti treenaamattomien henkilöiden tekemiä. Toki vankilaympäristö saattaa vaikuttaa asiaan, koska kohtaamiset (ja kohtaavat henkilöt) saattavat olla luonteeltaan erilaisia kuin kadulla.