Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

YJT
helmi 10, 2017, 07.57
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Marc MacYoung
Vastaukset: 35
Luettu: 17459

Marc MacYoung

Jos tämä on se "nice to meat you" -filmi, niin kyseessä on varsin nostalginen pläjäys: on yksi ensimmäisistä hankkimistani alan itsepuolustus/RBSD -filmeistä. Animal toki oli tuttu jo kirjoista, minkä takia kai filmn hankinkin. Kotelossa taisi copyright-vuosi olla 2003, mutta kyllä se tuntuisi paljon vanhemmalta.

Ihan muistinvaraisesti (olen katsonut ko filmin useita vuosia sitten), filmillä mystifioidaan asioita (kuten Animalilla on tapana), ja jos en väärin muista niin siinä puhuttiin counter -tekniikoiden lisäksi counter-counter -tekniikoista (eli vastatekniikan vastatekniikoista) ja mentiin ehkä vielä astetta pidemmällekin, mitä en pidä realistisena varsinkaan DVD:llä opetettavaksi kun kyseessä on hektinen itsepuolustus-veitsikamppailutilanne. Ainakin jollakin filmillä / kirjassa Animal kertoo, miten oli muistaakseni juuri samaisen pitkätukan kanssa harjoitellut veitsitaistelua ja mukana oli mukava määrä vastatekniikan vastatekniikoita.

Mitä tulee veitsen asentoon lyödessä, niin kyllähän sitä voi jokainen kokeilla (Citymarketissa on uunipaistit tarjouksessa). Terävä veitsi uppoaa vähän huonommassakin kulmassa, mutta paremminhan se menee jos ei lyö lappeella.

Se lihanleikkausdemo on todella hämäävä ja liioittelee veitsen tehoa, koska liha roikkuu vapaasti ilman mitään tukirakenteita (tai edes ihoa), jolloin pienikin viilto leviää painovoiman vaikutuksesta paljon isommaksi kuin oikeasti.

Se "winner of a knife fight is the one who ends up doing 20 years of hard time" on käsittääkseni heitto, eikä sitä ole tarkoitettu lainopilliseksi neuvoksi. Hyvä eye opener kuitenkin, eli varoittelee siitä, että veitsiin ei pidä suhtautua kevyesti ja vastapuolen kuoleman vaara on realistinen mahdollisuus.

Kokonaisuutena minulle on kuitenkin jäänyt positiivinen muistikuva filmistä. MAhdollisesti osittain sen takia, että oli ehkä ensimmäinen näkemäni veitsifilmi.
YJT
marras 17, 2008, 14.03
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Marc MacYoung
Vastaukset: 35
Luettu: 17459

Re: Marc MacYoung

Mun mielestäni molemmissa sisältö on saman tasoista, eli pääsääntöisesti hyvää peruskamaa. Kaikki näkemäni filmit ovat enemmän tai vähemmän kökösti tehty, tai vähintäänkin kuvattu analogisella laitteistolla joten kuvan laatu ei vastaa nykystandardeja. Tämä ei kuitenkaan ole pois filmien informaatioarvosta.
YJT
marras 7, 2008, 17.55
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Marc MacYoung
Vastaukset: 35
Luettu: 17459

Re: Marc MacYoung

Mielestäni Animalilla on hieno taito kertoa perusasioita kuin ne olisivat jotain vuosisatoja kadoksissa olleita salaisuuksia, jotka vain harvat ja valitut ovat tienneet tähän saakka. Tämä ei toki vähennä tietojen tärkeyttä ja perustavanlaatuisuutta.

Animalin taustoihin en osaa ottaa kantaa, mutta mielestäni jutut joita mies opettaa, ovat pääosin järkeviä.