Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

jussip
loka 13, 2006, 23.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Amerikan ihmeet
Vastaukset: 16
Luettu: 5436

Heti tulee mieleen kaksi syytä.

Täällä USA:ssahan lajitarjonta on varmaan parempi kuin missään muussa maassa, mutta siltikin valtaosa on tuontitavaraa. Kamppailulajeissa yleensä pidetään "alkulähteille pääsemistä" tavoiteltavana asiana, joten miksi hakea vaikkapa kungfu oppia Jenkeistä, eikä Kiinasta? Harvassa ovat ne lajit jotka liitetään suoraan Jenkkeihin, ensimmäisenä itselle tulee mieleen jotkin RSBD-jutut, ja näiden kouluttajiahan Suomessa on vuosien varrella näkynytkin (ei tosin aivan hirveästi näitäkään).

Toinen juttu on varmasti raha. Brasilialaiselle tai kiinalaiselle ohjaajalle seminaarikierros Euroopassa voi hyvinkin turvata koko perheen toimeentulon seuraavalle vuodelle (ne jotka ovat Kiinassa matkustelleet tietävät miten pitkälle vaikka 20 eurolla pääsee). Jenkkinäkökulmasta taas miksi lähteä pitämään seminaareja jonnekin meren taakse pohjolan perukoille, missä ihmiset ovat tottuneet maksamaan kymmenesosan (tai vähemmän) siitä mitä jenkkiharrastajat. Pahimmassa tapauksessa vaan tehdään hallaa omalle hyvin menestyvälle klubitoiminnalle lähtemällä haahuilemaan kaukomaille.

Omalta osalta tietysti koitan pitää täällä Suomi-kuvaa korkealla ja lisätä maiden välistä yhteistyötä, mutta puhutaan aika ruohonjuuritason toiminnasta :lol: ..Yksi seuramme ohjaajista on muuten käynytkin Suomessa, tosin lomamatkailun tiimoilta.