Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Haku löysi 2 tulosta

jussip
tammi 27, 2012, 15.09
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ruokavaliokatsaus
Vastaukset: 153
Luettu: 69131

Ruokavaliokatsaus

Mjoo. Meillä on nyt menossa aika monta mielenkiintoista tutkimusta joista (ja muualta maailmata tulleista vastaavista) on aika vahvaa näyttöä sillekin että miten perimä vaikuttaa vaikka lihavuuteen ja eri ruoka-aineiden aineenvaihduntaan. Samoin kuin tietysti muihin ruokavalioon liittyviin sairauksiin (sydän- ja verisuonisairaudet, metaboliset sairaudet, syövät jne.). Kärjistettynä siis samanlainen ruokavalio toimii ihmisillä eri tavalla. Joku lihoo, joku saa syövän, joku sydänkohtauksen, joku pysyy terveenä ja elää 110 vuotiaaksi.
jussip
tammi 27, 2012, 10.20
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ruokavaliokatsaus
Vastaukset: 153
Luettu: 69131

Ruokavaliokatsaus

flammee kirjoitti: Aika paljon on noita tosi terveitä alkuasukasheimoja, jotka syö tosi yksipuolisesti. Tyyliin masait - maitoa ja verta tai eskimot pelkkää kalaa.
Vaikka aihepiiri kiinnostaa noin yleisestikin ja voisihan täältä kommentoida aika paljon muitakin viestejä, niin sanottakoon nyt tähän vain että syy siihen minkä takia noita yksipuolisesti syöviä suht' terveitä väestöjä löytyy, perustuu ihan evoluutiobiologiaan. Yksinkertaisesti, esimerkiksi se osa jengistä joka ei pysy terveenä Grönlanissa saatavalla ravinnolla, on kuollut jo aikapäivää sitten.

Samaan tapaan kyllä Suomestakin varmaan löytyy jonkun verran porukkaa joka pärjäisi ihan ok pelkillä kananuggeteilla. Ja jos ei mitään muuta olisi koko maassa tarjolla esimerkiksi seuraavan 10 sukupolven aikana, niin eiköhän meillä olisi jäljellä kananuggettejensyöjien kansakunta..