Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Kurowashi
maalis 13, 2007, 02.08
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Tew ruy ninjitsu
Vastaukset: 52
Luettu: 21809

Monesti yhteys tai kytkös sanat saavat minut ajattelemaan esimerkiksi jonkin sortin yhteistyötä. Siksi selventäisin että Bujinkan Dôjôn ja Genbukanin tai Jinenkanin välillä ei tietääkseni ole yhteistyötä.

Genbukan ja Jinenkan sisältävät opetuksessaan samoja koulukuntia Bujinkanin kanssa, näin ollen näillä kolmella on yhteistä keskenään. Genbukanin Shoto Tanemura ja Jinenkanin Fumio Manaka ovat Bujinkanista pois siirtyneitä henkilöitä. Tietääkseni harjoittelussa on eroja näiden kolmen välillä, vaikka samoja koulukuntia sisältävätkin.

Sidoksia Gaeshidoon, Rick Tewin martial arts scienceen tai Ashida Kimiin, American ninjoihin ym. ei Bujinkanilla tietääkseni ole. Kuka vain toki voi väittää lajinsa ja opettamiensa asioiden pohjautuvan mihin itse haluaa, voisin alkaa opettamaan katutappelua ja väittää sen pohjautuvan Bujinkan Budô Taijutsuun (voisihan sieltä muutama sama asia löytyäkin ja voisin perustaa mielipiteeni niihin).

Pohjautuminen johonkin lajiin tai siitä saatuihin oppeihin ei ole tae näiden lajien samankaltaisuudesta tai yhteistyöstä. Joskus mukana on pari asiaa sieltä täältä, vahvasti muunneltuja periaatteita, tai lajeilla ei ole mitään tekemistä keskenään, myös lähes mitä tahansa muuta. Puheita kytköksistä ja lajin alkuperästä saatetaan käyttää mainoskikkoina omia etuja ajettaessa ja suuria ihmismääriä vedätettäessä.

Offille vastaisin että ninjitsu ei ole oikea kirjoitusasu vaan tulisi kirjoittaa ninjutsu. Näinollen en olisi huolissani jos ninjitsu hakusanalla löytyisikin Rick Tew. Toki tämä on siinä mielessä harmillista jos asioista tietämätön erehtyy luulemaan näitä kahta samaksi asiaksi.

En löytänyt Rick Tewin sivuilta viittauksia Bujinkaniin.

Netissä surffaillessa lähdekritiikki on tärkeää.
Kurowashi
maalis 11, 2007, 17.04
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Tew ruy ninjitsu
Vastaukset: 52
Luettu: 21809

Re: Tew ruy ninjitsu

Offi kirjoitti: Ei löytynyt aikaisemmin foorumilta, joten päätin kysäistä että mistä tässä on kysymys? http://www.totalwarrior.com/Video_Galle" onclick="window.open(this.href);return false; ... llery.html
Onko kyseessä siis ihan tämän Rick Tewin oma ninjakoulu, jolla ei ole mitään tekemistä minkään muun tyylisuunnan kanssa? Siksi haluaisin tietää, koska olen aikeissa vielä joku päivä astua BBT:n peruskurssille, mutta kaikella kunnioituksella tämä video ei mielestäni edusta lajia kovin hyvin. Itseasiassa teki oikein pahaa katsoa. :x

(ja sanokaa jos aihetta on jo käsitelty)
Itse en tiedä mistä tuossa on kysymys.

Uskaltaisin kuitenkin sanoa lyhyen tarkastelun jälkeen että Rick Tew's Martial Sciencella on hyvin vähän tekemistä Bujinkan Budô Taijutsun kanssa ja lajit tuskin ovat missään sidoksissa keskenään jos viittaat kyseiseen lajiin tuolla BBT-lyhenteellä.
http://www.totalwarrior.com/Rick_Tew_s_ ... jitsu.html kirjoitti: Martial Science borrows the concepts of traditional Ninjitsu - its foundation was built through long hours of self training in a number of disciplines.
Arvelisin että kyseessä on täysin oma juttunsa.