Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 24 tulosta

Kojida
maalis 20, 2020, 18.31
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Tiedote
20.3.2020

Suomen koronatilanteen takia Helsingin kojida -seuran (Helsingin Moodo ry) harjoitukset ovat tauolla. Harjoitustauko jatkuu ainakin 13.4.2020 saakka. Seuraamme tilannetta. Ilmoitamme heti kun tiedämme koska harjoitukset jatkuvat.

Lisätietoja
Helsingin Moodo ry
helsinginmoodo@yahoo.fi
www.kojida.wordpress.com
Kojida
maalis 15, 2020, 17.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Tiedote
15.3.2020

Suomen koronatilanteen takia Helsingin kojida -seuran (Helsingin Moodo ry) harjoitukset ovat tauolla tästä päivästä alkaen. Seuraamme tilannetta. Harjoitukset jatkuvat näillä näkymin to 2.4.2020, klo 19.00-20.30.

Lisätietoja
Helsingin Moodo ry
helsinginmoodo@yahoo.fi
www.kojida.wordpress.com
Kojida
heinä 22, 2017, 13.18
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Tässä alla on uusin lajiesittelyteksti.


Lajiesittely

Kojida on nykyaikainen itsepuolustuslaji, joka on kehitetty Suomessa vuonna 2005. Lajia uudistettiin vuonna 2015.

Kojidan harjoittelu muodostuu kahdesta osasta, jotka ovat itsepuolustusharjoittelu ja kuntoharjoittelu. Itsepuolustusharjoittelu pyrkii vastaamaan todennäköisimpiin uhkatilanteisiin ja erityisesti niistä vakavimpiin. Tekniikat ovat suoraviivaisia ja tehokkaita. Lajiin kuuluvat myös erilaiset hallintatekniikat, mutta niitä ei harjoitella alkuvaiheessa. Kuntoharjoittelu muodostuu lämmittelystä, venyttelystä ja lihaskuntoliikkeistä.

Kojida tarjoaa mielenkiintoisen harrastuksen, mahdollisuuden oppia itsepuolustusta ja kehittää kuntoa.


----------------------------------------------

Kojida, Self-Defense System
www.kojida.wordpress.com

----------------------------------------------
Kojida
heinä 21, 2017, 17.36
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Sisu kirjoitti:Haluaisin jo tassa vaiheessa ehdottaa Kojidalle Potku-palkintoa vuoden asiallimmisista vastauksista. :peukku:
Kiitos!
Kojida
heinä 14, 2017, 11.40
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

JanneM kirjoitti:Haluaisin todeta mlc:lle että trollaminen voi olla kiva harrastus, mutta tulet täällä potkussa lkyllästymään siihen että sinut ammutaan alas rationalisuudella.
Olisi hienoa jos jaksaisit kirjoittaa oikeista aiheista mikäli kamppailulajit kiinnostavat sinua.

Ja Juuso Häkkiselle mikäli vielä näitä sivuja lueskelee minulla olisi kysymys.
Sivuillanne lukee, että lajia on uudistettu vuonna 2015. Millä tavalla lajia on uudistettu ja mikä tähän uudistukseen oli perimmäinen syy?

JanneM

Mielestäni näissä lajeissa on nykyään kyse enemmän brändeistä (nimestä) kuin mistään maailmaa täysin mullistavista asioista. Peruslajit jotka painottuvat pelkästään johonkin tiettyyn osa-alueeseen on jo kehitetty aikaa sitten. Sanoisin että näissä uudemmissa lajeissa kyse on kokonaisuudesta ja painotuksista, eikä niillä ole myöskään mitään ihmeellistä historiaa, jota pitäisi vetää väkisin perässä. Ehkä uudemmissa lajeissa yritetään myös tehdä tietyt asiat aikaisempaa paremmin. Itsepuolustuslajeissa pyritään panostamaan itsepuolustukseen ja kaikki turha on jätetty pois. Myös harjoitusmenetelmät on valittu pitkälti tätä tavoitetta ajatellen.

Miten lajia on uudistettu?
- Mielestäni laji ei ole enää sama kuin aikaisemmin. Nettisivujen teksteissä on uudet suuntaviivat ja periaatteet karkeasti kerrottu. Ei se varmaan kenellekään tule yllätyksenä, että harjoituksissamme harjoitellaan näitä itsepuolustuksessa ja kamppailussa yleisimmin tarvittavia osa-alueita.
Jokaisessa lajissa on omat vahvuudet ja heikkoudet. Jos jotain tehdään se on aina jostain muusta pois. Tämän takia pitääkin hyvin tarkkaan miettiä, mitä harjoitellaan ja miten. Vaikka kyse olisikin harrastuksesta ihmiset haluavat yleensä kehittyä ja huomata edistymistä.
- Lajia yksinkertaistettiin ja muutettiin tehokkaammaksi.
- Tekniikoiden määrää on vähennetty.
- Lukko/hallintatekniikoiden opettaminen siirrettiin myöhemmäksi.
- Laji on aikaisemmin sisältänyt kaksi liikesarjaa, mutta näitä ei harjoitella enää.
- Käytössä ei ole enää itämaalaista pukua ja vyötä.
- Vyöarvojen/tasojen määrä on tippunut, eikä enää järjestetä erillisiä vyökokeita.
- Tekniikoiden harjoittelusta siirrytty enemmän harjoitteisiin, joiden tehtävä on opettaa tärkeitä taitoja, tokihan tekniikoita tarvitaan edelleen ja niitä harjoitellaan.
- Kaikki turha on yritetty heittää pois.
- Laji keskittyy itsepuolustukseen.

Miksi lajia on uudistettu?
- Olemme tehneet jo pidemmän aikaa asioita tietyllä tavalla, joten pakostikin siinä huomaa kehitettävää. Olimme tehneet muutoksia jo aikaisemmin, mutta tämä oli kyllä isompi uudistus.
- Aikaisemmin on kyseenalaistettu monia asioita, mutta nyt vielä enemmän ja siksi katsottu tarkemmin, mitä otetaan mukaan lajiin, harjoitteluun ja mitä ei.
- Haluttiin tehdä lajista tehokkaampi itsepuolustuslajina.
- Haluttiin tehdä lajista nopeampi ja helpompi oppia.
- Haluttu muuttaa lajin imagoa pehmeämmästä hieman kovemmaksi.

Tässä joutuu tasapainottelemaan turvallisuuden ja realistisuuden kanssa. Mielestäni missään paikassa ei harjoitellaan itsepuolustusta täysin realistisesti, eikä myöskään meillä. Harjoitteluturvallisuus on meille tärkeä asia, eli se nakertaa osaltaan realistisuutta, hidastaa ja tekee oppimisen vaikeammaksi. Jos haluat ns. kovempaan harjoittelua, sinun kannattaa valita esimerkiksi nyrkkeily, thaiboxing tai vapaaottelu.

Harjoitusten pitämisessä joutuu aina tasapainottelemaan myös kahden muun asian suhteen. Kuinka hyödyllistä harjoittelu on ja kuinka hauskaa harjoittelu on. Yleensä tässä joutuu tekemään jonkunlaisen kompromissin. Tässä on kuitenkin kyse monelle ihmiselle harrastuksesta, jota on tarkoitus tehdä vähän pidempään kuin muutaman kuukauden. Harjoittelun pitäisi myös johtaa parempaan kuntoon, mitä pidempään harrastaja harjoittelee lajia, eikä hän saisi myöskään loukkaantua ja mennä huonompaan kuntoon. Harjoitteluturvallisuus on meille tärkeä asia edelleen.


----------------------------------------------
Kojida, Self-Defense System
http://www.kojida.wordpress.com

----------------------------------------------
Kojida
heinä 4, 2017, 22.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

mlc kirjoitti:
Mika kirjoitti:mlc, :tervetuloa:

Miten olet päätynyt ajattelemaan, että Kojida olisi "lähtenyt trollauksesta"? Luitko kuitenkin ketjun ja Juuso Häkkisen vastaukset sekä muiden hänet tuntevien viestit Juuson kamppailulajitaustasta?
Mun mielestä jo toi nimi jo itsenään yrittää halventaa aasialaisia kamppailulajeja. "Hassu", vaikeasti vakavasti otettava nimi. Ja Japaniako se nyt oli, miksei Suomea, ruotsia tai vaikka englantia? En usko että Japanilaiset paljon nimeää omia juttujaan meidän kielellä.. Olen katsonut mitä laji on. En vastusta tietenkään liikuntaa, mutta kokonaisuutena ajatellen itsepuolustustuksena kyseenalaista ja hyvin keskeneräinen tunne jää. Taistelulajeista en pidä.

Harrastan Aikidoa itse, ja tuntuisi kyllä aika ikävältä jos jotain suomalaista jamppaa verrattaisiin O'Senseihin. Toivottasti kukaan ei tule vertaamaankaan.. Toivottavasti ymmärsit pointin.

Ps. Vahingoittavia tekniikoita (lyöminen, potkut ym) ei tulisi mielestäni käyttää itsepuolustustuksena juuri koskaan.

Rauhaa! :)
Laji on perustettu vuonna 2005, mutta sitä uudistettiin merkittävästi vuonna 2015. Tämä itämaalaiselta kuulostava nimi oli meille aluksi tärkeä. Tarkoitus oli luoda itämaalainen mielikuva lajille, mutta mielestäni missään ei ole jätetty sanomatta, että laji on suomessa kehitetty ja myös kehittäjän nimi on mainittu. Tarkoitus ei ole ollut halventaa muita lajeja.

Ajattelimme että itämaalaiselta kuulostava laji olisi mielenkiintoinen, herättäisi sopivia mielikuvia ja sopisi hyvin pakettiin. Kokemusta minulla on tosiaan korealaisista itsepuolustus- ja kamppailulajeista. Tähän lajiin on kuulunut aikaisemmin myös korealainen etiketti kamppailulajien osalta, siltä osin, kuin olen sitä itse oppinut.

Englantilainen nimi olisi kyllä hyvä, mutta tällöin se ei ollut pakettiin sopiva, sillä meillä oli nämä etikettiasiat mukana, tarkoitan tiettyjä alkutervehdyksiä eli kumarruksia ja korealaisia sanoja, joilla harjoituksia ohjataan usein korealaisissa lajeissa.
Mielestäni tällaisissa lajeissa on tärkeä omata itsekuria, eikä jokainen voi toimia ihan miten haluaa ja etiketti pakottaa harrastajia tältä osin tiettyyn muottiin. Joskus harjoituksissa voi tulla eteen tilanteita, jossa joku on vaarassa loukkaantua ja tällöin on tärkeää, että osataan lopettaa tekeminen välittömästi jos niin sanotaan. Nykyisin tämä korealainen etiketti ei kuulu enää lajiin, eivätkä myöskään itämaalainen puku tai vyöt.

Lajin nimi on kehitetty koreankielisestä sanasta ja sen länsimaisesta kirjoitusasusta. Tärkeää on että lajin nimi on kojida, ei sillä tarvitse mielestäni olla mitään sen ihmeempää merkitystä. Se tarkoittaa siis tätä lajia. Kojida on nykyaikainen itsepuolustuslaji.

Tämä on aika normaalia toimintaa, että kehitetään mitä erilaisempia nimiä, tokihan ihmisten pitäisi hyväksyä lajin nimi, eikä se saisi olla ihan oudon kuuloinen tai vaikea muistaa.
Kamppailulajit otettiin ainakin aikaisemmin aika tosissaan eli harrastajat ovat aikamoisia faneja ja tähän kuulu se, että kaikki muut lajit lytätään helposti ja oma laji on se paras. Nyt ehkä ihmisten silmät ovat auenneet vähän enemmän ja sokea usko on väistynyt sivummalle.
Katso lisää nimiasioista esimerkiksi kirjasta Jari Parantainen, Tuotteistajan nimiopas. Tähän kirjaan en ollut tosin tutustunut vielä tällöin. Se taisi ilmestyä vasta lajin perustamisen jälkeen.

Jos olisin perustanut kamppailulajin tyylisuunnan minun olisi ollut kohteliasta pyytää lupaa tyylisuunnan perustamiseen ja lisäksi vielä mahdolliset tavaramerkkiasiat. Tyylisuunnalla tarkoitetaan, että esim jonkun aikaisemman lajin nimen eteen lisätään joku sana, jolloin kokonaisuus ei ole enää ihan sama kuin aikaisempi.
- Jos perustetaan uusi laji, niin se ei saisi olla mikään aikaisemmin tuttu lajin nimi. Esim jos olisin perustanut lajin nimeltä karate, ei se olisi ollut ihan uusi, ainakaan nimen osalta. Uudella lajilla pitää olla uusi ja erilainen nimi.

Nettisivuilla oleva materiaali on kyllä aika rajallista, eikä avaa kauheasti, sitä mitä teemme harjoituksissa.
Tervetuloa kokeilemaan lajin harjoittelua tai seuraamaan harjoituksia. Ilmoita sähköpostilla, jos olet kiinnostunut, niin sovitaan asiasta tarkemmin. Voit sitten halutessasi raportoida täysin vapaasti tänne potku.nettiin lajista, opetuksesta, harjoittelusta ja fiiliksistä.

---

Mitä on itsepuolustus?
- Käsittääkseni Suomen laki määrittää hyvin pitkälti mikä on itsepuolustusta Suomessa ja mikä ei.
- Saat puolustaa itseäsi siihen saakka, että hyökkäys pysähtyy. (Jos tämän jälkeen teet jotain, se lasketaan kostamiseksi, eikä se ole enää itsepuolustusta.)
- Itseään pitäisi myös puolustaa miedoimmalla mahdollisella tavalla.
- Se mitä oikeudessa tapahtuu, ei voi tietää kukaan etukäteen, ei edes lakimies. Jos olet koskenut hyökkääjään fyysisesti voi olla että sinut tuomitaan.

Milloin itsepuolustustaitoja saa käyttää?
- Jos et pysty välttämään tilannetta mitenkään ja
- Oma tai lähimmäisesi henki tai terveys on vaarassa.

Milloin itsepuolustustaitoja ei saa käyttää?
- jos pystyt välttämään tilanteen
- jos menetät malttisi
- jos olet kännissä ja menetät malttisi
- Jos joku nolaa sinut
- jos joku haukkuu sinua
- jos joku ärsyttää sinua

Itsepuolustustilanteesta pitäisi selviytyä:
- fyysisesti
- psyykkisesti
- oikeudellisesti

---
Kojida
heinä 4, 2017, 21.30
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

mlc kirjoitti:Lieneekö tuo oikeasti lähtenyt trollauksesta josta sitten joku ruvennut kehittämään lajia leikisti. ei vaikuta useiden lähteiden mukaan mitenkään vakavasti otettavalta lajilta, toisin kun oikeat tahi varsinaiset lajit, kuten vaikkapa jujutsu ja aikido.mlc - 3. kyu aikikai
Hei mlc!

Kiitos mielenkiinnostasi! Vastaan mielelläni lajiin liittyviin kysymyksiin!

Onko laji vitsi?
Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Joskus mielikuvat eivät kuitenkaan vastaa todellisuutta. Aikaisemmin uskottiin että maapallo on litteä ja aika moni uskoi niin, mutta ei maapallo silti litteä ollut. Tässä tapauksessa kyse ei ole kuitenkaan ehkä ihan näin mullistavasta asiasta. Kojida on nykyaikainen itsepuolustuslaji. Lisäsin kojidan historian nettisivuillemme. Harjoituksia on järjestetty keskeytyksettä vuodesta 2005, poislukien säännölliset tauot. Yleensä pidämme juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka kesätaukoa ja jouluaatosta loppiaiseen pidämme joulutaukoa.

Tämä vastaa mielestäni kysymykseen voiko suomalainen kehittää uuden itsepuolustuslajin:
- Voiko suomalainen oppia itsepuolustus- tai kamppailutaitoa?
- Voiko suomalainen oppia opettamaan itsepuolustus- tai kamppailutaitoa?
- Voiko suomalainen kehittää opettamastaan itsepuolustus- tai kamppailulajista uuden version tai jopa ihan uuden lajin?
- Saako kuka tahansa kehittää uuden itsepuolustuslajin? Kyllä! Tärkeä kysymys on, että haluaako kukaan harjoitella lajia?


---
Kojida
kesä 10, 2016, 11.34
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Terve!

Kojida -itsepuolustuslajin uudet nettisivut löydät osoitteesta:

http://www.kojida.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Kojida
kesä 10, 2016, 11.30
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Hei!

Uusin kojida mainos lisätty potku.net ilmoitustaululle, tervetuloa!

T. Juuso
Kojida
helmi 18, 2011, 13.11
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Hei,


Kohta alkaa uusi kojida kurssi.
Tervetuloa mukaan!


T. Juuso
------------------------------------------------------------------

Kojidan johdantokurssi aikuisille

la 5.3.2011, klo 13.00, Töölön kisahalli, Helsinki

Kurssi toimii johdantona lajin harjoitteluun.
Kojida on nykyaikainen itsepuolustuslaji.
Opi itsepuolustusta ja kehitä kuntoasi.

Johdantokurssi kestää yhden viikonlopun (yht. 5 tuntia).
Kurssin jälkeen harrastajalla on mahdollisuus
jatkaa lajin harjoittelua perusryhmässä.

Aika: vk 9
la 5.3.2011, klo 13.00 - 15.00, ensimmäinen harjoitus
su 6.3.2011 klo 13.00 - 16.00, toinen harjoitus

Paikka: Töölön kisahalli, Mannerheimintie 17, 00250 Helsinki

Hinta 50 euroa

Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 18 -vuotiaille lajista
kiinnostuneille. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta
kamppailulajeista, normaali peruskunto riittää.
Innostunut asenne ja halu oppia ovat eduksi.

Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet ja
juomapullon.

Ilmoittautuminen soittamalla, tekstiviestillä
tai sähköpostilla viimeistään pe 4.3.2011.Tervetuloa!

Helsingin Moodo ry
Puh. 050 323 8917
info@kojida.com
http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;
katso lisää: http://www.kojida.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kojida
syys 1, 2009, 17.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Tossa aikasemmassa viestissä on myös toi liite, mikä kannattaa katsoa.


T. Juuso
Kojida
syys 1, 2009, 17.30
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Moi Kuhmu,


Mitä kojida tarkoittaa?
Kojida on tämän itsepuolustuslajin nimi.


T. Juuso


--------------------------------------------------

Kuva
Kojida
elo 4, 2009, 10.37
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida kurssi alkaa

Hei,


Kohta alkaa uusi kojida kurssi.
Tervetuloa mukaan!


T. Juuso
------------------------------------------------------------------

Kojida kurssi aikuisille (Helsingissä)

Alkaa la 24.10.2009 klo 13.00 – 14.30
Aleksanterin teatteri, laulusali
Bulevardi 27, 00180 Helsinki.

Kojida on monipuolinen itsepuolustuslaji.
Opi itsepuolustusta, kehitä kuntoa ja mieltä.
Lajin harjoittelu on turvallista.

Kurssi kestää 2 kk ja maksaa 109 euroa.
Mukaan tarvitset vain liikuntavarusteet,
juomapullon ja iloisen mielen.

Kurssi on tarkoitettu yli 25 -vuotiaille.

Kojida alkeiskurssin harjoitusajat:
to klo 20.30 – 21.50, laulusali
la klo 13.00 – 14.30, laulusali

Tervetuloa!


Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Helsingin Moodo ry
Puh. 050 323 8917
info@kojida.com
http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;
katso lisää: http://www.kojida.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kojida
maalis 17, 2009, 21.50
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Kojida kurssit alkavat


Kojida kurssi nuorille
Alkaa la 18.4.2009 klo 14.30–16.30
ikäraja 15 v.

Kojida kurssi aikuisille
Alkaa la 16.5.2009 klo 13.00–14.30
yli 25 -vuotiaille.

Aleksanterin teatterin harjoitussali
Bulevardi 27, 00180 Helsinki.

Kojida on monipuolinen itsepuolustuslaji.
Opi itsepuolustusta, kehitä kuntoa ja mieltä.
Lajin harjoittelu on turvallista.

Kurssi kestää 2 kk ja maksaa 109 euroa.
Mukaan tarvitset vain liikuntavarusteet,
juomapullon ja iloisen mielen.


Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Helsingin Moodo ry.
Puh. 050 323 8917
info@kojida.com
http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Katso lisää: http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Kojida
tammi 2, 2009, 17.20
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27347

Kojida

Kojida alkeiskurssi alkaa

15 - 18 v tytöille ja pojille

Ensimmäinen harjoitus
la 24.1.2009 klo 13.00
Aleksanterin teatterin harjoitussali (laulusali)
Bulevardi 27, 00180 Helsinki.

Kojida on monipuolinen itsepuolustuslaji.
Opi itsepuolustusta, kehitä kuntoa ja mieltä.
Lajin harjoittelu on turvallista.

Kurssi kestää 2 kk ja maksaa 109 euroa.

Harjoitusajat ovat:
ke 20.30 - 21.45, puutyöhuone
la 13.00 - 14.30, laulusali


Tervetuloa!

Helsingin Moodo ry.
Puh. 050 323 8917
info@kojida.com
http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Katso lisää: http://www.kojida.com" onclick="window.open(this.href);return false;