Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Aki Äijälä
loka 21, 2005, 11.46
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Heittotähdet
Vastaukset: 18
Luettu: 4460

mronkain kirjoitti:
saarikko kirjoitti:Heittotähdet lienee kielletty, koska niillä EI ole mitään laillista käyttöä.
Okei, no tuohan nyt ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi tarkkuusheitto (teittotähdillä tai millä muulla tahansa välineellä) ei ole mitenkään laissa kielletty. Itse en ainakaan ole koskaan mitään muuta heittotähdillä harrastanutkaan, enkä mitenkään voi mieltää sitä laittomaksi.
saarikko kirjoitti: Maahantuonti on kielletty riippumatta onko yksityiseen käyttöön tai myytäväksi. Faktat löytyy järjestyslain hallituksen esityksestä.
Olisiko tuohon linkkiä?
Nimimerkki "saarikko" olisi voinut kirjoittaa, että niillä ei ole laillista HYÖTYkäyttöä. Niitä ei tarvita minkään ammatin harjoittamiseen tai minkään työn tekemiseen. Totta kai kaikella voi harrastaa vaikka mitä, mutta se tuskin riittää lainsäätäjälle perusteeksi sallia asioita. Ja kyllä, se kätkettävyys on yksi erittäin iso kriteeri. Sinänsä tietysti näennäisen ristiriitaista kieltää heittotähtiä ja stilettejä, kun kuitenkin linkkuveitset ovat sallittuja (jos ne ovat tarpeellisia), mutta linkkuveitsille on huomattavasti todennäköisemmin ihan oikeaan hyötykäyttöä.

Järjestyslaki löytyy finlexistä, jossa on myös jokaisen säädöksen lopussa linkit kyseisen säädöksen valmisteluasiakirjoihin.