Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

JanneM
tammi 27, 2015, 23.26
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Anti-grappling

Mä toivon, että SUomessa kukaan ei opeta tuollaista tårta på tårta ihan tosissaan...
JanneM
heinä 22, 2014, 00.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Anti-grappling

Varmaan tuon takia Martin Aedma muuttaa pois Virosta. Ei uskalla enään gräplätä kun tulee antigräplingistä silmään hetkellä minä hyvänsä...
JanneM
maalis 24, 2013, 22.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Anti-grappling

Kyllä mun mindsetti oli nujuamisessa vahvasti. Mä kun vihaan jos mua lyödään päähän. En pidä siitä ollenkaan. :D
Sprawlaaminen on ollut mulle jollain tapaa melko luontevaa aina. Taekwondon kautta on tullut hyvä lantion käyttö ja hahmotus lonkan kolmiulotteisesta liikkeestä. Se helpottaa yllättävän paljon pystytouhuja ja sitä sprawlaamistakin. Plus että sitä hinkattiin aika paljon jossain välissä ihan alkulämppäreiks ja muutenkin. Ja kun isot pojat teki semmosta sprawlin alkujutskaa aina salilla, niin tein mäkin. :D

Mitä taas tulee vapaaottelun evoluutioon ja nimen omaan maahanviemisen evoluutioon, niin ensinhän meni mitkä tahansa räkäshootit läpi kun porukan ratkaisu shoottaamiseen oli joko a) jäätyminen b) kaikki erikoiset niskaan lyönnit (muistaakseni joskus UFCn alkuaikoina joku demosikin, että jos se Royce tulee jalkoihin niin näin minä sitä vetelen niskaan) joista kumpikaan ei estänyt BJJ miesten alasvientejä. Sitten tuli MIrkot ja muut sprawl and brawlerit. Myös alkuaikojen painijat olivat jostain syystä sprawl and brawlereita koska eivät hahmottaneet mattoa sitten pätkääkään. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. SIttemmin on tuulut painijyrät jotka osaavat myös mattopelin tai ainakin vahvan position ja GnP:n sekä tätä nykyä ollaan lipsumassa semmoseen allaround vapaaottelijaan alá GSP. Mikä taas yhdistää näitä kaikkia vaiheita sprawlin suhteen, niin kaikki ne ketkä omassa kohdassaan aikajanaa olivat top of the top osasivat tarvittaessa sprawlata hyvin ja niskaan lyöjät ovat auttamatta jääneet unholaan...
JanneM
maalis 24, 2013, 13.04
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Anti-grappling

ADCC pohjoisameriikan metaruuskisoissa kävi juuri samalla tavalla. Kuristus tuli naamalle ja forkku meni (tosin vahingossa) suuhun. Siinä sitten huulet ja hampaat veressä kaveri yritti taistella hetken, mutta joutui taputtamaan. Naureskellen lähti tilanteesta pois...
JanneM
maalis 23, 2013, 12.45
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Anti-grappling

Ei ole UFCssä hermopistetekniikat kielletty.... Ei ole koskaan ollutkaan.

Me kokeiltiin HIPKOlla kerran törkypainijutskia oikein olan takaa, kun olin siellä vetämässä dirtyjitsu treenit. Treenin lopputulema oli se, että painijaa vastaan parasta törkyilyä on osata painia. Se joka osaa painia ja haluaa painia ei välitä siitä, että silmässä n sormi tai hampaat on kyljessä kiinni kunhan itse on dominoivassa positiossa. Dominoivasta positiosta ei taas tarvitse juurikaan törkyillä, kun pystyy tuhoamaan vastuksen helpomminkin.
Törkytemput toimii kyllä pienenä herättäjänä ja niillä on mahdollisuus saad ahieman tilaa kiperissä tilanteissa. Mutta ei niiden varaan voi plainijaa vastaan toimimista perustaa.
Tässä treeissä tosin ei käsitelty shoottaamista lainkaan. Mutta itse olen taipuvainen ajattelemaan, että oikeanlainen liikkuminen, hyvä sprawli ja tarvittava atleettisuus ovat avain asemassa shoottaavan vastustajan torjumisessa. Oli se hyökkääjä sitten hyvä shoottaamaan tai huono. Niskaan lyöminen ei ole se ykkösvaihtoehto vaikka shoottaaja olisi minkälainen.
JanneM
maalis 22, 2013, 16.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39874

Re: Anti-grappling

Vanhakankea kirjoitti: Olisi kiva kuulla esimerkiksi JanneM:n ajatuksia sprawlista ja toki muidenkin, jotka ovat vuosien pystylaji pohjalta lähteneet kohti wääntökamppailua.
Kerron koska kysyttiin.
Omaan yhden vapaaottelumatsin amatöörisäännöillä. Tavoitteeni ottelussa ei ollut sprawlat aja vedellä dollyochakeja pystystä vaan nimenomaan viedä tontiin ja lukottaa. Vaikka mattokokemusta oli vajaan 8kk verran siinä vaiheessa.
Sprawlaaminen sinäänsä on äärimmäisen tärkeää ymös niille ketkä mattoa haluavat pelata sillä mielummin sitä on päällä kun alla.
Olen leikillisesti sanonut, että sain sprawlaamalla sinisen vyön BJJssa kun Juntusen Markku jolta sinisen sain oli kuulemma kehunut kisoissa mun sprawlia. :lol: