Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

JanneM
huhti 9, 2020, 12.36
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 62262

Hoi Jeon Moo Sool

Eizei kirjoitti:
huhti 9, 2020, 11.49
Voi olla, ettei pohjoisessa pyörinyt. Tuo tietysti, että demonstroiko Hanmoodoa vai Hanmoodon nimissä, on tietysti syytä miettiä. Keski-Suomessa on näytöstellyt. Olikohan vyöarvo tuolloin ilmoitettu 2. Tai 3.danina. Jinsu oli 5.dan, Inseon tätä alempi dan ja In-Kwon tätä alempi. Nämä näytöksissä ilmoitetut asiatkin ovat olleet kyllä paikoin juuri sitä. Näytöstä. Mutta taso on ollut kyllä melkosen hurja näillä kaikilla 90-luvun alussa, jolloin nuorimmaiset on olleet parinkympin molemmin puolin.

Ainiin! Sitten on tämä: https://www.itsepuolustuskoulu.fi/

Sipkon Hojis ei kuulu oriental moodo liiton tai Inseonin alaisuuteen, vaan on joku oma pieni virityksensä.
Tuolla sivuilla kuitenkin mainitaan, että on saanut mnustan vyön hojiksessa Suomessa. Tällöin oletettavasti In-Seonilta. ONko seura siis erkaantunut Oriental Moodo liitosta ja In.Seonin alaisuudesta ja onko sillä mitään tekemistä enää lajin kansainvälisen kattoliitonkaan kanssa?

Edit: Dan sertifikaatissa on ainakin Yong-Sukin allekirjoitus
Edit 2: Se olikin kilpailudiplomi...
edit 3: ONpa sekava. Saanut hojis danin SUomessa, mutta on ARmenian hojiksen pääopettaja ja liiton perustaja... Saanut myös Korean suurähetystöltä Armeniassa jonkun plakaatin...
JanneM
huhti 9, 2020, 10.14
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 62262

Hoi Jeon Moo Sool

Andy kirjoitti:
huhti 8, 2020, 23.00
Itse en koskaan ole nähnyt mooyaedoa käytännössä ja se taisi kuihtua jo ennen kuin aloitin itse karaten harjoittelun vuonna 1990. Olen kuitenkin ymmärtänyt kehityksen suunnilleen seuraavasti.

Hwangin klaanin jäsenillä, joihin siis luen mestari Dae-Jin Hwangin, Young Sukin ja In-Seon Hwangin, on jo 1970-luvulta lähtien ollut tavoitteena hankkia elantonsa opettamalla kamppailulajeja Suomessa. Aluksi lajina oli taekwondo, mutta mestari Hwangin ajauduttua ristiriitoihin suomalaisten taekwondovaikuttajien kanssa, laajamittainen ammattiopetus siinä muuttui mahdottomaksi tai ainakin hyvin hankalaksi.

Ratkaisuna keksittiin oma laji mooyaedo, joka olisi kokonaan Hwangien kontrollissa ja siten helpommin muokattavissa tukemaan ammattiopetusta. Jostain syystä, joka minulle ei ole selvinnyt, päätettiin oma mooyaedo-laji vaihtaa hoijeonmoosoliin, jonka siis on kehittänyt korealainen Jae-Ok Myong. Jos pitäisi veikata, niin sanoisin että arveltiin Koreassa asuvan mestarin (joka oli lisäksi salaperäisen munkin taistelutaitojen perijä ;) ) lajin olevan silloisessa ilmapiirissä vakuuttavampi ja helpompi levittää kuin Hwangien itse kehittämän lajin. Mooyaedon toiminta ajettiin alas ja korvattiin hoijeonmoosolilla.

Syystä tai toisesta hoijeonmoosolkaan ei kuitenkaan vastannut odotuksia. Tässä vaiheessa mestari Hwang alkoi keskittyä Taekwondo-Unionin toimintaan ja Young Suk puolestaan kehitti oman lajinsa hanmoodon. Ja hanmoodosta sitten tulikin iso hitti. Silloiseen tilanteeseen se sopi lajina loistavasti ja kovalla panostuksella se saatiin leviämään räjähdysmäisesti. Se mikä minulle ei ole koskaan selvinnyt on että miksi hoijeonmoosol jätettiin toimimaan hanmoodon oheen eikä muutettu kaikkia HJMS-seuroja hanmoodoseuroiksi.

Tämä kertomus on siis pelkästään ulkopuolelta päättelemällä koostettu, enkä tunne asioita sisäpiiritietona, joten voi olla että olen jossain mennyt vikaankin.
Hwangeihinhan kuuluu myös In-Kwon joka on jtkanut isänsä työtä Taekwondon parissa.

Uskon, että syy siihen miksi Mooyedo vaihdettiin Hojikseen on juurikin se, että mystinen mestari kenen opissa on oltu vaikutti paremmalta.
Se miksi hojis jäi hanmoodon rinnalle johtunee siitä että In-Seonille haluttiin oma juttu ja Yong-Sukille oma. Plus siinä on helppo sanoa, että Moodoliitton alla on jo kolme lajia (taekwondo, hanmoodo ja hoijeonmoosool) joka kuulostaa jo hienommalta kuin kaksi.
JanneM
huhti 7, 2020, 13.38
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 62262

Hoi Jeon Moo Sool

25 TKD:n 4.dan on kyllä ihan normaalia esim Koreassa, Jenkeissä, Turkissa, Espanjassa jne... EI se ole mitenkään merkillisen nopea tai ihmeellinen saavutus. Varsinkin kun on harjoitellut lapsesta saakka kuten In-Seon.
Ja toki Hojis danit on tullut sen mukana kun on luvattu levittää lajia näille perukoille.
Taitavahan In-Seon on aina ollut. Todella kaunsita tekniikkaa.
JanneM
huhti 3, 2020, 08.17
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 62262

Hoi Jeon Moo Sool

HApkido nimellä lienee helpompi markkinoida kuin hoijeonmoosool.
Onko sinulla tietoa käytetäänkö hapkido nimeä muualla maailmassa myös?
JanneM
joulu 1, 2005, 15.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 62262

Re: HOI JEON MOO SOOL

nekkari kirjoitti: Niin tänne voi laittaa tietoa kyseisestä lajista. :D
Laitappa sä vaikka jotain perustietoja, kun näyt olevan lajin harrastaja.

Tällä palstalla taitaa liikkua harmittavan vähän HJMS harrastajia, mutta tervetuloa joukkoon ja toivottavasti esimerkkisi innostaa muitakin mukaan.