Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

JanneM
syys 17, 2018, 11.35
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 15630

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

Mestari Jyrki Saarion pyynnöstä julkaisen hänen vastineensa asiaan.
Tervehdys!

Haluaisin lausua vastineen, liittyen potkunyrkkeilyliiton uusista säännöistä koskien Mustien vyön listausta liiton sivuilla ja graduointioikeudesta.

Päätös on hyvä ja oikeudenmukainen ja pitää toki koskea kaikkia. Eli minun nimeni ei tietenkään kuulu listalle. Asun Ruotsissa. Eipä Ruotsinkaan listassa ole listattuna Suomalaisia mustia vöitä.

Miksi nimeni on ylipäätään ollut listalla?
Syy on hyvinkin yksinkertainen ja sillä ei ole mitään tekemistä meriiteistä suomalaisen potkunyrkkelyn parissa. Tai meriittien puutteista jos sen niin haluaa ilmoittaa.

2010 vuosikymmenen taitteessa asuin jonkun vuoden Suomessa Lahdessa perhesyiden takia. Lahden Kamppailulajikeskuksella harjoitellaan potkunyrkkeilyä potkunyrkkeilyliiton alaisessa seurassa. Koska joskus, aika useinkin, oli vaikeaa saada graduoija paikalle niin ehdotus oli josko minä voisin pitää vyökokeet koska Lahdessa asuin?

Tottakai on itsestään selvää että maassa maan tavalla. Mielestäni vyökokeet ovat hyvä asia ja sääntöjä on noudatettava.
Päivitinkin graduointioikeudet yhden kerran ohjaamalla seminaarin Espoossa, seuraavalla kerralla Oulussa ja viimeisen kerran Hämeenlinnassa SM:n yhteydessä.

Kysymys kuuluukin ja ehkäpä jopa ongelman ydin vyökoekäytännössä: Onko vyökokeiden pitäminen etuoikeus vai velvollisuus? Minulle itselleni se on Suomalaisen potkunyrkkeilyn parissa lähinnä ollut velvollisuus. Graduointioikeuksien päivitys on maksanut reilusti enemmän kuin se aikalailla nimellinen korvaus jonka kokeiden pitämisestä on tullut.

Asun nykyään, ja olen asunut jo muutaman vuoden, Ruotsissa joten on tottakai aivan oikein että nimeäni ei listalla ole.

Tapaus Arto Vuoma:
Olen tuntenut Arton jo vuodesta 1994 jolloin hän osallistui Suomen Potkunyrkkeilyliiton järjestämälle kesäleirille. Sinne liitto oli kutsunut minut ja Jonny Andreassonin ohjaajiksi.
Arto on pitkän linjan kamppailija, kamppailulajitaustaa jo 40 vuotta. Hän on lisäksi sekä Classic Krav Maga - ja Defendo - kouluttajatiimin jäsen, Muay Thain ja itsepuolustuksen ammattiopettaja Oulusta.
Hän osallistui Göteborgissa mustien vöiden vyökoetilaisuuteen ja suoritti kokeen hyväksyttävästi 1.9.2018.
Hänelle vyökoediplomin ovat myöntäneet Ironman Kickboxing perustajat Jyrki Saario ja Jonny Andreasson. He ovat myös kummatkin WAKO 5 Dan potkunyrkkeilyssä.
Diplomin ovat lisäksi allekirjoittaneet paikalla olleet ja vyökoetta vastaan ottaneet Ironmanin mustat vyöt:
Rainer Heinonen
Håkan Karlsson
Robert Sundin
Olof Hulfjeldt
Sabina Heinonen
Niklas Eriksson

Heidän meriittinsä löytyvät täältä:
https://ironmanmajorna.se/traenare

Minusta on todella hienoa että kuitenkin jo 48 vuotias ukko haastaa itsensä ja suorittaa vaativan testin onnistuneesti. Hatunnoston paikka Artolle.

Olenko tuomassa kilpailevaa vyökoejärjestelmää potkunyrkkeilyyn Suomeeen?
No en todellakaan. Minulla ei ole aikaa, kiinnostusta tai minkäänlaista motiivia tähän.

Defendossa johon olennaisena osana kuuluu pystyottelu, tasokeet ovat Defendon.
Myös Classic Krav Magassa sama asia, tasokoeet ovat Classic Krav Magan.
Seuroissa joissa jossa olen opettanut potkunyrkkeilyä olen aina painottanut että minä graduoin vain ja ainoastaan liiton sääntöjen mukaisesti. Siis niissä potkunyrkkeilyseuroissa joissa olen ollut aktiivisesti mukana.

Minun oma näkemykseni on että on olemassa useita eri Kickboxing -tyylejä. Näin myös Suomen Potkunyrkkeilyliiton sisällä.

1. Liiton Potkunyrkkeily.
2. MMA
3. Muay Thai tai Thai-Kick-Boxing, viimeistä lyhennettä ei taida saada käyttä uusien sääntöjen mukaan?
4. Wushu / Sanda. Chinese Kickboxing. Saako Chine Kickboxing termiäkään käyttää?
5. Savate. France Kickboxing
6. Tae-Kwon-Do

Näin nopeasti vilkaistuna. Uskoisin että joissakin edellämainituissa käytetään myös omaa taso/vyökoesysteemiä. Pidän myös Ironman Kickboxingia omana tyylinään.

Olen yksi Ruotsin potkunyrkkeilyliiton perustajajäsenistä 1983, Ironman Kickboxing perustimme 1989, minulle myönnettiin WAKO järjestön 5 Dan musta vyö 6.10.2002. Ruotsissa.

Ironman Kickboxing täyttää 30 vuotta maaliskuussa 2019. Juhlatilaisuus tulee olemaan myös jäähyväisseminaari itselleni. Viimeinen puhdas Kickboxing-seminaari. Olenhan itse jo aikuiseen ikään ehtinyt kuusikymppinen ukko.

Sen jälkeen keskityn viimeiseen yhteen pitkään maailmankiertueeseen allani olevissa Defendo ja Krav Maga seuroissa. Niitä on se reilut 100 kpl. Saa katsoa ja todentaa asian esim tarkastelemalla karttoja Facebook -sivullani ja/tai Saario Academy Facebook sivuilla. Eli tarkoitus on kiertää ja pitää seminaari jokaisessa näistä seuroista. Jos pystyn pitämään seminaari kahden viikon välein niin silloin aikaa tähän menee se neljä vuotta. Jos pystyn pitämään viiden seminaarin kiertueen kerran kuukaudessa niin urakkaan menee kaksi vuotta.

Sen jälkeen siirryn eläkkeelle ja keskityn mopojeni korjaamiseen 🙂

Terveisin:
Jyrki Saario
JanneM
syys 13, 2018, 09.27
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 15630

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

siipeilijä kirjoitti: syys 13, 2018, 08.29 Pidän Jyrki Saariota erittäin suuressa arvossa, ja olen harmissani ettei hän enää ole tuolla liiton mustien vöiden listalla, jonne hän ehdottomasti kuuluisi.
Olen ehdottomasti samaa mieltä.
Jyrki oli mukana komiteassa joka myönsi vyön Suomalaiselle liittoon kuulumattomalle henkilölle. Jyrki on ollut myöntämässä kymmeniä mustia vöitä Ruotsissa. Suomessa hän on mennyt aina SPNL:n vaatimusten ja sööntäjen mukaan. Mikään ei ole muuttunut toiminnassa, niin silti tästä asiasta tehtiin iso häly ja Jyrki poistettiin kostoksi Suomalaisten mustien vöiden listalta.
JanneM
syys 12, 2018, 22.20
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 15630

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

kenttiensankari kirjoitti: syys 12, 2018, 17.53
JanneM kirjoitti: syys 12, 2018, 13.52 Veikkaanpa että tästä ei olisi edes ärähdetty jos Arto ei opettaisi thainyrkkeilyä Oulussa.... ;)
Niin, ja tämän perusteella varmaan tullee, tai on ainakin mahdollsta, opettamaan Iron Man Kickboxingia. Käsittääkseni Oulun ainoa mustavyö on kilpailevan seuran valmentaja, joten varmaan tässä on pientä reviirikiistaa takana.
EPäilen että ei tule opettamaan rautamies potkista. Kamppailuklubilla on kuitenkin thainyrkkeily pystylajina ja uskon että se sellaisena säilyykin.
JanneM
syys 12, 2018, 13.52
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 15630

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

Veikkaanpa että tästä ei olisi edes ärähdetty jos Arto ei opettaisi thainyrkkeilyä Oulussa.... ;)
JanneM
syys 12, 2018, 13.00
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?
Vastaukset: 35
Luettu: 15630

Iron Man Kickboxing - Jyrki Saarion potkunyrkkeilytyylisuunta?

Minkähän vuoksi tehtiin muutos, että Suomessa liitonalaisen seuran jäsenenä olevan ulkomaille kirjatun henkilön mustaa vyötä ei hyväksytä ja näinollen graduointioikeus on evätty? Monta tällaista tapausta on olemassa?

Mitä tulee Arton mustaan vyöhön, niin musta vyö on kuulemma suoritettu vyökokeella ihan ansaitusti. Vyökoe on suoritettu Ruotsissa ja tehty sikäläisten normien mukaisesti ja vyöarvo on myönnetty hyväksytysti. Suomessa Arto ei opeta potkunyrkkeilyä vaan thainyrkkeilyä. Hän siis ei ole mukana potkunyrkkeilyliiton toiminnassa. Saario sen sijaan on, mutta Suomessa toimiessaan on toiminut SPNL:n ohjeistuksen ja suuntaviivojen mukaisesti eikä Suomessa ole myönnetty liiton ulkopuolisia vöitä.

Näen tässä jonkinlaisen henkilökohtaisen agendan joko Jyrkiä ja/tai Artoa kohtaan.