Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 8 tulosta

JanneM
syys 22, 2010, 08.15
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Dae Han Hanmoodo

Juu. Enpä mäkään usko, että Young-Sukia olisi tuosta Hanmoodosta pois potkittu, kun en minäkään usko, että sillä on tuon kanssa mitään tekemistä.
JanneM
syys 21, 2010, 07.56
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Dae Han Hanmoodo

Young-Sukin oikea nimi on Hwang Soon-Yoon.

Kerro ihmeessä lisää Dae Han Moo Dosta.
Mielenkiintoista kuulla joitain omakohtaisiakin kokemuksia lajista. AIkaisemmin olen tutustunut lajiin vain netistä saatavilla olevista artikkeleista ja lähinnä ko. lajin omilta sivuilta.
JanneM
helmi 1, 2006, 15.41
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Jussi Häkkinen kirjoitti:
JanneM kirjoitti:Vastattuamme, että suomesta hän näytti yhtä äkkiä kuin olisi syönyt sitruunan ja kysyi. Hwang Dae-Jin? Sanottuamme, että olemme erään toisen mestarin oppilaita muuttui ilme kasvoilla erittäin ystävällismieliseksi ja hyväksyväksi. Siitä heppuli luikkikin sitten viereiseen toimistoon (technical counsil) tupakalle ja kertomaan, että erään mestarin suomalaisia oppilaita oli tullut Koreaan.
Enpä ole hämmentynyt, ainakin jos namedroppasit tämän "erään mestarin" nimen. :lol:

Taitaa olla sangen hyvä "käyntikortti" Kukkiwonissa. :)
Tämä "eräs mestari" on erittäin hyvä käynti kortti. TOsin mistään name droppauksesta ei ollut kyse, kun hän vähän niinkun vai vihkaa opettajamme nimeä kyseli.

Jussi Häkkinen kirjoitti: Mitä Dae-Jin Hwangin tunnettuuteen (gsus, alan jo tottua tuohon sanaan) tulee, hänen maineensa pohjautuu pääosin hänen ottelu-uraansa Jidokwan-koulun "väreissä". Tästä mm. maininta Glenn Uesugin Modern History:ssä.
Hwang Dae-Jin on tosiaan tuossa Glenn Uesugin historiikissä mainintana, kun puhutaan Jidokwan koulusta kovana ottelukouluna ja sen parhaista ottelijoista. Tämä nykyine ja meitä edeltävä sukupolvi ei juurikaan HWangia tunne Koreassakaan. Nimi saattaa olla tuttu niille ketkä ovat perehtyneet hieman enemmän historiaansa, mutta se historian kaivaminen kun ei ole taekwondopiireissä kovinkaan pop siellä Korean päässä.
fubar kirjoitti: Ilmeisesti Hwang, Dae Jin ei herättänyt ko herrassa positiivisia tunteita. Miksi?
En nyt mene spekulointi linjalle. Ilmeisesti hän ei vaan pitänyt mestari Hwangista yhtä paljon kuin minun mestaristani.
kaik kirjoitti: Tämä olikin minulle uutta. Sen vähän mitä itse olen luullut ymmärtäneeni niin hänen olisi ollut tarkoitus itse lähteä jenkkeihin opettamaan. Kenties jotain suomalaisia mukanaan eikä haalia koreasta opettajia.
Noista korealaisista oppilasita ja niiden matkaamisesta ison veden taakse jossain välissä olen kuullut HMD harrastajilta. Sen enempää en itsekkään asiasta tiedä. Toki olen kuullut myös sen, että suomalaisia on lähtemässä ison veden taakse jne, mutta Young-Sukin on aina sanottu pysyvän suomessa.
No mistäpä minäkään näitä asiosita oikeasti tietäisin, kun en ko. lajia harrasta. Kerron vain eteen päin sen mitä itse olen kuullut.
JanneM
helmi 1, 2006, 03.55
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Hwangien suku on kuuluisa ainoastaan Suomessa.
Koreassa vain tietyissä paikoissa Hwang Dae-Jin on tunnettu (lähinnä siis vain Kukkiwon ja WTF)
Koreassa käydessäni Kukkiwonissa (taekwondon päämajassa) vastaan kävellyt herra kysyi mistä olette kotoisin. Vastattuamme, että suomesta hän näytti yhtä äkkiä kuin olisi syönyt sitruunan ja kysyi. Hwang Dae-Jin? Sanottuamme, että olemme erään toisen mestarin oppilaita muuttui ilme kasvoilla erittäin ystävällismieliseksi ja hyväksyväksi. Siitä heppuli luikkikin sitten viereiseen toimistoon (technical counsil) tupakalle ja kertomaan, että erään mestarin suomalaisia oppilaita oli tullut Koreaan.

Hanmoodoa eikä chi woo doa ei ihan oikeasti tunneta Koreassa yhtään. Olen kuitenkin keskustellut asiasta ihmisten kanssa ketkä ovat harrstaneen Koreassa kamppailulajeja useita kymmeniä vuosia ja ovat hyvinkin perillä lajeista joita siinä maassa harrastetaan.
suomi kyllä on tuttu, mutta lähinnä vain purukuminsa ansiosta.

Se, että Y-S käy joka vuosi koreassa johtunee siitä, että hänen vaimo ja lapset asuvat edelleen siellä ja hän käy siellä sukuloimassa.
Hanmoodoa hän ei siellä treenaa eikä opeta. Lukuunottamatta ehkä muutamaa hänen jonkun ystävän (HJMS) oppilasta kenen on tarkoitus jossain vaiheessa siirtyä ulkomaille (Jenkkilään) opettamaan hanmoodoa (Chi woo doa)
JanneM
tammi 31, 2006, 01.59
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Tämä koreassa toimiva dea han hanmudo on aivan eri juttu kuin tohtori Kimin hanmudo. TÄmä ilmeisesti keskittyy miekan käyttöön.
Tuskin tästä Korean hanmudosta juurikaan suomalaiset tietävät. VÄhän samaan tyyliin, kun koreassa, kun puhutaan kamppailusta ja mainitaan hanmoodo yhtenä suomen suurimpana kamppailulajina, niin vastaus on "what? I have never heard from such art."
JanneM
huhti 29, 2005, 08.01
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Re: dae han hanmoodo

Masasan kirjoitti:
JanneM kirjoitti:Olisko tassa yksi syy ...?
Pitäisikö linkin sisällöstä tajuta jotain?
Mita sakaan mistaan tajuat..? :badgrin:
Mut kuten Flamme kerto on siella englanti linkkikin.
JanneM
huhti 28, 2005, 07.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Onhan siita monesti ollut puhetta, etta nimen rekisteroiminen koreaan jne.. on vaikeata tuon toisen hanmudon takia. Nyt kun viela on sopassa kolmaskin hanmoodo on se varmasti vielakin vaikeampaa.
Tuo kolmas hanmoodo ilmeisesti lahtee taysin eri jutuista liikkeelle, kuin kumpikaan naista lansimaisista hanmoodoista. Taita olla enemmankin gomdon ja sonmudon sukulainen, kun taas nama lankkariversiot ovat enemmankin hapkidoita.
JanneM
huhti 27, 2005, 12.41
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Dae Han Hanmoodo
Vastaukset: 27
Luettu: 9180

Dae Han Hanmoodo

Olisko tassa yksi syy hanmoodon nimen vaihtamiseksi...?