Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. :)

Haku löysi 2 tulosta

sokutoja
loka 28, 2014, 20.42
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27595

Opettajien voimankäyttö

T-T kirjoitti: Eihän sillä paikalla o sinällään väliä (Suomessa) että kuinka kovaa mennään heti lähtötilanteessa, vaan sillä mitä henkilö tekee, mikä on hänen päämääränsä, ja kuinka kovasti hän haluaa sinne, ja mitkä on hänen resurssinsa jne.

Usein tilanteet on ihan normaalin aikuisen hoidettavissa, joka on reenannut vaikka squashia.

Ja mitä itse oon sairaala- ja kouluympäristössä pyörinyt, niin sellaiset kykeneväiset ihmiset noita riehujia pyrkii hoiteleen, loput sitten pöyristelee tai on tyytyväisiä.

Tottakai suurinpiirtein kaikesta koulutuksesta on hyötyä, mutta jos ihan oikeasti pyritään realistisuuteen, niin toi on tollaista hömppää. Enkä nyt tarkoita realistisuudella että uhat olisivat automaattisesti korkeampia, joka jostain syystä nähdään yhteenvetona.

Mutta jos poliittisilla päätöksillä päätetään että tämä on paras ja oikea vaihtoehto, niin olkoon.
Ei ole, mutta harvoinpa ne tietävät paremmasta.
Näin se menee, virkamies toteuttaa poliittista tahtoa.
sokutoja
loka 24, 2014, 13.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27595

Opettajien voimankäyttö

Organisaatiossa jossa työskentelen, on tehty poliittinen päätös siitä, että AVEKKI on toimintatapamalli mihin aiheeseen liittyvät koulutusrahat käytetään. 3-vuosikymmnetä turpiinvetoharjoittelua takana astelin hieman skeptisenä AVEKKI peruskurssille. Yllätys oli positiivinen. Ei teknisen materiaalin suhteen; simppelitä irrottautumisia yms. jotka toimivat tai sitten ei vaan ajattelun suhteen.

Koulumaailmasta en tiedä mutta hoitolaitoksissa laki potilaan oikeuksista on pyhä kirja. Jos haluaa virkansa tai toimensa säilyttää, kyseisen tooran opetukset on hyvä olla mielessä. Edelleen hoitolaiksiin viitaten, väkivaltatilanteet harvoin ovat veitsi kurkulla tyypillisiä tilanteita, enemmänkin lapsen, teinin, dementikon tai sekakäyttäjän sekavaa riehumista. Riskiä aliarvioimatta, kipupitoinen kontrolli todennäköisesti johtaa huonompaan lopputulokseen. Miettikää vaikka mielensä sekoittanutta, riehuvaa teinineitiä. Mitä takaumia tulee sekavaan mieleen pinnalle, jos äijä painaa maata vasten kipua tuottaen? Varmaa on, että riehuminen vain lisääntyy ja lääkitystä pitää lisätä.

Lyhyesti. AVEKKI toimintatapamallilla on paikkansa mutta se ei pelasta häijyltä päällekarkaukselta. Fokus on toinen.