Haku löysi 1 tuloksen

navajas
maalis 7, 2012, 14.18
Keskustelualue: Lankakori
Aihe: Saksalaista tikaria
Vastaukset: 45
Luettu: 8935

Saksalaista tikaria

Mulla on SCA:n puolelta kokemusta täyskontaktiottelusta haarniskassa vuodelta 1996 lähtien. Ja nimen omaan ottelusta eli ei koreografioituja liikesarjoja tms. Tosin kepeillä eikä miekoilla, mutta kuitenkin.

Meillä suurin osa otteluista tapahtuu ympäri vuoden ulkona ja vähän kaikenlaisilla alustoilla - asvaltilta hiekalla, nurmikolle sekä lumelle ja jäälle. Liikkuminen onnistuu hyvin niin hiukan painavammassa kuin kevyemmässäkin haarniskassa, kun paino jakautuu tasaisesti. Tosin vanhemmiten olen keventänyt varustusta aika reippaasti, kun nivelet ei tykkää lisäkiloista. Mutta alkujaan vermeet painoi n. 20 kiloa eikä se liiemmin liikkumista haittaa.

Tosin kuten täällä on aiemmin sanottu, liike ei ole pomppivaa ja se pitää mukauttaa alustan mukaan. Jäällä, syvässä lumessa ja myyränkoloja täynnä olevalla pellolla se on astetta tai paria hankalampaa ja minimoidumpaa. Toiset liikkuvat enemmän toiset vähemmän. Jos puolustus ja ajoitus on todella hyvä, niin vähempikin liike piisaa. Itse pidän enemmän etäisyydenhallinnasta liikkeen avulla, joten joraan sitten enemmän.