Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

maminglei
maalis 26, 2013, 12.44
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28345

Anti-grappling

Presenter kirjoitti: Joo, siis tokihan alasvientien estämiseksi on muitakin vaihtoehtoja kuin "puhdas" sprawl. Jos haluaa nähdä miten näitä yhdistetään pystymatsailuun, niin kannattaa katsoa vapaaottelua. Joo, häkki ei ole katu ja silleen - tuo siis vain esimerkkinä, jos aihe kiinnostaa. Ratkaisut ovat pääosin kuitenkin vahvasti painipohjaisia siinä vaiheessa kun kaveri sinne alasvientietäisyydelle ja -tilanteeseen pääsee. Tärkeää on saada se liike eli hyökkäys pysäytettyä.
Sanoisin että alasvientietäisyydellä on vielä paljon tehtävissä ilman varsinaista painitaitoa, esim. taiji-tyylinen kontrollointi. Sitten kun jamppa on jalassa kiinni, kääntyy toimivien vastatekniikoiden vaakakuppi vahvasti sinne painin puolelle.

Vaparimatsien ratkaisujen painipainotteisuus selittynee osaltaan myös sillä että suurimmalla osalla ottelijoista on vahva painitausta.

Tässä videossa kohdassa 3:35 alkavassa nopeassa tilanteessa esimerkki miten jalkoihin kurottavan vastustajan voi blokata liikettä pysäyttämättä :badgrin: " onclick="window.open(this.href);return false;
maminglei
maalis 23, 2013, 17.46
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28345

Anti-grappling

Tapani kirjoitti: Kyse on tietysti myös koosta tai kokoerosta. Kun olen itse kevyt, mutta en kovin lyhyt, niin mun ei ole järkeä yrittää estää shootteja pysäyttämällä sitä voimaa. Sen sijaan sivuun tai taakse liikkuminen toimii paremmin, kun pystyn etäisyyden päästä kontrolloimaan samalla.
Kun ei ole kyse painoluokkalajista, niin harvemmin mulla on kevyempiä vastustajia.
Totta, hyvä pointti. Yksi kaveri on mua 25 kg isompi freestyle painissa kilpaillut jätti ja ollaan välillä otettu kevyttä pystynojailua. Eihän mulla olisi mitään mahdollisuutta pysäyttää niitä sen shootteja jos se ne tosissaan tekisi. Todennäköisesti tositilanteessa yrittäisin epätoivoisesti lyödä kyynärpäällä, samalla apua huutaen, jos en ehtisi alta pois :D Näin jäätävällä koko- ja tasoerolla pitäisi kyllä suorittaa aika maaginen silmäänsohaisu katukivetyksen välttääkseen.

Mulle toi pysäyttäminen ja kontraaminen on luontevampaa kun shuai jiaossa opetellaan siihen että painitaan matalasta asennosta jolloin kädet on valmiiksi lähellä jalkojen tasoa blokkaamassa shootteja ja toisekseen kesken väännön tulevaa shoottia harvemmin ehtii täysin väistää. Pystymmästä asennosta ja irti-etäisyydeltä tulevaan shoottiin se liikkuminen on toki varsin luonteva vaihtoehto. Kyllähän noita SJ matseissakin näkee, että ehditään alta pois ja päästä ohjaillaan shoottaaja maihin.
maminglei
maalis 23, 2013, 07.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 181
Luettu: 28345

Anti-grappling

Mä olen kyllä irtautunut totisesta kuristuksesta painamalla sormella silmää. Ei se ole show stopper ja satavarma pudotustekniikka, eikä sen tarvitsekkaan olla. Kas kun irtautumiseen ei vaadita kuin se silmänräpäyksen mittainen herpaantuminen ja sen aikainen välitön action. Ja shoottaus on kyllä mahdollista ottaa vastaan niin, että liike pysähtyy riittävästi eikä olla enää syöksymässä shootin määräämällä vauhdilla ja voimalla taaksepäin ja kohti lattiaa. Tämä on ainakin Shuai Jiaossa ihan peruskauraa (toki jos nopea shoottaaja pääsee yllättämään, tätäkään ei tietenkään ehdi tekemään ja niinpä Shuai Jiao matseissa näkee sekä onnistuneita shootteja että onnistuneita shootin pysäytyksiä.). Kun liikevoima on saatu hidastumaan, joko painitaan vastustaja lattiaan tai kontrataan niin paljon että pääsee irtautumaan. Tässä lyhyessä tilanteessa, jos on saanut täysin pysäytettyä shootin liikevoiman ja kontrolloi jaloissa/vyötärössä kiinni olevaa vastustajaa, voi aivan hyvin myös koittaa lyödä tai törkätä sormen silmään. Ei se helppoa ole, mutta hyvin treenattuna voi hyvinkin toimia teh street tilanteessa riittävänä häirintänä että pääsee siitä puolitiehen jääneestä otteesta irti. Pitää kyllä osata lyödä pirun hyvin jos tosta asetelmasta haluaa vastustajan pudottaa. Jos taas kaveri on osaava ja ehtinyt saamaan kunnon otteen jalasta, niin lyömisen voi kyllä unohtaa, vaikka olisikin saanut ensimmäisen yrityksen pysäytettyä, kaikki puhti menee jatkoyritysten kontraamiseen. En ole katsonut noita linkitettyjä videoita, mutta shootin estäminen pelkällä lyönnillä, ilman pysäytystä ja kontraamista, on niin riskiä etten lähtisi tasaväkistä vastustajaa vastaan kokeilemaankaan.