Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

JukkaS
huhti 23, 2013, 10.23
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78020

Miekkailua

[youtube][/youtube]

Heitetäänpä tännekin Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran promovideo. Tämä kasailtiin tulevan alkeiskurssin mainostusta silmälläpitäen (vink vink).
JukkaS
heinä 8, 2011, 13.13
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78020

Miekkailua

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbhbbbhjjjjjjjjkklöä'''''

'ä-ö.,m

Edit. 2,5v pojalla oli näköjään kommentoimista aiheeseen.
JukkaS
joulu 11, 2009, 20.49
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78020

Miekkailua

DeusVult kirjoitti: Ai puoliksi pisto? Siis kumpi lyönti? Tuossahan piti olla demottuna sekä Zornhau että Scheitelhau, vähän jäi minulle epäselväksi että kumpi oli kumpi, kun jalkatyö oli kummassakin ihan yhtä hanurista ja kroppa liikkui noin puoli tuntia miekan jälkeen.
Eihän tuolla videolla edes näy jalat kunnolla :D On totta että Liectenauer käskee lyömään kaikella voimallaan, mutta sanooko mikään saksalaisista lähteistä koska esimerkiksi jalan tulee laskeutua maahan lyöntiin nähden? Itse en ole asiantuntija mitä saksalaiseen traditioon tulee, niin olisi mukava tietää.

Kuitenkin oletan, että olet itse kokeillut Stoepplerin lähestymistapaa ja lyöntimekaniikkaa itse, kun olet noinkin vakuuttunut sen toimimattomuudesta? ;) Minua ainakin viehätti tuo video huomattavasti enemmän kuin Dieselin postaamat videot, jossa kaveri lyö kovaa koko vartalolla, mutta on itse täysin epätasapainossa ja neonkyltti 'lyönti tulossa' vilkkuu kilometrien päähän.
Zornhau nyt ei ainakaan ole tarkoitus olla mikään pisto (vaikka siitä voikin jatkaa pistolla), Scheitelhaun nyt voi ehkä pistotyyppisenä vetää, mutta sen lyönnin kun melkein ainut tarkoitus (according to Sigmund Ringeck, esim.) melkeinpä lienee jalkoihin tähtäävän lyönnin countterointi, niin askel pitäisi ottaa taaksepäin, ei eteenpäin. Ei vakuuta. Jos videon nimi olisi ollut "nopeaa sohimista urheilumiekkailun tyyliin", niin olisi ollut ihan jees, mutta tällasenaan jättää vähän epäilemään että onko tässä nyt ymmärretty ollenkaan ko. tyylin periaatteita.
Thomaksella on käsittääkseni aika erilainen lähestymistapa miekan käyttöön kuin valtaosalla saksalaisen koulukunnan tutkijoista, mutta minä ainakin haluaisin tutustua siihen ennen kuin rupean ottamaan urheilumiekkailukorttia esiin. Stoepplerin jutut lienee niitä asioita jotka pitäisi itse kokea. Ja minä ainakin olisin enemmän huolissani ihmisestä joka saa miekkansa noin nopeasti linjalle ja minun miekkani hallintaan, kuin ihmisestä joka pystyy katkomaan puita lyönnillään, mutta jonka alta naapurin mummokin ehtisi pois.

-Jukka-