Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 6 tulosta

JukkaS
syys 12, 2018, 14.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

Kari Aittomäki kirjoitti:
syys 12, 2018, 12.34
Ja sitte, näinköhän sillä kahvalla lyöminen saa muuta aikaan kuin meluhaittoja? Saattaahan se impakti läpikin mennä kyllä ja toimia ainakin hämäyksenä. Itte yrittäisin saada haarniskaveikon nurin ja puukon alle.
Haarniskoituun taisteluun oli muuten olemassa miekkoja joissa terä ei ole koko matkalta teroitettu vaan siinä oli jätetty tilaa nimenomaan kädellä/käsillä kiinni ottamista varten. Noi miekan ponnet on yllättävän raskaita mutikoita niin sillä lyöden (etenkin kaksi kättä terällä) saa ainakin hemmentinmoisen päänsäryn aikaan :D Mutta lyömiseen voi käyttää myös miekan väistiä, jotka saattoivat olla kärjestä terävät. Mikä vaikutus noilla on haarniskoitua vastajaa vastaan jäänee arvailun varaan - itse pitäisin todennäköisenä että tuollaisten iskujen tarkoituksena on pehmittää ja lamauttaa vastajaa, koska varsin usein alkuperäislähteissä taistelu nimenomaan lopetetaan sillä että toinen kammetaan maihin, sidotaan kädet ja työnnetään se tikari leuan alle tms.

Käännetty miekka toimii väisteineen myös kätevänä koukkuna, jolla voidaan yrittää irroittaa vastustajan otetta aseesta tai vetää vaikka niskan takaa naamalleen maihin.
Kari Aittomäki kirjoitti:
syys 12, 2018, 12.34
Deusvult oli varsin skeptinen teräotteitten suhteen ja olen lievästi samalla kannalla, mutta kun niitä manuaalikuvia on melko paljonkin..
Mitenkähän lienee?
Itse ymmärsin että DeusVultin epäilykset kohdistuivat ennemmin siihen Bujinkan videoon, jossa terästä nappaaminen tehdään enemmän tai vähemmän liikkuvaa terää vastaan. Eurooppalaisissa lähteissä tupataan näyttää nuo jutut siten, että vastustajan miekka pysäytetään ennen siitä tarraamista, maahan polkemista tms.

Mutta DeusVultilla on kyllä omakohtaistakin kokemusta aiheesta - muistan nähneeni videon jolla hän viilti kätensä auki tuota testaillessa. Onkohan se vielä jossain nähtävissä?
JukkaS
syys 17, 2017, 18.15
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

Zet6 kirjoitti:Kiitos tästä. Miten nämä Liehtenauer ja Fiore tyylit pitkän miekan osalta eroavat toisistaan?
Samat perusperiaatteet pätevät molemmissa, mutta jos nyt eroja haluaa etsiä niin miekan asennot ovat erilaisia, Liechtenauerilla on enemmän vääntötyöskentelyä miekat sidottuina (winden) ja Fiorella ehkä asteen suoraviivaisempaa toimintaa ja enemmän lähipeliä. Fioren järjestelmä on myös siitä lysti, että se on hyvin yhtenäinen. Tarkoitan, että asiat toimivat samalla tavalla eri aseilla - esimerkiksi tikari- ja painipelejä sovelletaan miekan kanssa, miekan pelejä voi tehdä keihäällä jne. Yksi ero on kanssa se, että Liechtenauer hyödyntää miekasta ns. peukalo-otetta, missä peukaloa pidetään miekan lappeen suuntaisesti mikä mm. mahdollistaa erilaisia lyöntilinjoja.

Mutta koska järjestelmät ovat kutakuinkin samalta ajalta, ase on samanlainen ja käyttökonteksti pitkälti molemmissa sama, on järjestelmissä paljon yhteneväisyyksiä.
JukkaS
syys 14, 2017, 08.54
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

Zet6 kirjoitti:Moikka,
Olen uusi tällä laudalla sekä tiedoton näiden aseellisten lajien osalta, taustani on lähinnä judoa. Olen kuitenkin ollut jonkin aikaa kiinnostunut miekkailusta, varsinkin kun minulle on selvinnyt että on muutakin, vanhempaa, kuin tämä pistomiekkailu.
Olen muuttamassa Turkuun lähiaikoina ja selvitin jo että sieltä löytyy kaksikin eri seuraa historiallisesta miekkailusta. En vain pysty ymmärtämään eroa näiden välillä että osaisin valita, sen enempää seuran kuin tyylinkään suhteen...
Löytyisikö täältä vinkkejä?
Molemmat ovat varsin hyviä seuroja ja jotkut harjoittelevat molemmissa porukoissa. Seuroilla taitaa olla myös jonkin verran yhteistä toimintaa. Pääpaino molemmilla on siellä 1300-1400-luvun järjestelmissä, tyyli vain eri. Karrikoidusti voisi sanoa, että jos asetaitojen lisäksi kiinnostaa aseiden ja panssareiden valmistus, sekä haarniskoitu kamppailu niin Warussepät voisivat olla parempi vaihtoehto. Jos keskiajan asetaitojen lisäksi kiinnostaa nuoremmat asetaidot - esimerkiksi rapiiri - niin THMS voisi olla parempi vaihtoehto.

Käy vaikka kokeilemassa molempia ;)
JukkaS
huhti 23, 2013, 10.23
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

[youtube][/youtube]

Heitetäänpä tännekin Jyväskylän historiallisen miekkailun seuran promovideo. Tämä kasailtiin tulevan alkeiskurssin mainostusta silmälläpitäen (vink vink).
JukkaS
heinä 8, 2011, 13.13
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbhbbbhjjjjjjjjkklöä'''''

'ä-ö.,m

Edit. 2,5v pojalla oli näköjään kommentoimista aiheeseen.
JukkaS
joulu 11, 2009, 20.49
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 406
Luettu: 63520

Miekkailua

DeusVult kirjoitti: Ai puoliksi pisto? Siis kumpi lyönti? Tuossahan piti olla demottuna sekä Zornhau että Scheitelhau, vähän jäi minulle epäselväksi että kumpi oli kumpi, kun jalkatyö oli kummassakin ihan yhtä hanurista ja kroppa liikkui noin puoli tuntia miekan jälkeen.
Eihän tuolla videolla edes näy jalat kunnolla :D On totta että Liectenauer käskee lyömään kaikella voimallaan, mutta sanooko mikään saksalaisista lähteistä koska esimerkiksi jalan tulee laskeutua maahan lyöntiin nähden? Itse en ole asiantuntija mitä saksalaiseen traditioon tulee, niin olisi mukava tietää.

Kuitenkin oletan, että olet itse kokeillut Stoepplerin lähestymistapaa ja lyöntimekaniikkaa itse, kun olet noinkin vakuuttunut sen toimimattomuudesta? ;) Minua ainakin viehätti tuo video huomattavasti enemmän kuin Dieselin postaamat videot, jossa kaveri lyö kovaa koko vartalolla, mutta on itse täysin epätasapainossa ja neonkyltti 'lyönti tulossa' vilkkuu kilometrien päähän.
Zornhau nyt ei ainakaan ole tarkoitus olla mikään pisto (vaikka siitä voikin jatkaa pistolla), Scheitelhaun nyt voi ehkä pistotyyppisenä vetää, mutta sen lyönnin kun melkein ainut tarkoitus (according to Sigmund Ringeck, esim.) melkeinpä lienee jalkoihin tähtäävän lyönnin countterointi, niin askel pitäisi ottaa taaksepäin, ei eteenpäin. Ei vakuuta. Jos videon nimi olisi ollut "nopeaa sohimista urheilumiekkailun tyyliin", niin olisi ollut ihan jees, mutta tällasenaan jättää vähän epäilemään että onko tässä nyt ymmärretty ollenkaan ko. tyylin periaatteita.
Thomaksella on käsittääkseni aika erilainen lähestymistapa miekan käyttöön kuin valtaosalla saksalaisen koulukunnan tutkijoista, mutta minä ainakin haluaisin tutustua siihen ennen kuin rupean ottamaan urheilumiekkailukorttia esiin. Stoepplerin jutut lienee niitä asioita jotka pitäisi itse kokea. Ja minä ainakin olisin enemmän huolissani ihmisestä joka saa miekkansa noin nopeasti linjalle ja minun miekkani hallintaan, kuin ihmisestä joka pystyy katkomaan puita lyönnillään, mutta jonka alta naapurin mummokin ehtisi pois.

-Jukka-