Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 71 tulosta

Kristian Hyvärinen
touko 26, 2013, 02.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Joka ainoa kerta, kun kuuntelen tämän kappaleen, se menee helvetin syvälle, luihin ja ytimiin, jokaiseen lihassäikeeseen, puristaa sydäntä ja saa mut ummistamaan silmäni. Radiohead on ollut mulle ensikosketuksesta lähtien Se Juttu, ja pienestä yliannostuksesta huolimatta se pärisee missä tahansa mielentilassa, witusti. Tässä kappaleessa on mulle jotakin erikoisella tavalla henkilökohtaista, vaikka en liitäkään siihen muistoja tai mielikuvia elämäni suurista tapahtumista. Tää vain... toimii.

[youtube][/youtube]
Kristian Hyvärinen
loka 22, 2012, 18.15
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Ei jumalauta Shpongle on kova. 8-)

[youtube][/youtube]
Kristian Hyvärinen
loka 9, 2012, 23.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Aivan helvetin hyvää post-metallia tai postrockia, miksi tuota nyt haluaakaan sanoa. Kuten genreen kuuluu, tunnelma rakennetaan vähä vähältä, ilman kiirettä minnekään. Ei riffit, ei lyriikat, ei tahdinvaihdokset eikä tarttuvat melodiat, vaan tunnelma, tunnelma, tunnelma. Antakaa biisille muutama minuutti aikaa. Se oikeasti paras setti kun tulee vasta puolenvälin jälkeen. Aivan kipeää musaa. 8-)

[youtube][/youtube]
Kristian Hyvärinen
touko 3, 2011, 11.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

TimoS kirjoitti: Oon tässä iltapäivän aikana kuunnellut enemmänkin näitä Joan Jettin kappaleita. Aivan mahtavaa musiikkia, myös nämä cover-versiot.
Joan Jett (edellisellä sivulla) on kyllä jotain aivan tajutonta, ja mulle täysin uusi tuttavuus. Naisella on sielua vaikka muille jakaa, saundit on kohdallaan... toimii. 8-) Rokkitytöt on aina parhautta. Ja eipä hän (hiukkasen nuorempana) mikään ollenkaan hullumman näköinen pakkauskaan ollut.

Kuva

Chants R&B, kiitos Tohtorismies! Pahuksen tiukkaa musiikkia, äänenlaatu kuin kyseisessä kipaleessa (tai latauksessa) olisi vaan vähemmän korviavihlova. Mulle Rhythm n blues on ollut pidempään intressi, mutta syystä tai toisesta ei ole tullut tutustuttua. Tästä on hyvä aloittaa!

Clancy liimasi (edelleen viime sivulle) Maidenin The Prisonerin. Iron Maiden ei henkilökohtaisiin suosikkeihini kuulu. Kova bändi, joka on tehnyt pahuksenmoisen työn tuon projektin kimpussa - mutta vaikka kaveri (joka siis on Iron Maiden -mies henkeen ja vereen) jaksaa mulle loputtomiin selittää niistä nyansseista ja eroavaisuuksista, mulle suurin osa rautaneidon biiseistä kuulostaa käytännössä täysin samalta. Sama juttu toisaalta näiden thrash-bändien kanssa, että ehkä se on vain makukysymys. Tuo Prisoner alkoi mielestäni huomattavasti kovemmin kuin loppui - biisi on kyllä minusta sitä Maidenin parempaa puolta.

Run DMC! En muista tiedä, mutta mulle oli aikamoinen yllätys saada hiphopfiilistelyä ja Scorpionsin tyylisiä hardrock-kitaraleadeja saman minuutin sisään. :D Mutta noi pojathan on hyviä räppäämään, ja vaikka saundeissa on mun korvaani jotain melkein sietämättömän kornia, toi toimii. Huumori on loistava tehokeino musiikissa, ja Run DMC näköjään sitä osaa käyttää. It's like that on muuten pahuksen tuttu jostain lapsuuden ajoilta, tulee voimakkaita nostalagian tunteita siitä - ehkä oon kuullut jonkun smurffiversion? :D Olisikos Bomfunk MCs'n joku kipale, mistä tuo muistuttaa, niitä tuli kersana kuunneltua. (Matti, niitä videoita voi muuten ihan linkittää, upottaminen ei oo ainoa keino jakaa ;))

Clancy, Jon English kolahti samantien. Menee kylmiä väreitä. Loistavat sanat, loistava ääni ja loistavat melodiat, huilusoolo... ei mulla oo lisättävää. Huhhuh. Todella hyvää musiikkia. Genesiksestä voisin sanoa samaa, paitsi ilman huilusooloa. Siinä missä Six Ribbons jysähti mulle heti kuin tuhat volttia, Mama rakentaa sitä intensiteettiä useamman minuutin ajan. Todella erilaiset biisit, mutta molemmat aiheuttavat ainakin mulle voimakkaita fiiliksiä. Music's powerful.

Kommentoin noita tuoreempia vähän myöhemmin, nyt pitää keskittyä näihin jo kuunneltuihin vähän enemmän. :D En muuten pidä sitä lupaustani, vaan kyllä mä pistän niitä kipaleita muillekin kuunneltavaksi. Tämä on poimittu Kill Billin soundtrackilta - saundit, fiilis ja sanat ovat kaikki kohdallaan. Tunnelmallinen biisi, joka herättää halun tarttua kitaraan ja tehdä itsekin jotain vastaavaa. Shivaree - Goodnight Moon
Kristian Hyvärinen
huhti 14, 2011, 08.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Jaawa kirjoitti:
Kristian Hyvärinen kirjoitti: Jaawa, kommentoin biisiä sille osoitetussa ketjussa.
Minkä ketjun osoitit? :D
Meinasin siis tuota Moonsorrow:n kipaletta eli raskaan musiikin ketjussa. En ole vielä kuunnellut sitä, sillä biisi on pitkä ja kymmenen minuuttia synkistelyä depiksestä toipuvalle on vähän niin kuin juttu joka vaatii jonkinlaista skarppausta etukäteen (aloitin kyllä, piti ikävä kyllä jättää kesken). Kommentoin sitä tänään. :)
Kristian Hyvärinen
huhti 13, 2011, 23.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Oon niin väsyny etten jaksa ees hehkuttaa. Muuten ku että Jack White on perkeleen kova. 8-)
Kristian Hyvärinen
huhti 13, 2011, 09.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Aika monet biisit muuten tulee täysin raiskatuiksi Youtubessa. Niin on käynyt jo niissä, mitä tässä on nyt kuluneella sivulla jaettu.
Mika kirjoitti: Lykke Li - I Follow Rivers

Lykke on kyllä elänyt jännän lapsuuden ja nuoruuden. Hänen vanhempansa ovat todellisia hippejä.
Hyvää musaa! :) Tykkään likan mainstream-otteesta, taustat (kuultavissa selkeimmin biisin alussa ja lopussa) kun eivät ihan sitä perinteisintä purkkapoppia edusta. Simppeli rakenne, huolitellut mutta ei ylituotetut saundit ja aivan loistavia mausteita (esimerkiksi perkussiorummut jossakin 23-25 sekunnin kohdalla videossa) seassa. Lykke laulaa myös persoonallisesti ja sanat on hyvät.

Paappa, tuo Funky Cold Medina ei toimi. Tässä on linkki toimivaan videoon. Letkeä biisi, mustat miehet vaan osaa sen alan. :D Melkein kaikessa rapmusiikissa on viime vuosina ollut muotia aivan täyteenahdetut äänimaailmat, eeppiset taustat ja naiskuorot ynnä muut. Siihen verrattuna rumpukomppi, (tosi) simppeli kitarariffi ja satunnaiset efektit, mihin puheräpätään päälle on aivan pahuksen virkistävää.

Kylesa muuten kolahti saman tien. Mä tykkään tuollaisesta meiningistä, kokonaismiksaushan on aika puuroinen (mistä voinee osaltaan syyttää Youtubea), mutta se sopii tunnelmaan hyvin. Teknistä paukutusta punk-asenteella, biisi nappaa mukaansa. Tekee mieli moshailla. :D Tiukkaa settiä. Fu Manchun kanssa kävi samalla lailla, tykästyin ennen kuin biisi ehti edes kunnolla alkaa. Tumma saundi, mielestäni asenne on enemmän rock kuin Kylesalla (nää mun asenne on rock tai punk tai metal tai jotain muuta on aina vähän omakohtaisia juttuja), mutta varmasti riippuu biisistäkin. Fu Manchua pitää kuunnella autossa kun ajaa witun kovaa. Tai baarissa tai muussa ympäristössä, missä tuo meininki pääsee oikeuksiinsa. Kova wahwahsoolo. Tiukkaa.

Pirunnyrkki linkkasi Toolia. Biisi on Vicarious eli lätyltä 10,000 Days. Tool lasketaan kai progressiiviseksi metalliksi, mutta mielestäni se on enemmän rokkia, eeppiset tilut, raaka paukutus ja muut metallikliseet kun puuttuvat. Itse olen kuullut biisin useammin kuin jaksan muistaa, ja vieläkin kolisee. Tool on hyvä bändi siitä, että ne on vaan kehittyneet ja kehittyneet siinä jutussaan ja tavallaan saavuttaneet jonkinlaista kypsyyttäkin matkan varrella. Toolilla on tiukat riffit, härö asenne ja hullun hyvin yhteen sovitetut kappaleet (keskenään levyillä ja myös soitinten & laulun osalta). Sääli, että tuo Youtube-versio on niin surkea äänenlaadultaan, että ainakin meitsin kajareilla se särkee pahemman kerran. Niille keille kolisee tuo Vicarious, suosittelen lämpimästi esimerkiksi kappaletta Schism.

Kuuntelin tuon Kyussin Thumbin suosiolla Spotifysta. Shufflerytmi ja perinteisen kuuloiset rockriffit ja -kompit yhdistettynä tunkkaiseen saundiin toimii, mutta ei mielestäni ihan niin hyvin, etteikö parannettavaa löytyisi. Itse olisin pyrkinyt kirkkaampaan kokonaismiksaukseen. Vokalisti hoitaa homman aivan hemmetin tiukasti, nostaa biisin asennetta potenssiin kymmenen! Kolmen minuutin jälkeen tapahtuva hidastuminen (metallissa tuo on kai breakdown, miksikäs sitä rockissa kutsutaan?) ja sitä seuraava kiihtyminen on tiukka, soolo/fiilistely toimii. Hyvää musiikkia tämäkin.

Down - Hail the Leaf pudotti. "Vähän" erilaista pilvenpolttomusaa. 8-) Niin raskasta, että melkein örinöissään kuuluisi toiseen ketjuun mutta mä nyt en tykkää nysvätä. Saundit on tiukat ja pääriffi (tai mikä onkaan siinä 15 sekunnin kohdalla ensimmäisen kerran) pistää kunnon äijämoshailun päälle. Hitto että on hyvin tehtyä settiä, vaikka tyylilajissaan kuuluukin siihen (mielestäni) täysin puhkikulutettuun metallin osa-alueeseen. En tiedä, syyttäisinkö taas Tubea, mutta diskantti tuossa biisissä vihloo korvia. Noin 2 minuutin kohdalla tulevat ääni"efektit" ovat kyllä metallin saralla aika persoonallinen veto. :smt003

Jaawa, kommentoin biisiä sille osoitetussa ketjussa.
Kristian Hyvärinen
huhti 12, 2011, 22.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Jaawa osui oikeaan. Kyllä mä tiedän, millaista musaa Kalle on ainakin Potkuun liimannut. :D Tuossa biisissä on mielestäni infernaalinen meno, mutta siinä on muutakin, rentoa jamittelua ja ehkä huumoriakin. Miten sen sitten ikinä ottaa.

Minustahan suurin osa esimerkiksi kuulemastani black metalista on todella kaukana infernaalisesta. Huonosti tehty musiikki on vain huonosti tehtyä musiikkia, ei sen enempää. brushteeth
Kristian Hyvärinen
huhti 12, 2011, 17.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Ei tästä mitään taida tulla, mutta yritetäänpä. :D

Tuo Virus on todella jännän kuuloista settiä. Tritonus sieltä tuntuu löytyvän eli aika "saatanallinen" saundi tuossa meiningissä on - rytmipuolelta se on kuitenkin mielestäni ihan selkeää rokkia. Hauskaahan tuossa on se, että riitasoinnuista huolimatta biisi on ihan mukavaa kuunneltavaa. Johtuukohan tuo sitten juurikin helposti lähestyttävästä laulumelodiasta ja rytmistä. Kitarasaundit on aivan loistavia, nykyään tuntuu että aivan liian monessa biisissä on se särö lyöty maksimiin, että saadaan kunnon kirskuvan puuroiset riffit (pahuksen thrash metalin läpimurto, minkä menikään tekemään :D) - tällaiset on aina kivoja esimerkkejä siitä, että raskasta musiikkia voi tehdä ilmankin Dropped C -virettä ja äärimmäistä metallimeininkiä.

En tuota kyllä ihan joka päivä kuuntelisi, sen verran infernaalista musaa kuitenkin.
MUOKKAUS: Kuuntelen tässä bändin muita biisejä kanssa. Sopii kyllä hyvin sellaiseen hajamielisen murhanhimoiseen mielialaan. Tätä on hyvä kuunnella pahalla päällä.
Kristian Hyvärinen
huhti 12, 2011, 15.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Mika kirjoitti: Kuten sanottu, dialogi on täysin kadonnut ja upottelu vain jatkuu. Kristian, rupeammeko haukkumaan muiden videoita ihan urakalla, jos vaikka sitä kautta ketju palautuisi entiselleen? :smt003
:smt003 Itse voisin tehdä semmoisen lupauksen, että en nyt parin sivun aikana upota enkä linkkaa kuin yhden tai kaksi biisiä, mutta koitan sanoa jotain jokaisesta kappaleesta mikä herättää enemmän kuin tylsyyden tuntemuksia. Olen aina ollut huono keskustelemaan laudoilla musiikista ja biiseistä, mutta yrittää voin. Eli promise.

Kirjoittelen kun palaan kotiin, nyt pitää rientää tapaamaan ihmisiä.
Kristian Hyvärinen
huhti 8, 2011, 17.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Jos viittaat kirjasimen kokoon, toivoin, että suuri teksti kiinnittää todennäköisemmin myös niiden huomion, jotka eivät seuraa ketjua vaan yksinomaan upottavat videoita.
Kristian Hyvärinen
huhti 8, 2011, 16.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Mika kirjoitti: Olen ihan samaa mieltä. Yhtyeen musiikki on pääasiassa joko tylsää vai muuten vastenmielistä, mutta sitten joukossa on muutama todellinen helmi. Erikoista on moinen.
:bs: Gorillaz on pääosin loistavaa ja sitten joukosta löytyy muutama todella tylsä tai vastenmielinen biisi. Ja sitten on muutama aivan perkeleen loistava piisi. Ette vaan tajua. 8-)

Upottaminen muuten häiritsee muakin. ÄLKÄÄ UPOTTAKO NIITÄ SAATANAN VIDEOITA NIIN PALJON, SE HÄIRITSEE SIVUN LATAUTUMISTA JA VAIKEUTTAA SELAAMISTA. ÄLÄ AJATTELE ETTÄ JOS MÄ NYT TÄN YHDEN KUN KAIKKI MUUTKIN TEKEE NIIN JA SIT EI KELLÄÄN OO KIVAA PAITSI JOS PAPPA BETALAR UUDEN TEHOMYLLYKONEEN MILLÄ PYÖRII CRYSIS 2 KOMEILLA ASETUKSILLA. NÄIN EI KUITENKAAN USEIMPIEN KOHDALLA OLE JOTEN OLE HYVÄ ÄLÄKÄ UPOTA VIDEOITA.
Kristian Hyvärinen
tammi 11, 2011, 23.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Depeche Mode - Enjoy the Silence. On ne legendat vaan kovia. Kyseinen biisi on edelleen lempparini Depeche Modelta, vaikka tyypit ovat tehneet paljon muutakin loistavaa.
Kristian Hyvärinen
joulu 29, 2010, 08.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Sain veli+vaimo -kombolta joululahjaksi Radioheadin koko tuotannon (poislukien In Rainbows, joka ei jostain käsittämättömästä syystä kyseiseen kokoelmapakettiin kuulunut), ja sitä tässä on nyt lähinnä tullut kuunneltua. Olen kuunnellut useimmat levyt läpi moneen kertaan, ja jatkuvasti saan vain enemmän ja enemmän irti bändin musiikista. Radiohead on loistavaa, parhautta, mutta olen myös huomaavinani jotain muutakin - se ei ole pelkästään yleisesti hyvää musaa, vaan se on nimenomaan mun mielestäni hyvää musaa. Ei sitä joka päivä löydä bändiä, joka koskettaa henkilökohtaisella tasolla.

Radiohead - Everything in its right place
Kristian Hyvärinen
loka 29, 2010, 23.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Nyt kuunteluvuorossa
Vastaukset: 1186
Luettu: 45379

Nyt kuunteluvuorossa

Vaikka ei Guns n Rosesista tykkäisikään (tai oikeastaan nimenomaan jos ei tykkää), on Welcome to the Junglen jazzversio aikamoinen sovitus. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Mr7EBuz-2xI

Cheesen muutkin coverit ovat mainioita.