Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Sami Meisalmi
elo 28, 2006, 22.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Maitoautot
Vastaukset: 19
Luettu: 2469

Koska olen asiantuntija:

1.Polttoainetta kuljettavissa autoissa on niin ikään "soikeita" säiliöitä.
2.Polttoainekuljetuksissa on joissain autoissa tankissa muutamia eri osastoja, eri polttoainelaatuja varten.
3. Nestettä kuljettavissa tankeissa on loiskelevyt, jotka toimivat hyökymisen vaimentajina. Eivät kuitenkaan estä lotinaa ja heilahteluita.
4.Tankit joilla kuljetetaan vaarallisia aineita tulee olla kaksinkertaiset seinämät, eli vaipoitus. Tämä vie tilaa itse säiliötilavuudelta.
5. Halkaisijaltaan ja muodoltaan on monenlaisia ja kokoisia tankkeja, riippuen pääasiallisen aineen kuljetusmuodosta. Ratkaisevaa on paino ja muoto. Onko nestettä, kaasua vai jauhoa +ominaispaino.
6.Kennot eli osastot ovat erillään toisista. Loiskelevyt ovat joka osastossa omansa.
7.Syöttö/ulosottoputket ovat aineista riippuen erilliset tai saman pääliittimen kautta. Ohjaus tapahtuu pneumaattisesti. Säiliöiden täyttö sisäisesti(oma pumppu) tai ulkoisesti(ulkoinen pumppu), ali-tai ylipaineella.

Kuten joku tuossa jo mainitsikin, niin tod. näk. nesteitä kuljettavissa säiliöissa muotoilu on tärkeää, koska raskaassa liikenteessä ilmanvastusta on nykypäivänä koitettu vähentää muotoilulla. Syynä tähän on polttoaineen säästö. Ilmanvastus vie ison auton polttoainekuluista raakasti sanottuna 30%
Toisin kuin: :pirssi:
Se valion vastaus oli hassu

Asiantuntijalla on hallussaan rekkapenaksi oikeuttava ajo-oikeus...huh..