Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

kkkk
kesä 18, 2008, 20.28
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 123
Luettu: 31119

Kun nyt judo-ketjussa ollaan ja DVD:eistä puhe niin suosittelen Pekingiin valmistautuvan Nina Koivumäen
junnu-judo DVD:tä. Se kyllä sopii vähän vanhemmillekin junnuille. Sisältää perustekniikkaa ja jonkun verran kisatekniikkaakin. Lisäksi sen ostamalla tukee Ninan tietä kohti Pekingiä. Monella tapaa siis hyvä ostos :)

Traileri:
http://ninakoivumaki.fi/video/NinaKoivumaki.mov" onclick="window.open(this.href);return false;
kkkk
kesä 24, 2006, 16.30
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 123
Luettu: 31119

Re: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä

Varmaan puutteellinen tekniikka on yksi syy loukkaantumisiin, mutta väittäisin silti että tärkein syy löytyy akselilta notkeus-liikkuvuus tai siis niiden puute. Toisaalta kulmikas tekno johtuu yleensä samasta asiasta.

Liikkuvat ja elastiset nivelet paukkuu huomattavasti harvemmin kuin jäykät ja liikerajoitteiset. Samoin elastinen kaveri ei jää vääntötilanteissa niin pahaan kilkkiin kuin jäykkä kolleegansa. Ja kuten todettua liikkuvuus auttaa puhtaan judotekniikan oppimisessa.

Ongelma on pahin aloittelijoilla, mutta kyllä pidemmälle edenneissäkin on sellaisia rautakankia että oksat pois...

Toinen ongelma-alue on lihasepätasapaino. Esimerkiksi vahva yläkroppa ja vahvat jalat, mutta keskivartalo taikinaa on hyvin epäterveellinen yhdistelmä. Aika monet selkäongelmat olisivat olleet vältettävissä jos keskivartalon voimataso olisi ollut balanssissa kropan muun voimatason kanssa. Eli judokielellä: korsetti vahvempi kuin muu keho.

Jos saisin tehdä judoon jonkin uudistuksen niin laittaisin telinevoimistelun pakolliseksi osaksi lajia. Jos reenaa vaikka 4krt/vko niin yksi reeni voisi olla pelkkää voimistelua. Vyökokeessakin saisi olla oma liikkuvuus-elastisuus-notkeus-osionsa niin että tietyt minimikriteerit olisi täytettävä.

Judokoiden paremman notkeuden ja liikkuvuuden perään ovat huutaneet fysioterapeutit ja hierojat kuorossa jo vaikka kuinka kauan mutta aniharva ne neuvot tosissaan ottaa. Valitettavasti sen huomaa sitten vammatilastoista.