Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 2 tulosta

jarkko
touko 22, 2015, 08.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondoon käyttöön elektroniset kypärät
Vastaukset: 17
Luettu: 15947

Taekwondoon käyttöön elektroniset kypärät

Mistä Mappe tiedät/luulet, että jalkapohjiin oltaisiin lisäämässä sensoreita?

Sinänsä tuo WTF:n presidentin heittämä ajatus jalkapohjan sensorien poistamisesta on kuolleena syntynyt. Sehän rajaisi pois pisteenteon kaikilla muilla kuin kiertopotkuilla. Ellei sitten haluta, että koukkupotku, kirvespotku ja takakierto tehtäisiin kantapään takaosalla (ei pohjalla)?!

Oma mutu sanoo, että sensorit on ihan oikeissa paikoissa ja pelisäännötkin on varsin hyvät, mutta elektronisten laitteiden toimivuus mättää. Joskus hipaisusta saa pisteen, kun taas joskus kunnon osumasta ei saa pisteitä. Tämä tekee nykyisestä systeemistä kestämättömän ja pakottaa etsimään parannuksia välittömästi. Olympialaisiin on aikaa 15 kuukautta ja viimeisen 12 kuukauden aikana ei saa tehdä olennaisia muutoksia.
jarkko
helmi 18, 2014, 17.32
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondoon käyttöön elektroniset kypärät
Vastaukset: 17
Luettu: 15947

Taekwondoon käyttöön elektroniset kypärät

Katselin Trelleborgissa kaksi päivää e-kypäriä käytännössä, enkä nähnyt yhtään ongelmatilannetta. Omia urheilijoita oli juniorisarjoissa, joissa e-kypärät olivat testissä, mukana viisi. Muiden ottelijoiden osalta piti tyytyä katsomaan vähän kauempaa.

Valmentajilla oli mahdollisuus pyytää Video Reply, jos heidän mielestään pääosumasta ei tullut pistettä. Mikäli pyyntö oli aiheellinen, pisteet lisättiin ottelijalle. Näitä tilanteita en nähnyt yhtään, mutta en pysty vannomaan, etteikö niitä olisi ollut. Jos e-kypärä antoi pisteen, niin siitä ei ollut oikeutta valittaa.

E-kypärä antoi pisteitä hyvin johdonmukaisesti ja ihmissilmää luotettavammin. Kontaktin ei tarvitse olla kova, kuten ei sääntöjen muukaan pidä ollakaan. Kontakti saa olla kova ja tyrmäys on edelleen toimiva tapa voittaa ottelu.

Yhteenveto: tervetuloa e-kypärät tekemään olympiataekwondosta vielä nykyistäkin tasapuolisempaa ja kehittyneempää.
Toivottavasti laitteiden hankintahinnat pysyvät kurissa, jotta niitä pystytään hankkimaan laajalti!