Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 3 tulosta

PetriP
elo 3, 2017, 18.53
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 122
Luettu: 22525

Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä

Tarkastin kaikkien helsingin seurojen dojon osoitteen pikaisesti ja tuolla ei ollut kukaan
http://yhdistystieto.fi/groups#city=Helsinki&cat=ALL&free=judo&currentpage=1

Voihan jollain olla kakkossali tuolla?
PetriP
kesä 22, 2006, 09.03
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 122
Luettu: 22525

Re: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä

pasunod kirjoitti: Kaverilla meni judossa korppilisäke-solisluunivel, eli hartian puoleinen reuna solisluusta nousahtaa ylös nivelsiteen katketessa, kun tuli huonosti alas heitosta...
bob kirjoitti: Luokkaantumisista oman kokemuksen mukaan ovat sormet ja varpaat riskialtiimpia ja myös jonkinverran polvivaivoja löytyy raakeilta. Polvivammat saattava kyllän myös tulla tilanteissa joissa pitää valita polven ja häviön välillä, joten sekin vaara pienenee kun osaa ottaa tarvittaessa rennommin.
Sormet ja varpaat kyllä ymmärtää, mutta minkälaisissa tilanteissa saattaa polvet kärsiä? (Että osais ehkä joskus välttää...) Itselläkin 30+ käynyt mielessä vielä judon aloitus, kun ei oikein oo grappling taitoja.
Polvet on kyllä lujilla pystylajeissakin, esim. sivupotku tukijalkaan tms...

Pahimmat polvivammat syntyy kun randorissa/matsissa jalat on vähän "solmussa". Eli toinen yrittää vaikka sisäpuolista pyyhkäisyä/niittoa (o-Uchi-gari) ja toinen lähtee viemään vastaheitolla sivulle ja molemmat käyttää voimaa tilanteen ratkaisuun. Eli ratkaisu on: anna sen toisen heittää. Pahimmat onnettomuudet tulee kun ottaa puolustuksen liian tosissaan. Edustusvalmennettavan pitää ottaa se tosissaan, mutta me tavikset voidaan treenata sitä kaatumista.

Petri
PetriP
kesä 21, 2006, 08.08
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä
Vastaukset: 122
Luettu: 22525

Re: Judon aloittaminen "vanhemmalla" iällä

bodyguard kirjoitti: Täältä kun löytyy aika paljon judoexperttejä, niin tällään tällaisen kysymyksen teitin kiusaksi :badgrin:

Eli, kun itseäni kiinnostaa kilpaileminen tavattomasti ja olen katsellut judoa lähinnä sillä silmällä. Kysymykseni kuuluukin: Mitä judosta saa irti jos aloittaa tälleen vähän päälle kakskybäsenä lajin. Eli onko judo vähän niinkuin jääkiekko että jos ei aloita 10 vuotiaana niin ei ole mitään saumaa enää mihinkään kilpailutoimintaan jne.? Kun katselin judoseurojen sivuja niin harjoitusajoissa oli aina junioriryhmille ties kuinka monet harjoitukset viikossa, mutta aikuisille ei juuri mitään. Ymmärrän toki, että kansalliselle huipulle ei saumoja ole vanhempana aloittaneille.

No tuosta nyt ei saa mitään selvää, mutta syytän siitä kellonaikaa, kysymys lyhykäisyydessään: Mitä judo tarjoaa vähän vanhempana aloittaville?
Eihän tuo ole vielä vanhaikä :)

Tuossa iässä oppii vielä aivan hyvin, että voi kilpailla. Kilpailuja kun on muillekkin kuin huipuille. Aloittamisesta siihen, että kannattaa kilpailla menee noin vuosi. Tai jos on rohkea niin 1/2 vuotta. Oppimisnopeus sitten riippuu millaista liikunnallista taustaa on ennestään. Jos olet vaikkapa esimerkiksi SM tason telinevoimistelija, niin opit vuodessa enempi kuin normaali jamppa kolmessa :)

Syy sihen että valtaosa harkoista on junnuille on yksinkertainen: Liki kaikki uudet tulijat ovat junnuja, joka tapauksessa. Silloin kun itse aloitin judon -76 oli meillä alaikäraja 10 vuotta. Nykyään uudet aloittajat ovat 99%:sti alle tuon, yleensä 7-10 vuotiaita. Aikuisille ei kannata kursseja järjestää. Jos uusia "vanhuksia" haluaa mukaan ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin tulla sinne normaaleihin aikuisten harkkoihin ja siellä joku sitten opastelee. Toki näin ei ole kaikissa seuroissa mutta ainakaan meidän seurassa ei aikuisille alkeiskurssia voi/kannata järjestää.

Esimerkkinä. Järjestimme alkeiskurssin 3 vuotta takaperin 7-10 vuotiaille ja jouduimme jakamaan ryhmän kahtia kun sali ei riittänyt (noin 60 aloittajaa). Seuraava vuonna tipumme mainostuksen minimiin ja saimme haluamamme 30 aloittajaa. viime syksynä laitoimme alaikärajaksi 13 vuotta ja osanottajia oli kuusi :(

Petri