Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

PetriP
touko 5, 2020, 07.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39696

Anti-grappling

siinä on väistämättä alaspäinviemää voimaa joka vähänkovemmalla alustalla tekee häijyä. Judon morote-gari tulee ju-jutsu perinteestä eikä painista ja siinä on varmaan hyvä syy miksi sitä ei koskaan ole tehty polvimaahan. Tai no ehkä ihan loppuaikoina kun se vielä oli sallittu tekniikka, vapaapaini tyyliset tekniikat jonkun verran yleistyi
PetriP
heinä 13, 2017, 18.33
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39696

Anti-grappling

jonne.härkänen kirjoitti:Anti-grappling ja paini on kaksi eriasiaa. "Dont wrestle with wrestler, dont box with boxer". Taas pitää kuitenkin ajatella sitä IP näkökulmasta. Se, että nämä ei toimisi BJJ-matsissa ei mun mielestä tarkoita sitä, että ne on täyttä tårta på tårta?

Jos noita videoita oikeasti katsoo ajatuksella ja kuuntelee mistä niissä puhutaan niin saattaa niiden tarkoituskin aueta paremmin..
Jos niitä katsoo niin aukeaa että kaveri on ihan hukassa. Ne ketjulyönnit ei pysäytä päälle ryntääjää. Noissa päälletulijalla ei ole mitään "haluaa satuttaa asennetta" ja sitä känniääliöllä on. Ja tuossa maalimies... laittaa pään alas kävelee lyöntietäisyydelle että sifu saa ladata sarjansa.

Ja Vihtori ei markkinoinnut noita katujamppaa vastaa. Markkinointi oli juurikin MMA/grappler hyökkääjää vastaan.

Lyöntijampankin pitää saada ryntäys pysähtymään jotenkin ennekuin hakee ratkaisua. Ja jos ei painia niin silloin taakse ja sivulle menevällä liikkeellä pysytään alta pois kunnes ryntäyksen vauhti loppuu. Mutta ketjulyönti pysäyttää fantasiaa ei kannata tuossa elätellä
PetriP
maalis 23, 2013, 13.46
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39696

Anti-grappling

T-T kirjoitti: Tuossa muuten kaveri yrittää hakata kyynerpäällä selkään, mutta ei osu kohdalleen joka on siis aika tuuripeliä.

[youtube][/youtube]

Elikä jos sä haluat osua kaveria kyynerpäällä esim. niskaan niin kaveri on jo silloin niin lähellä sua, että se on jo sussa kiinni, ja te olette menossa taaksepäin. Näin ollen niiden iskujen voima häviää, jota ei tapahdu silloin kun demotaan, että "tästä vedetään täysillä kyynerpäällä"
En jaksanut etsiä sitä onnistunutta versiota jonka muista. Ne kaks heeboa jotka kierteli eri lajien opetuksessa ja sitten lopuksi haastematsi. Se snadimpi niistä oli kai jonkun verran vapaaotellut ja Kajukenbo jaksossa sparrissa sai kyynärpään selkärankaan kun yritti mennä jalkoihin ja jäi sätkimään lattiaan ihan kohtuupitkäksi aikaa.

Eli ei shoottajan kannalta ole mikään hällä väliä tekniikka. Varsinkin kun potentiaalinen vahinko on melkoinen.

Se että onko se hyvä vaatisi isomman otoksen kuin nää kaksi tapausta.
PetriP
maalis 21, 2013, 09.55
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39696

Anti-grappling

Jorge kirjoitti: Syöksyykö joku tositilanteessa suoraan jalkoihin?

Ja jos osaa shootata, niin pysähtyykö se liike siihen, kun lyödään?
Alkuaikojen UFC:ssa ei siltä vaikuttanut, että yksittäinen osuma pysäyttäisi. Nykyään ei olla ihan niin amatöörejä MMA:ssa kuin silloin ja shoottien onnistumis todennäköisyys lienee paljo pienempi. Lyönnin pitää osua jonnekin, missä se oikeasti sattuu. Keskelle naamaria tai sinne niskaan. Kalloinluihin kopistelu ei päättäväistä hyökkääjä hidasta. Eli kuinka adre myrskyssä hyökkääjä on kun lähtee kohti polvia ja kuinka tarkan osuman saa.
PetriP
maalis 21, 2013, 09.11
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Anti-grappling
Vastaukset: 183
Luettu: 39696

Anti-grappling

Jorge kirjoitti: Jos vaparissa saisi lyödä niskaan, niin noita tekniikoita vastaan ei juuri alasvientejä tehtäisi...
No toi video oli aika fantasia puolustusta, perinne lajien perisynti. Hyökkäyksissä ei ollut massa takana ja ne lähti aivan liian kaukaa.

Mutta vaparissa shootit voisi vähentyä jos niskaan saisi lyödä. Mutta oikein tehdyssä shootissa ei paineta päätä alas ja paljasteta niskaa. Tietty tilanteet elää ja se niska paljastuisi aina silloin tällöin.

Toisaalta jos treenataan itsepuolustusta ei ole mielekästä treenata tilanteeseen, että päälle tulee UFC mestari. Ei siihen ole realistista tekniikkaa olemassakaan. Ja keskiverto jantterin jalkasyöksyyn riittänee askel taakse tai polven nosto hampaisiin.