Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

PetriP
helmi 9, 2020, 12.32
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 12647

BJJ ja doping

Mä näkisin:
- BJJ yhteisöllä on varsin rajatusti mielenkiintoa puuttua ongelmaan. Varsinkin niissä maissa jossa on tälläistä outoa tiimin puolesta voittamisen magiaa
- Puuttuminen ei ole helppoa ja se maksaisi,
- Pelkästään kisoissa testaaminen on suht halpaa, mutta yhdentekvää, siksipä sellainen on joko naivismisa tai kilvenkiilloittamisyritys. Jälkimmäienn tuntuu todennäköisemmältä

Lajihan on jo melko iso. Mutta kun se on huonosti järjestäytynyt ja ei kuulu mihinkään isompaan järjestöön ei ole kovinkaan todennäköistä että doping ohjelmat tästä kovenesivat. Ja onko se edes tarpeen lajille? Kuinka moni elite sarjan ottelija esimerkiksi suomessa olisi halukas täyttään kalenterinsaa pariksi kuukaudeksi eteenpäin ja ilmoittamaan kaikista poikkeamista doping tarkkailijoille?
Nykyinen doping valvonta on tehokasta olympia lajeissa, mutta yksilön kannalta aivan kauhean rajoittaavaa
PetriP
helmi 9, 2020, 11.43
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 12647

BJJ ja doping

Eiköhän toi ole ihan vaan laskelmoitu riski. Kamaallakaan voiton todennäköisyys ei ole suuri ja silloinkin pienitodennäkäisys jäädä kiinni. Käyttämällä anabolisia aivan tappiin voi jatkaa kovia harjoituksia lähemmmäs kisoja. Ja kun BJJ douppaus on mitä on niin onko varaa olla itse douppaamatta?
PetriP
loka 9, 2019, 15.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 12647

ADCC ja WADA/USADA

Tossa on se ongelma että BJJ:ssä doping on niin yleistä, että saatat vahingossa kutsua nappi-kallen kylään. Vaikka se olis kisoissa testattu. Douppaus ei tapahdu kisoissa. anabolisia käytetään vain harjoituskaudella nopeuttamaan palautumista ja tekemään lihaskasvua. Eli voi vedellä niin paljon kuin jaksaa vaikka kisoissa tai vähän ennen niitä olisi joku testi. Toki testejä voi tehdä, mutta ei niillä mitään maine-etua saavuttaisi koska kaikki tietää, että lajissa on varsin laaja douppauskulttuuri. Ja kun puuttuu kunnon KV liitto ja kansalliset liitot ovat heikkoja verrattuina tiimeihin niin ei ole näköpiirissa että testausksesta tulisi kovin kattavaa. siis sen lisäksi, että se vaatis hirveesti rahaa jota ei ole.
Olympia lajeilla osankustannuksista kuittaa joku muu
PetriP
loka 8, 2019, 07.50
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 12647

ADCC ja WADA/USADA

IBJJF anti-doping ohjelma on aika kaukana toimivasta
https://www.bjjee.com/videos/how-bjj-at ... -ped-test/
kuukausi etukäteen ilmoitetaan milloin testataan niin ainoastaant totaali torvet jää kiinni

https://mymmanews.com/bjj-ped/
Tuolta lainauksena lainattu BJJ mestari
In the run up to this year’s World championships the 2017 heavy weight champion Nicholas Meregali gave an interview in which he casually stated that he believed that the use of illegal anabolic steroids is commonplace in the sport. This is an opinion that seems to be widely held among professional grapplers which is more than depressing.
Eli toi douppaus tunnu häiritsevän faneja BJJ puolells niin miksi se häiritsis ADCC puolella?

Kunnon anti-doupping ohjelma maksaa maltaita. Ja tekee atleettien elämästä hankalaa kaikkinen ilmoittamisvelvollisuuksineen
PetriP
huhti 11, 2011, 15.46
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 12647

BJJ ja doping

Oscar kirjoitti: Testeistä sen verran että se on ymmärtäkseeni aika kallista touhua joten veikkaanpa että esim SM kisoissa ei ihan heti nähdä, liiton budjetti sellaista tuskin kestää pitkään aikaan. Mitenköhän on testauksen laita esim judon parissa (ihan vaan mielenkiinnosta), onko ollenkaan kansallisissa kisoissa vai pelkästään esim MM-kisoissa tms?
Olympia-lajissa on paljon testausta. JA Olympia-lajin lajiliitoilla pitää olla antidoping ohjelma. Urheilijoilla on velvollisuus ilmoittaa antidopingtoimikunnalle missä milloinkin, jotta voivat tulla halutessaan testaamaan.

Normaali kansallisissa kisoissa en ole kuullut testauksesta mutta SM, FJO tasoisissa kisoissa varmaan silloin tällöin mittaillaan. Mutta tärkeämpää on tietty tuo jatkuva valvonta valmennettavilla. Kisatestauksella on aika rajallinen merkitys tämän ongelman ratkaisussa.

http://www.judoliitto.fi/valmennus/antidoping/" onclick="window.open(this.href);return false;