Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 6 tulosta

PetriP
maalis 30, 2020, 20.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Pandemiat

Ile kirjoitti:
maalis 30, 2020, 19.26

Voi olla ihan tyypillistä, että epidemian alkuvaiheessa päivittäinen kasvu on verrattain hidasta ennenkuin pompataan eksponentiaaliselle käyrälle.
vähän hiusten halkomista. Viruksen leviäminen (jos se ylipäätänsä leviää) on aina ekspoinentiaalista. Kaikki missä uusi määrä on verrannollinen vanhaan on määritelmällisesti eksponentiaalista. Se on sitten eri asia on ollaanko käyrän suht tasaisella osuudella vai sillä jyrkällä osalla.
PetriP
maalis 26, 2020, 16.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Pandemiat

@flammee Nimen omaan eristettiin rankasti. Sellainen eristys joten kuten toimiikin. Nyt sallitaan jollain satunnaiskriteerillä "välttämätön" liikkuminen. Se ei ole lähelläkään sitä mitä kiinassa tehtiin ja siten teholtaan häthätääänollasta poikkeava

Ja sitten se oleellinen Hubein sulkemisella saavutettiin viivästys muun kiinan infektoitumiseen jonka arviotu hyöty on oli välill 3-14 vrk. Mikä on aika vähän kun suljetaan väestömäärä joka on tuplasti suomen väestömäärä. Ja lisäksi tässä vaiheessa infektiota oli hyvin vähän maakunnan ulkopuolella. Tämä ei ole tilanne suomessa tai edes euroopassa.

Sosiaalinen isolaatio ei ole kiinni maakuntarajoista vaan siitä että ihmiset välttää kontakteja toisiin ihmisiin. Ja se pelasti kiinan vähäksi aikaa. Sielläkin se kakkosaalto iskee jossain vaiheessa. Ei rajoituksia voi pitää loputtomiin.

Mielenkiintoinen post-analyysi on että kuinka paljon talouden romahdus tappaa ihmisiä vs paljonko epidemia. Singaporen tyylinen puolustus ei suomessa olisi varmaan onnistunut ensinnäkään mutta se oisi pitänyt aloittaa jo silloin kun THL arvio että suomessa voi tulla kaikkinensa pari tartuntaa. Silloin erilaisilla rajojen sulkemisilla olisi voinut olla isohko vaikutus.

Ja kuten @AlexMachine sanoi tartunja on vaikka ei ole varmennettuja. Islannissahan juuri testattiin oireettomia ja niistä noin 1% oli saanut tartunnan. ilmeisesti kuitenkin jollain tavalla olleet yhteydessä alueisiin josta tauti lähti leviämään.
https://yle.fi/uutiset/3-11270571
Tosta on uudempikin uutinen ei vaan jaksa kooklata
PetriP
maalis 26, 2020, 08.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Pandemiat

Lasse Candé kirjoitti:
maalis 25, 2020, 23.17
Onhan maantieteellisessä rajoittamisessa tietenkin se pointti että se vähentää kohtaamisia. Ellei sitten niitä korvata paikallisemmilla kohtaamisilla.
No todella vähän.Monstako helsinkiäistä käy päivittäin vaikkapa hämeenlinnassa? Toi lisää kohtaamisten määrä korkeintaan promillen. Kallis perusoikeuksia loukkaava toimi jossa saadaan non promillen vähennyt kohtaamisiin. Ei ihmiset juurikaan matkusta muutenkaan
Lasse Candé kirjoitti:
maalis 25, 2020, 23.17
Tietty voisi myös pohtia että nämä ihmiset voisivat itse tehdä jotain, koska ovat ehkä saattaneet huomata että maailmassa on tapahtunut jotakin. :o
Tää on ongelma joka koskaa satoja muitakin asioita ja sillä on taloustieteessä nimikin "yhteismaan ongelma". Eli sille ihmiselle jonka olisi siellä lentokentällä keksiä itselleen turvallisempi (ja kalliimpi) tapa päästä kotiin olisi koitunyt toimentpiteen kaikki haitat (aika ja raha). Mutta jos ajatellaan vaikka suomen mittakaavassa isolaatiosta koituvasta hyödystä hänelle olisi tullut vain alle miljoonasosa. Samasta syystä kalasta vihaa säännöstelyä ja ei välitä kalakannasuojelust, miksi poromiehet pitää elukoita niin paljon että jäkälät loppuu

Kyllä me ihmiset vaan tarvitaan ikäviin päätöksiin sääntöjen tekijöitä ja valvojia.
PetriP
maalis 25, 2020, 22.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Pandemiat

Atticora kirjoitti:
maalis 24, 2020, 11.40
^ Tietää huutia Löfvenille, jos teho-osastot täyttyy ja ihmisiä kuolee sen takia. Mielenkiintoista olisi myös tietää, miten paljon rajan yli tällä hetkellä matkustellaan, vesittääkö Ruotsin linja tällä puolen tehtyjä uhrauksia leviämisen hidastamiseksi.
Maantieteellien rajoittaminen on suht yhdentekevää. Se voi auttaa tilanteessa jossa toinen puolirajasta on puhdas ja toinen ei. Nyt kun tilanne suomessa ja Ruotsissa on samassa suuruusluokassa ei matkustusrajoituksissa ole mitäänjärkeä. Tästtä on selkeää tutkimusnäyttöä ja tosta https://www.washingtonpost.com/graphics ... simulator/ artikkelista näkee nätisti miksi. Kannattaa muistaa että koko epidemia lähtee yleensä tasan yhdestä ihmisestä. kun se yksi sairas pääsi läpi niin pysäyttäminen on mahdollista vain jos sairastunut ei levitä virusta oireettomana.

kapakoiden sulkeminen olis näköjään pitänyt tehdä ajoissa pakotetusti. Ei jaksa ymmärtää miksi pitää päästä laulamaan karaokea kun epidemia leviää juurikin käsien kautta....
PetriP
maalis 23, 2020, 13.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Pandemiat

@AlexMachine ei vanhempiesi seuduilla oo kaupoilla kotiinkuljetusta. Mun isä siirtyi tilaamaan ruuat ja toimittajia on parikin. Tietty jos naapurit hoitaa se on kiva. mut jos ei halua vaivata liian usein. Tää tilanne tulee nimittäin kestämään
PetriP
maalis 23, 2020, 10.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Pandemiat
Vastaukset: 189
Luettu: 13016

Koronavirus ja kamppailutoiminta / treeni

No jos on elänyt talvisodan ja jatkosodan aikana lapsuuden (niinkuin mun isä) selvinnyt honkogilaisesta epidemiasta (joka tappio muistaakseni reilun miljoonan) niin ei tätä välttämättä jaksa pelätä, varsinkaan kun joskus täältä lähtee kuitenkin.

Mutta pieniä punttisaleja on tosiaan auki. Sellaisissa jossa harvoin on yli kolmeasiaskasta kerrallaan niin nyt niitä on vähemmän. Pintoja tarttee varmasti jollain puhdistella jos haluaa kohtuu turvallisesti treenata