Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Saifon
maalis 10, 2005, 11.55
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56459

Saifon kirjoitti: b) Tässä kohtaa puolestaan tarkoitukseni oli esittää faktana ainoastaan ses, ettei BL kuollut yliherkkyyteen Equazesicille (miten se nyt sitten kirjoitetaankaan). Betty Ting Pei oli ainoastaan sivuseikka. Toki hänellä oli merkittävä rooli pohdittaessa kysymystä BL:n kuolemasta.
Tämäkin on taas seikka josta varmaan totuutta ei löydy: Brucen puolustajat ovat sitä mieltä että hän oli uskollinen aviomies ja perheenisä, mustamaalaajat taas tarttuvat mielellään tuohon rakastajatar-teoriaan.

No nyt ei kommenttisi kyllä käsitellyt kirjoitustani, vaan meni reilusti sivuraiteille. Jutun pointtihan oli se, että virallinen selitys BL:n kuoleman aiheuttajasta on roskaa, eikä se, oliko BTP BL:n rakastajatar vai ei. Enkä käsittääkseni väittänyt yllämainitussa kommentissani myöskään sitä, että BTP:n rooli BL:n kuolemaa arviotaessa olisi merkityksellinen nimen omaan tämän rakastajatar -aspektin kannalta. Faktaa on, että hänellä on suuri merkitys joka tapauksessa, olihan hän viimeinen henkilö, joka näki BL:n elossa, ja antoihan hän tämän tabun BL:lle, ja sekoilihan hän (omien sanojensa mukaan) sen jälkeen kun ei saanut BL:ta hereille puhelimen kanssa soitellen pokerina Raymond Chow:lle, kysellen mitä pitäisi tehdä kun ei saa naama harmaana makaavaa kaveria hereille jonka pulssikaan ei enää tunnu! Ei tullut mieleen soittaa ambulanssia...?

Eli BTP:n suurta merkitystä relaatiossa BL:n kuolemaan ei voida kiistää, olipa hän sitten BL:n rakastajatar tai ystävä tai whatever.

Lisää makua soppaan:

Miksiköhän Linda Lee ja Raymond Chow antoivat heti BL:n kuoleman jälkeen ilmoituksen julkisuuteen, että BL kuoli kotonaan? Ja miksi Betty Ting Pei kiisti aluksi olleensa koko päivänä missään tekemisissä BL:n kanssa? Ja onko kolme luumua riittävästi vai onko neljä jo liikaa? :?
Saifon
maalis 10, 2005, 10.29
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56459

mronkain kirjoitti: Ja sitten vielä sen verran tuohon täsmennystä että:
a) ei ole myöskään todisteita (vai väite) että hän käytti kannabista rentoutumiseen
b) siitäkään ei ole todisteita, että nainen olisi ollut Brucen rakastajatar, vaikka niinkin väitetään. Eli faktoissa pysyäksemme: aivojen turpoaminen oli kuolinsyy.

- Marko

Tokihan se on juristina alettava viiltämään sanan miekkaa: ;)

a) Kuka puhui rentoutumisesta? En minä ainakaan, vielä.. Faktaa on kuitenkin, että BL:n mahasta löytyi aineita, jotka viittasivat ainakin marin käyttöön. Ja myöskin on huomattava käyttämäni sana "luultavimmin", joka poistaa ehdottomuuden tähän kohtaan liittyvältä perustelultani. Silti uskallan väittää että BL naposteli ainakin hasapipareita. Todistajakseni vedän esim. Bob Wallin, joka kertoo BL:n nauttineen niitä hänen seurassaan, koska ne auttoivat häntä rentoutumaan. Lisäksi on huomattava määrä muitakin todistajia, jotka voivat kertoa samaa, mutta mikä riittää sille että väite muuttuu faktaksi, sitä en osaa sanoa. Esim. Fist Of Furyssä esiintynyt Bobby Baker oli jälleen kerran virallisen selityksen mukaan BL:n henkivartija, vaikka useat tahot tietävät kertoa hänen olleen nimenomaan BL:n "huumetrokari", joka roudasi BL:lle huumeita Jenkeistä Hong Kongiin. Mielenkiintoista on myös se, että hän oli Hong Kongissa BL:n kuolinyönä. Bakerilla olisi varmaan ollut monta juttua kerrottavanaan, mutta hän ei juuri avannut suutaan BL:hen liittyen, ja kuoli alkoholismin seurauksena maksakirroosiin 1993.

Summa summarum huumekeskusteluun, tarkoituksenani oli ainoastaan esittää faktana se, ettei BL kuollut mariin eika hasaan. Pyydän anteeksi epäselvää argumentointiani.

b) Tässä kohtaa puolestaan tarkoitukseni oli esittää faktana ainoastaan ses, ettei BL kuollut yliherkkyyteen Equazesicille (miten se nyt sitten kirjoitetaankaan). Betty Ting Pei oli ainoastaan sivuseikka. Toki hänellä oli merkittävä rooli pohdittaessa kysymystä BL:n kuolemasta.

Andylle: "Yeah right" kommenttini johtui siitä, että BL:lle oli määrätty huomattavasti vahvempia lääkkeitä (sekä kipu- että rauhoittavia lääkkeitä) kuin mitä em. tabletissa oli. Joten ei liene kovinkaan uskottavaa jos esim. vuosia 800mg buranaa säännöllisesti napostellut henkilö kuolisi yhtä-äkkiä yliherkkyysreaktioon otettuaan yhden 200mg buranan.

Eli jos nyt muokkaan alkuperäisen viestini oikeaan asuun, menee se näin:

Faktaa:

BL kuoli aivoödeemaan, joka ei kuitenkaan aiheutunut huumeista tai yliherkkyydestä pillerille, joka hänelle annettiin hänen kuolinpäivänään.
Saifon
maalis 9, 2005, 12.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56459

BL:n kuolemasta on vielä mainittava seuraavaa:

FAKTAA:

BL kuoli aivoödeemaan eli aivojen turpoamiseen.

Aivojen turpoaminen ei voinut aiheutua hassiksesta tai marista.

-perustelut: Määrä, joka hänestä löytyi, oli niin pieni, että hän olisi yhtä hyvin voinut olla juonut kupillisen teetä. Lisäksi pitää muistaa että BL oli luultavimmin käyttänyt kyseisiä aineita sangen useasti (ja varmaan säännöllisesti) tätä ennenkin

Aivojen turpoaminen ei johtunut yliherkkyydestä hänen rakastajansa antamalle särkylääkkeelle (virallinen selitys)

-perustelut: Kyseinen särkylääke sisälsi pääasiassa kahta eri ainesosaa, joista toinen oli rauhoittavaa ainetta ja toinen verrattavissa tavalliseen aspiriiniin. Kyseinen rauhoittava aine oli samaa, jota BL:lle oli määrätty säännöllisesti, ja paljon suurempia määriä, kuin mitä tässä "kuoleman pillerissä" oli. Entä sitten aspiriini? Heh heh, yeah right :lol:

Ja loppuun vielä arvon kirjoittajille kysymys. Vaikken konsolipeleistä juuri välitäkään, niin aivan vastikään satuin pelaamaan ikivanhaa peliä Tekken 3, jonka hahmo Law teki vaikutuksen! Onko uudemmissa Tekkeneissä samaa tai vastaavaa hahmoa??
Saifon
tammi 19, 2005, 15.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bruce Lee
Vastaukset: 303
Luettu: 56459

Tervehdys!

Nyt on niin mielenkiintoinen aihe, että on aika vanhan Saifuuninkin lyödä lusikkansa soppaan ;)

Markon mukaan:

"Tiedot pääasiassa Inosanton kirjoista, haastatteluista ja suusta, Bruce Leen kirjasta Tao of Jeet Kune Do, sekä toissijaisesti muista Jeet Kune Dota käsittelevistä jutuista."

Tämähän on pilkunviilausta, mutta tosiasiassahan BL ei ole kirjoittanut em. kirjaa. Kyseessä on hänen kuolemansa jälkeen julkaistu kirja, joka koostuu massiivisista muistiinpanoista, joita hän oli eri lajien "mestarien" kirjoituksista koonnut, eli ei niinkään hänen omia ajatuksistaan. Ilkeämpi ihminen voisi väittää, että TOJKD on "rip off"-teos, johon on koottu eri lajien gurujen kirjoituksia BL:n nimissä :shock:

Niin tai näin, suosittelen jokaiselle BL-fanille ja antifanille Tom Bleeckerin kirjaa Unsettled Matters -The life and death of Bruce Lee. Antaa vähän erilaisen perspektiivin aiheelle kuin yleensä muut hepusta kirjoitetut kirjat.

Ja JKD, sellaisena kuin BL sen näki, kuoli hänen mukanaan. Piste.

Ja ettei totuus hämärtyisi, itse toki lukeudun vannoutuneeksi BL-faniksi!