Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Alioppilas
elo 30, 2006, 18.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4428

Kurki kirjoitti: En ole kotirouva, saas nähdä miten käy tulevaisuudessa. Suullinen sopimus varmaankin asianhoidosta yleensä pariskuntien välillä tehdään. Hyvin harva varmaan on virallisessa työsopimuksessa parisuhteessaaa. Nyt ei kuitenkaan puhuttukaan siitä, minkälaisia ihmiset touhuavat eron tms sattuessa, vaan ihan tasa-arvosta tämän asian kohdalla. (eli onko kotona oleva puolisko vähemmän tasa-arvoinen kuin se toinen...) Mikäli aiot jatkaa tätä keskustelua kanssani, niin toivoisin hiukan pitempiä kannanottoja asiaan kuin yksittäisiä kysymyslauseita.
Jos osapuolet sopivat keskenään että työssä käyvä maksaa kotitöitä tekevälle tietyn summan kuukaudessa, ja se on kaikille ok, niin mikäs siinä.

Vastasin kysymykseen, mikä tästä järjestelystä tekee alistavaa. Vastaus oli juurikin tämä virallisen palkan puuttuminen. Jos asiasta päästään yhteisymmärrykseen, ei ongelmaa ole, paitsi siinä vaiheessa kun selviää, että raha-asiat ja parisuhde sopivat yhteen vielä huonommin kuin yleensä silloin, jos toinen työskentelee toiselle.

Ei ole sattumaa, että nykyisin sekä miehet että naiset käyvät töissä kodin ulkopuolella. Yksittäisissä tapauksissa koti- ja työpuolison arki sujuu varmasti hyvin, mutta laajemmassa mittakaavassa ei.

Minä en siis puhunut siitä onko toinen tasa-arvoisempi kuin toinen tällaisessa järjestelmässä. Puhuin siitä, että kotiin jäävän osapuolen taloudellinen asema on heikompi, mikä saattaa aiheuttaa tiettyjä ongelmia. Tämän takia se on alistavaa - ei periaatteellisessa mielessä, mutta käytännön tasolla.
Alioppilas
elo 27, 2006, 23.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4428

Kurki kirjoitti: Alioppilaalle: miten niin ei tienaa?
Onko teillä tapana tehdä työsopimus aviopuolison kanssa?
Alioppilas
elo 26, 2006, 15.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Housekeeping monthly 5/1955
Vastaukset: 46
Luettu: 4428

Kurki kirjoitti: Mikä tästä tekee oleellisesti alistavaa?
Se, ettei nainen tienaa omia rahojaan.