Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Alioppilas
tammi 20, 2014, 17.51
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78263

Miekkailua

DeusVult kirjoitti: Niinpä, eli voidaanko oikeastaan enää puhua miekkailusta tai miekankäytöstä, kun homma on keppien ja suojien kanssa jotain ihan muuta kuin mitä se olisi oikeiden aseiden kanssa ilman suojia? Tämä siis vain näin yleisenä pohdiskeluna, ei erityisesti alioppilaalle kohdennettuna...
Tämän nimenomaisen videon osalta en tiedä, miksi kiinalaiset tätä toimintaa kutsuvat. Muuten kysymys on mielenkiintoinen ja riippuu varmaan paljon hommasta, jota harjoitellaan. Jos joissain perinne-jujutsuissa tehdään parikataa bokkeneilla niin itse olisin taipuvainen kutsumaan sitä miekkailuksi, koska siinä on selkeästi kyse harjoitusvälineistä, joilla yritetään kehittää oikeiden miekkojen kanssa tapahtuvassa taistelussa tarvittavia juttuja. Olympiamiekkailuakin voisin kutsua miekkailuksi, ellei ole tarpeen erityisesti tehdä eroa johonkin muuhun miekkailuun, jolloin olympia-etuliite on hyvä pitää mukana. En tiedä miten nämä videon kiinalaisjampat harjoittelevat muuten, mutta olin näkevinäni joitain miao dao -muodosta poimittuja periaatteita ja tekniikoita, joten voisin kuvitella että tämä kilpailu on monille treeniväline eikä päämäärä sinänsä. On tietenkin ihan eri asia jos treenaa pelkällä kepillä lyömistä päämääränä kepillälyöntikisat, tällöin ei varmaan voida puhua miekkailusta ja miekankäytöstä.

Miao dao itsessäänhän on tällainen ison katanan näköinen vehjes.

Kuva
Alioppilas
tammi 20, 2014, 16.43
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78263

Miekkailua

Varmaan olisi eri näköistä oikean miekan kanssa, tai pelkästään ilman suojavarusteitakin.
Alioppilas
tammi 20, 2014, 13.33
Keskustelualue: Schola Dimicantium
Aihe: Miekkailua
Vastaukset: 387
Luettu: 78263

Miekkailua

Kiinalaisen kahdenkäden miekan kanssa ottelemista. En tiedä miekkailusta mitään, mutta toiset näyttävät tekevän hienommin kuin toiset. Tulee vähän kendo mieleen, mutta tässä saa ilmeisesti lyödä joka paikkaan.

[youtube][/youtube]