Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 20 tulosta

Alioppilas
syys 17, 2018, 14.59
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Si hingiksi puhutellaan tosiaan miespuolisia vanhempia harrastajia noissa kantoninkielisissä lajeissa, sen merkitys on jotakuinkin isoveli. Sitten jos isoveli sattuu olemaan joku kovemman luokan tyyppi, niin protokollan mukaan sitä puhutellaan di si hingiksi, joka kääntyy suunnilleen "vanhempi isoveli". Eikös japanilaisella puolellakin ole näitä sensei-senpai -juttuja käytössä?
Alioppilas
syys 16, 2018, 22.42
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

tigerfist9k kirjoitti: syys 14, 2018, 18.20
Sitten Mark Whelan itse, sähköpostikeskustelussamme vuodelta 2017:
Aki,

Thanks for your email and Choy lee Fut is deeply rooted in tradition of continuous learning from our Master, respect, Honour and the martial arts code. Our Master, Chen Yong Fa as the Patriarch of Chen Family Choy Lee fut and Lohan Qigong uphold with the highest honour the Chen family Mo Duc (Martial artists code) as attached.

Firstly I am not aware of who you are and you obviously do not know who I am. So I will introduce myself to you and your Instructor should you choose to share this with them.

I am the senior Disciple of Master Chen Yong Fa and the secretary of the Chen Family 5th Generation Association that maintains all registrations, International training seminars under Master Chen Yong Fa, Disciples country memberships,registrations and training, HSG Instructors licences for Choy Lee Fut and Lohan Qigong for all countries along with teaching on both International and National training camps. I also assisted Master Chen in teaching seminars in Finland.

Every Disciple, WST and HSG Instructor must maintain registration of their schools and themselves along with attendance each year at Master Chen’s International training seminar. Master Chen sends out every year the Membership registration notice in January of each year for the past 17 years. I have attached a sample of this notice from 2014 and 2017, the notice has never changed just the date and if you read the notice it is very clear rules and guidelines

Upon receipt of each countries and its members renewal or new memberships of Disciples, Wing Sing Tong Masters, Hung Sing Gwoon Instructors for both Choy Lee Fut, Master Chen sends out Certificates of registration for HSG Instructors, individual School and Country licences. This enables the countries and its members to attend National and International seminars taught by Master Chen and his Disciples. I have attached some samples from an Australian Instructors and a USA school certificates that are issued every year. All official schools and Instructors display these certificates in their schools.

No Finnish instructor or school has maintained registration for the past 8 years and more.

Failure to attend International training and maintain membership for over two years and no communication with master Chen for over 7 years is a clear indication that Finland CLF does not represent the Chen Family or Master Chen.

Over the past 8 years there has been 12 International seminars in China, Spain, Poland, North America, Argentina, Chile and Australia where Chen Family Disciples, Hung Sing Gwoon instructors should have attended to be graded by Master Chen personally, No body from Finland has attended these Training and Gradings.

The Chen Family Association under Master Chen holds high importance on all teachers attending regular training with Master Chen to ensure quality of teachers and their instructions of Choy Lee Fut Kung Fu and Lohan Qigong system.

The door remains open for Finland to re enter the family should their choose to follow the rules of our Association in addition to attend gradings and seminars held by Master Chen.

Any student wishing to follow Chen Family Choy Lee Fut kung Fu and Lohan Qigong can seek out offical schools and train in their programs. I am really happy that you train Choy Lee Fut and our door is open to all Choy Lee Fut students.



Mark Whelan
Di Si Hing of the Chen Family Disciples & High Office secretary of Master Chen Yong Fa
Kiitos Aki tästä eräänlaisen ikuisuuskysymyksen selvittämisestä. Kuten kaikki tällä foorumilla tiedämme, kamppailulajeissa jos jossain löytyy kaikenlaista legendaa, tarinaa, satuilua ja suoranaisia valheita. On mukavaa, että CLF:n parissa toimivat henkilöt eivät syyllisty tällaiseen vaan sanovat suoraan, mikä on homman nimi - että yhteys Chen-perheeseen on syystä tai toisesta katkaistu ja että Suomessa mennään omillaan. Tästähän se lähtee, tehdään rehellisesti sitä omaa juttua, eikä valehdella muille tai itselle, mistä on kysymys. Tämä koskee niin lajin historioita ja menneitä sekä olemassaolevia opetuslinjoja kuin lajin ydinasiaakin, sisältöä.

CLF:ssä se sisältö, siten kun sitä Australian organisaatiossa opetetaan, nojaa tietenkin vahvasti tyylin satoihin liikesarjoihin. Chen Yong Fa itse on toki oppinut asian edeltäjiltään perinteiseen tapaan - näin miehen ensimmäisen kerran viime vuosituhannen lopulla ja jo silloin täytenä kamppailulajinoviisina pystyi silti näkemään, että tässä on mestaritason tekijä - mutta ryhdyttyään opettamaan ammatikseen länsimaissa hän on nähdäkseni hieman muuttanut traditionaalista opetusmetodia. Tämä johtuu siitä, että suurin osa ihmisistä ei ole valmis eikä omista kärsivällisyyttä moiseen treeniin, vaan hakee lähinnä kivaa harrastusta. Ammattiopettajana haluaa tietenkin levittää toimintaa mahdollisimman laajalle, koska oma toimeentulo on suoraan riippuvainen siitä. Tämän vuoksi liikesarjojen - joita Chenin perheessä riittää - opettelu ja keräily on niin korostuneessa asemassa, ja jonka vuoksi organisaatiossa on noita lisenssimaksuja, rekisteröintejä ja muuta business as usual. Oletan, että sisäpiiriään Chen Yong Fa opettaa perinteiseen tapaan, ja kyllähän noita juttuja sitten tihkuu alaspäin. Sitä, miten Suomessa on jatkettu tämän yhteyksien katkaisun jälkeen, en tiedä enkä lähde arvailemaan, mutta jos tämä vähemmän perinteinen ja enemmän liiketoimintalähtöinen harjoittelumalli on harmittanut, niin siinä kohtaa on ollut varmasti sopiva paikka muuttaa kurssia.

Onnea ja menestystä CLF-harrastuksen parissa myös jatkossa.
Alioppilas
elo 30, 2018, 15.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Andy kirjoitti: elo 30, 2018, 10.31 En yhtään ihmettele, jos Sipilät eivät ole halukkaita maksamaan kymppitonnia vuodessa oikeudesta käyttää Chan Family Choy Lee Fut -tavaramerkkiä EU-alueella. :D Eihän tuolla ole mitään arvoa. Jos haluan niin minä voin pistää heidän naapuriinsa oman kamppailulajikoulun nimellä Wu Family Choy Lee Fut - tai vaikka Black Lagoon Monster Kung-Fu - ja se vetää nimiarvollaan ihan saman verran jengiä peruskurssille. Muutama satanen on eri asia, jos sillä saa jonkun - ihan minkä vaan - kattojärjestön jäsenyyden, mikä tuo "virallisuutta" toimintaan.
Ilmeisesti tässä on nimenomaan haluttu ostaa oikeus käyttää tätä tavaramerkkiä, ja kun sukset ovat syystä tai toisesta menneet päämajan kanssa ristiin, niin se oikeus tähän tavaramerkkiin on edelleen, vaikka teknisesti ottaen ei enää kuulutakaan samaan porukkaan. Ja tämän vuoksi Suomessa harjoitellaan edelleen Chan Family Choy Lee Futia® eikä esimerkiksi Practical Choy Lee Futia. Se on sitten toinen asia, onko tämä hyvää bisnestä ja vetääkö nimi porukkaa peruskurssille. Jonkun Crossfitin kohdalla varmasti virallinen, lisensoitu Crossfit-sali vetää enemmän jengiä kuin vastaavaa liikuntaa tarjoava SuperExercise-sali, mutta kiinalaisen kamppailun kohdalla tilanne on luultavasti vähän toinen.
Alioppilas
joulu 2, 2013, 21.53
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Kyllä Grzegorz Ciembroniewicz on tuossa listassa.
Alioppilas
joulu 2, 2013, 20.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

maminglei kirjoitti: Se ois taas Xin Hui:ssa Chan perheen Choy Lee Futin kokoontumisajot ja mestari Chen Yong Fa ulkomaisine oppilaineen on paikan päällä seminaarin ja muun aktiviteetin puitteissa. Eipä näy suomalaisia mukana tänäkään vuonna.. :o
Se varmaan liittyy siihen samaan syyhyn, jonka takia Australian CLF-päämajan mestarilistassa oli suomalaisten nimet ja sitten myöhemmin ei enää ollut.

Oliko Chan-perheen organisaatiossa käytössä joku lisenssimaksu, jonka suorittamalla saa oikeuden pyörittää koulua ja saada opetusta ylhäältä, vai miten homma toimii?
Alioppilas
tammi 2, 2013, 22.25
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Aina on hyvä käydä katsomassa omin silmin. Helsingin vetoportaalla taitaa tulla kahdeksan vuotta täyteen opettajatehtäviä, ja harjoitteluvuosia on tietenkin alla enemmänkin, joten jos Chan-perheen Choy Lee Fut on se, mitä haluaa opiskella, niin Helsingissä se on paras vaihtoehto.
Alioppilas
tammi 2, 2013, 15.49
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

stafferoinen kirjoitti: Olen aloittelemassa CLF:ää tässä tammikuussa Helsingissä ja ajattelinpa kysäistä täältä: Onkos tuolla Helsingin seurassa hyvä ja rahan arvoinen opetus ja kunnollinen sifu?

-stafferoinen
Helsingin seurassa opetusvastuussa taitaa olla si hing (isoveli) tai si je (isosisko), koska Suomen CLF-sifut ovat Turussa.
Alioppilas
elo 26, 2012, 13.59
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

On se ketterä mies. Hyviä videoita.
Alioppilas
huhti 20, 2012, 15.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Fang kirjoitti: Tuolta CLF:n sivuilta ei löytynyt tietoa vyöjärjestelmästä, vain vyökokeista. Kuinka monta tasoa noissa vöissä on?
On siellä.
Chan Family Choy Lee Fut ® -vyöjärjestelmässä on kymmenen eri tasoa – eli keltainen, oranssi, oranssi/vihreä, vihreä, sini/vihreä, sininen, sini/lila, lila, ruskea ja musta.
http://www.choyleefut.fi/articles/701/
Alioppilas
huhti 17, 2012, 20.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Choy Lee Fut

Tämä pääkallopaikalta löytyvä lista ei tosiaan taida olla täydellinen, mutta lienee tuossakin pariksi vuodeksi opettelemista.
Liikesarjalista
CHAN FAMILY CHOY LEE FUT® LOHAN® & QI GONG -LIIKESARJAT BY SIPILÄ BROS

2. ASELIIKESARJAT / WEAPON FORMS
A) Keppiliikesarjat / Staff Forms / Kwun

I Taso / Primary Level

Pitkä keppi / Long Staff

1. Seung Cup Dhan Kwun

2. Mui Fa Cheung Kwun


Keskipitkä keppi / Medium Length Staff

3. Jou Yeo Kau Da Kwun

4. Chai Mei Kwun


II Taso / Secondary Level

Pitkä keppi / Long Staff

5. Seung Teo Bin Guai Kwun

6. Tai Hung Kei Kwun

7. Jou Yeo Jim Da Kwun

8. Jou Yeo Sup Sam Cheung Kwun


Keskipitkä keppi / Medium Length Staff

9. Hang Ze Kwun

10. Gum Gong Pang

III Taso / Tertiary Level

Pitkä keppi / Long Staff

11. Dan Teo Pun Lung Kwun

12. Seung Teo Ching Lung Kwun

13. Seung Lung Gap Hei Kwun

14. Cheo Sad Ba Kwa Kwun

15. Chi Hung Kwun

16. Ng Hang Kwun

Keskipitkä keppi / Medium Length Staff

17. Hoe Kwun

18. Jou Yeo Che Lan Kwun

19. Fu Mei Kwun

Lyhyt keppi / Short Staff

20. Sam Jid Kwun

21. Cheung Dun Kwun

22. Seung Dun Kwun
B) Pitkät aseet / Long Weapons
Keihäs / Spear / Cheung

I Taso / Primary Level

1. Hung Ying Cheung

2. Jou Yeo Ba Gwa Cheung

3. Chin Lung Cheung

II Taso / Secondary Level

4. Se Mao Cheung

5. Ngeo Lim Cheung

III Taso / Tertiary Level

6. Seung Teo Cheung

7. Seung Ying Cheung
Pitkät miekat / Long Broadswords / Dai Dou

I Taso / Primary Level

8. Guan Dou

9. Gao Wan Dai Dou

10. Ching Lung Yed Yud Dou

II Taso / Secondary Level

11. Lan Mun Chai Dai Dou

12. Choy Yeung Dou

III Taso / Tertiary Level

13. Pog Dou

14. Ba Gwa Pog Dou

15. Mui Fa Pog Dou
C) Sapelimiekat / Short Hilted Broadsword/ Chinese Sabre/ Dan Dou

Yksi miekka / Single Broadsword

I Taso / Primary Level

1. Mui Fa Dan Dou

2. Ba Gwa Dan Dou

3. Gao Wan Dan Dou

II Taso / Secondary Level

4. Chut Sing Dan Dou

5. Sey Moon Dan Dou

6. Law Han Dou

III Taso / Tertiary Level

7. Dan Ji Fei Dou

8. Ma Dou

9. Ji Sou Chut Sing Yiu Dou

Kaksi miekkaa / Double Swords / Seung Dou

I Taso / Primary Level

10. Siu Mui Fa Seung Dou

11. Sup Ji Mui Fa Seung Dou

II Taso / Secondary Level

12. Chut Sing Mui Fa Seung Dou

13. Lin Wan Mui Fa Seung Dou

III Taso / Tertiary Level

14. Seung Ji Fei Dou

15. Wu Dip Seung Dou
D) Suora miekka / Double Edged Sword / Dan Gim

I Taso / Primary Level

1. Chin Lung Gim

2. Mui Fa Gim

II Taso / Secondary Level

3. Dat Mo Gim

4. Fei Lung Gim

III Taso / Tertiary Level

5. Chi Hung Gim

6. Chim Lung Yun Gim

7. Gum Lung Ngang Gim


E) Kaksi erilaista miekkaa / Double Swords / Dou Gim

III Taso / Primary Level

1. Mui Fa Seung Dou

2. Yum Yeung Dou Gim

3. Ba Gwa Sey Moon Seung Gim
Alioppilas
syys 16, 2008, 18.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Re: choy lee fut

Täällä ei ollut vielä ko. kisavideoita, mutta muita päheitä pätkiä myös matsailusta.

TimoU kirjoitti: Käykää tarkastamassa myös aiheeseen liittyviä videoita: http://choyleefut.fi/dynamic/1/87.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Alioppilas
touko 24, 2007, 23.44
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

TimoU kirjoitti: Kyseessä oli siis todella suuri tapahtuma, eikä vastaavanlaista ainakaan tämän lajin piirissä ole ollut. 8)
Kyllähän sen näki jo siitä ulkoareenastakin, että puitteisiin oli panostettu.
Alioppilas
tammi 10, 2007, 12.56
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Eemeli kirjoitti: Tietaako kukaan kuinka paljon kisoissa oli osallistujia
choyleefut.fi kirjoitti: 16-maata, yli viisisataa osanottajaa osallistui Chan Family Choy Lee Futin kolmansiin MM-kilpailuihin.
Alioppilas
tammi 6, 2007, 19.15
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

choyleefut.fi kirjoitti: 8. - 9.12. päivinä pidettiin myös Chan Family Choy Lee Futin MM-ottelukilpailut. Suomen kolmihenkinen ryhmä: Petteri Palviainen, Tuomas Hilakari ja Antti Valkeapää menestyivät ottelussa aivan loistavasti, Petteri Palviainen voitti MM-kultaa yli 85kg sarjassa, Tuomas Hilakari voitti MM-hopeaa 85kg sarjassa ja Antti Valkeapää oli 75kg sarjassa neljäs.
Hieno suoritus.
Alioppilas
joulu 6, 2006, 00.38
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71298

Telepath Carbon kirjoitti: Jatketaan nyt tähän niin ei tule taas yhtä uutta ketjua.

Eli tuo aiemmin sivumennen mainittu juhlatapahtuma + kisat ovat paraikaa käynnissä Kiinanmaalla. Mukana Turun porukasta kourallinen tekijöitä ja meidän tamperelaisvahvistus, tuossa edellisellä sivullakin kirjoitellut sihing Hannu. Peukut pystyyn!
Kerro sitten miten on suomalaisten käynyt. Luulisi että jotain metallia tuovat mukanaan.