Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

flammac
maalis 20, 2017, 14.02
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 10457

Taekwondon itsepuolustuksellinen anti

IP:n opetuksen määrä ja taso on todella paljon kiinni seurasta ja ohjaajien kiinnostuksesta ko. osa-aluetta kohtaan. Toisissa seuroissa pyhitetään yksi treeni viikossa pelkälle IP:lle, kun muualla treenaillaan IP:tä hyvinkin satunnaisesti. Tosin meillä on silleen kiva, että aika paljon on leirejä ja seminaareja, ja jos ei itse ole sattunut pääsemään paikalle, niin, joku seurasta on kuitenkin aina päässyt ja pääsee siellä käytyjä IP juttuja käymään läpi sitten treeneissä. Tämä näin omakohtaisena kokemuksena.

On ollut hauska seurata, että aiemmin minulle opetettu IP oli sellaista, että kaveri laitettiin juurikin lukkoon/nippuun/solmuun ja nykyään suositaan enemmän Taekwon-dollekin ominaista "yhdellä iskulla voitoon" -mentaliteettia. Vyökokeisiin kuuluu itsepuolustusosio, siinä missä siihen kuuluu ottelu,murskaus,liikesarjat, perustekniikka ja teoriakin. Alemmilla värivöillä on vyökohtaiset itsepuolustukset, mutta nämä ilmeisesti vaihtelevat seuroittain millaisia tai mitkä tekniikat millekin vyölle kuuluu. Mitä pidemmälle vöissä mennään sitä vapaammaksi itsepuolustus muodostuu. :)