Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 15 tulosta

Janne Puputti
syys 13, 2019, 09.27
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Ettei yksi puoli unohtuisi.....
http://mengnews.joins.com/amparticle/2894692
Janne Puputti
joulu 29, 2014, 01.14
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Jos ketä kiinnostaa Lee Won Kukin vanhimman elossa olevan oppilaan haastattelu, niin täältä löytyy.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Janne Puputti
elo 31, 2014, 17.06
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: "Jalo" tarkoittaa tässä tapauksessa Pohjois-Korean edustajan äänen ostamista kannattamaan lisää jäseniä Etelä-Koreasta IOC:n jos oikein tulkitsin.
Yhtälailla voitaneen todeta, että Pohjois-Korean edustaja osti urheilijoilleen edustusoikeuden olympialaisiin lupaamalla tukensa. Muualtahan maailmasta pääsee olympialaisiin WTF: kautta, mutta pohjoisen puolella se ei liene vaihtoehto. On kait aika normaalia, että sopimuksia tehtäessä molemmat osapuolet hyötyvät tilanteesta jotenkin, miksi ihmeessä niitä muuten tehtäisiin. Sen sijaan että tuota sopimusta katsottaisiin kieroon, kannattaisi mielestäni nähdä sen hyvä puolet.
Janne Puputti
elo 31, 2014, 16.35
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Jopo kirjoitti: Käsittääkseni Pohjois-Koreassa on korruptiota ja etelässä rahaa. Joten tarvittaessa äänen voisi ostaa ihan puhtaalla rahallakin, tai dvd-soittimella ja muutamalla boxilla korealaisia saippuaoopperoita. Etelässä kun keskiluokka elää paremmin kuin pohjoisen eliitti, Kim sukua lukuunottamatta.
Ihan suklaakeksit riittävät.

http://english.chosun.com/site/data/htm ... 01853.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Eipä silti, kyllähän nuo varmasti makeanystäville maistuvatkin, omaan makuun vähän turhan "herkullisia". Toisaalta voi ollla, että muutaman Pohjois-Koreassa vietetyn vuoden jälkeen mielipiteeni olisi toinen.
Janne Puputti
elo 22, 2014, 14.07
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: ^kompensoiko Pohjois-Korean 0% rikollisuusaste asiaa lainkaan? :D

Olin aikeissa muuten laittaa tuon suuntaista tuohon loppuun. :D Kyllä, kyllä...
Janne Puputti
elo 22, 2014, 12.52
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Vielä yksi viesti tähän saumaan, kevennyksenä mukamman.....

Koreassa tehtiin vuonna 2007 tilastojen mukaan 1,965,577 rikosta. Suomessa samainen lukema vuonna 2012 oli 845 000. Jäsentenvälisiin osallistuu Koreassa kuitenkin n. 10 kertaa enemmän väkeä, joten sen tungoksen täytyy johtua sitten maan pienemmästä pinta-alasta eikä kansan luonteesta. ;)
Janne Puputti
elo 22, 2014, 12.41
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: Toki siinä olen eri mieltä, että siinä missä Kenraalin työkalu oli ITF, niin voitanee, nyt ihan rehellisesti oikeesti, tehdä keskivoimakkaan turvallinen olettama, että KTA/WTF/Kukkiwon/whatever oli vastaavalla tavalla KCIA:n työkalu.
ITF oli Choin yksityinen organisaatio, josta hän sai elantonsa ja taloudelliset resurssit toimia. KTA/WTF/Kukkiwon tuskin ovat rahoittaneet KCIA:ta missään vaiheessa. Jos viittaat työkalulla olettamuksiin, että kyseiseen organisaatioon kuuluneita ihmisiä toimi KCIA:ssa tai heitä värvättiin sinne, vaikka olettaisimme tuon olevan faktaa, ei se tarkoita, että nuo järjestöt itsessään olisivat KCIA:n haarakonttoreita. En ollenkaan epäile, etteikö sopivan ikäinen ja sopivassa elämäntilanteessa oleva isänmaallinen henkilö voisi tulla värvätyksi, mutta se ei vielä tee itse organisaatioista tiedustelupalveluita. Jos minut nyt jostain kumman syystä värvättäisiin kyläpoliisiksi, niin ei meidän seura silti vielä poliisiasemaksi muuttuisi.
En mitenkään tajua, miten noita järjestöjä voi tiedossa olevan todistusaineiston valossa niin kovasti puolustaa ja toimia vähätellä, semminkin kun koko helvetin niemimaa on huijareita ja roistoja pullollaan :P
Ehkä siksi, että yksittäisten ihmisten tekemisten vuoksi leimataan koko organisaatio. En minäkään ajattele, että ITF on salamurhaamiseen erikoistunut järjestö tyyliin Flemmingin luoma Spectre, vaikka jäsenistöstä kytkös moiseen aktiviteettiin löytyykin. En myöskään kuvittele, että ITF:n agendalla on suorittaa vallankumous Etelä-Koreassa, vaikka vihamielisyys maata kohtaan onkin aika-ajoin aistittavissa ja Choi oli keskustellut Etelä-Korean liittämisestä Pohjois-Koreaan. En osaa sanoa, mitä 60-70 luvun Koreassa ITF:ista ajateltiin, mutta mielestäni historia on todistanut, että ainakin sen suhteen oltiin hyvin varuillaan ja lähtökohdat huomioiden tietysti ihan syystä. Tiedustelupalvelujen kun tulee olla varuillaan silloinkin, kun mitään ole tekeillä. Puhumattakaan tilanteesta, jolloin selvästi sattuu ja tapahtuu.
Aikaisemmasta inttämisestä vielä, kun puhuttiin niistä salien rekisteröimisestä. Se kiusa siinä oli se, että maksu ei käsittääkseni ollut millään tavalla tasapuolinen, vaan sitä nostateltiin mielivaltaisilla perusteluilla, laittaen "vääräuskoisten" salit todella hankalaan asemaan. Jos jollakulla on esittää tarkkoja hintatietoja, arvostaisin kernaasti kattavaa listausta eri kouluilta perityistä maksuista. Muussa tapauksessa se on vaan uskottava, että ne keillä oli varaa maksaa, saivat koulunsa toimintaan, ne keillä ei, luonnollisesti eivät, huolimatta siitä mikä se faktuaalisesti peritty taksa oli tai ei ollut.
Tästä olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä konkreettisia lukuja, pelkkänä väitteenä vaikuttaa sellaiselta suurta valetta peittämään luodulta tarinalta, jonka tarkistaminen on kenties mahdotonta. Sinänsä toki positiivista, jos toimintaa on koitettu ohjata maksuperusteilla, eikä kidutuksella. Melkoista kehitystä siis tapahtunut Koreassa. Mitään ihmeellistähän tuossakaan ei sinällään olisi, on meillä Suomessakin maksettu moninkertaisia maksuja aikanaan siitä syystä, ettei kuulunut kattojärjestöön. Kattojärjestön näkökulmasta moinen toiminta on ihan ymmärrettävää sekin, vaikka köyhää kismittäisi kuinka.
Janne Puputti
elo 22, 2014, 11.22
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: ^siitäkin taisin jotain paarustaa aiemmin, ITF&ITF tekee yhteistyötä, nyt ITF&ITF&WTF, jättäen yhden ITF&Kukkiwon hälynpidon varjoonsa. Tämä koko asetelma on erittäin mielenkiintoinen.
Minusta on ymmärrettävää, että WTF neuvottelee sen ITF ryhmittymän kanssa, jonka edustaja on myös IOC:n jäsen ja joka edustaa yhtä kokonaista maata. WTF:n jäseneksihän ei tule mikään ITF jaos, vaan kansallinen lajiliitto. Ehkei olla niin kaukana siitä, että WTF:n jäsenennä on myös Pohjois-Korea. Tämä puhdasta spekulaatiota.

Mitä tulee Kukkiwoniin, niin sehän puhtaimmillaan vain sertifioi taekwondon harjoittelijoita. Kukkiwonilla on myös jäsenyysjärjestelmä, johon liitytään joko yksittäisinä henkilöinä tai klubeina. Sinällään neuvottelut lienevät enemmän henkilökohtaisten suhteiden luomista johtoportaan tasolla, koska jo nyt ITF harrastajat voivat konvertoida sertifikaattinsa Kukkiwonin vastaaviin (taitaa olla ännäs kerta kun siitä täällä mainitsen). Tai ehkäpä noissa neuvotteluissa on keskusteltu tuon prosessin yksinkertaistamisesta kahden organisaation välillä. Kyse voi olla myös ITF skenessä tapahtuvasta kilpajuoksusta, missä minun näkökulmastani tuo WTF:n kanssa keskusteluja käyvä puoli olisi kyllä etulyöntiasemassa. Kukkiwon kun loppupeleissä kuitenkin tukee taekwondon olympioalaista ideologiaa, vaikka vastaakin lajin teknisestä määrittelystä kilpaurheilun ulkopuolella. Tai ehkä Kukkiwon ja WTF ovat sopineet salaa työnjaosta, jotta mahdollisimman moni saataisiin houkuteltua mukaan. Mene ja tiedä. Oleellista kuitenkin on, että ITF ylipäätään käy neuvottelemassa KKW:n/WTF:n luona.

___
Mitä Jopon "kidnappaamiseen" tulee, se ei ensinnäkään ole terävin keihäänkärki, vaan kokonaisuskottavuuden dissauttaminen, jonka pienenä sivujuonteena on kidnappaukset. Kidnappauksien olemassaolon katson todistetuksi ja ohjaajien katoamistakaan (eri lähteistä) ei ole vakuuttavasti todistettu vääräksi (eli minne mainitut kadonneet sitten menivät, mene ja tiedä ja mikä rooli ITF:n suhteen heillä oli, on se kysymys). En ala tästä vääntämään enempää.
Minusta tärkein kysymys näissä oletetuissa kidnappaustapauksissa on se, että oliko itse taekwondolla oikeasti mitään roolia minään muuna kuin Choin omana pikku valtakuntana ja työkaluna? Eikö ole itsestään selvää, että kyse oli Choista? Choi vaihtoi pohjoiseen, Choi tapasi 1973 Pohjois-Korealaisia agentteja Ruotsissa, Choi keskusteli heidän kanssaan Etelä-korean liittämisestä Pohjois-Koreaan ja myöhemmin Choin poika jopa narahti päreiksi menneessä salamurhahankkeessa mukanaolosta. Olisiko kuitenkin kyse ollut hieman muusta kuin siitä, että nyt hommataan ITF:in parhaat ohjaajat WTF:ille ja tehdään siitä olympialaji, mikä toki on ollut Un Jong Kimin unelma siinä missä kenties Choinkin. En tiedä millaisia määriä lajiliiton vaihtoja on pakotettuna tapahtunut, mutta olisi mielenkiintoista tietää, miten paljon noiden pakkosiirtojen myötä toimintaan tulleiden panoksella on ollut merkitystä WTF:n lajikentässä. Epäilen, että panos ei ole erityisen merkittävä. Edellisestä syystä itse en ole tullut vakuuttuneeksi, että sen enempää WTF:llä kuin Kukkiwonillakaan olisi ollut kidnappausten liikkeellepanevana voimana mitään tekemistä.
Janne Puputti
elo 22, 2014, 10.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: Taidan tässä vähän tökkiä kepillä, toivottavasti ei osu hermoon:
Dear All,
I hereby would like to inform you that, as of today 21st August 2014, a historical meeting between Prof. Dr. Chang UNG, ITF President and Dr. Chou Chungwon, WTF President took place in Nanjing, China where both Presidents apposed their respective signatures at the bottom of Protocol of Accord under the presence of Dr. Thomas Bach, IOC President.
A 11 years old grown tree beard, at last, its fruit at the cost of… … … . For further information, let’s be in touch.
With best regards, I remain
Sincerely yours
Professor. Kim Sung Hwan
ITF Secretary General (EB Member)
Draugasse 31210
Vienna, Austria


Oiskohan näille uushistoriallisille seteille joku muu säie parempi, tuli vaan yhenäkin mieleen.
Lähde veispuuk,
" onclick="window.open(this.href);return false;
Monessa muussakin yhteydessä on havaittu, että WTF tekee kaikkensa, jotta taekwondo säilyttäisi olympiastatuksensa. Eikä WTF:illa lähtökohtaisesti varmasti ole mitään sitä vastaan, jos jäsenmäärä siinä samassa kasvaa. Epäilen, että tämänkaltaisia neuvotteluja katsotaan enemmän kieroon ITF puolella, sillä onhan tässä ilmeisenä vaarana, että aito alkuperäinen laimenee puhtaaksi sportiksi.
Janne Puputti
elo 22, 2014, 09.48
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Kommentoin muutamaa kohtaa lyhyesti.
There were many reasons that ITF instructors moved to WTF. The main ones were bribes and threats from martial arts leaders and from people with connections to the KCIA and South Korean government. My understanding was that it was mainly threats. You need to understand the sophistication of the WTF and Kukkiwon in the 1970s.
Minusta tässä on vedetty mutkat suoriksi, kun on tarkasteltu esiintyneitä tapahtumia kronologisesti ja vedetty sitten johtopäätös, että on kyse syistä ja niiden seurauksista. En ollenkaan epäile, etteikö KCIA olisi seuraillut Kenraali Choin ja seuraajiensa tekemisiä. Se on aivan varma asia, kun kyseessä oli huipputason sotilasjohtaja, joka varmasti omasi vitaaleja tietoja valtion puolustusta silmällä pitäen, jolla oli sukset ristissä valtion johdon kanssa ja joka seilasi ympäri maailmaa. Enkä ollenkaan epäile, etteikö seuraajiaan olisi kehoitettu valitsemaan viisaammin. Se syy ei kuitenkaan edelleenkään ole se taekwondo, vaan Choihin ihan ymmärrettävästi kohdistuneet epäilykset.
The government, WTF, Kukkiwon, KTA or whoever would make up a rule saying that all gyms had to register somewhere or had to pay a fee to some organization in order to run a gym -- that sort of rule. It didn't matter if you were ITF, WTF or anything else, you had to pay the fee or register or whatever. This kind of tactic was a type of threat. Naturally, ITF instructors switched to WTF, as they didn't have a choice if they wanted to be instructors. Such threats were used around the world, hidden in the form of rules.
KTA, WTF ja Kukkiwon ovat järjestöinä luonnollisesti keränneet ja keräävät edelleenkin jäseniltään maksuja. Koreassa toimii kuitenkin lukematon määrä eri kamppailulajeja, jotka tuskin ovat maksaneet maksuja Kukkiwoniin. Valtiolle on ehkä muutkin joutuneet maksuja suorittamaan, mikä sinänsä ei väitteenä tai tapahtumana ainakaan omaa maailmakuvaani mullista. Ei ole ennenkuulumatonta, että kaupallista toimintaa harjoittavat instituutiot joutuvat makselemaan valtiolle kymmenyksensä. Kamppailulajiskene on Koreassa ylipäätään hyvin värikäs, mikä on varmasti monille valveutuneille suomalaiskamppailijoillekin tullut selväksi. Taekwondo on yksi järjestäytyneimmistä, mistä tietysti osittain kiitos kuuluu Choille, joka antoi alkusysäyksen kehitykselle, joka on lajin tähän pisteeseen tuonut. Järjestäytyminen ja rahaliikenne ovat kuitenkin minusta melko helposti ymmärrettävissä yhteenkuuluviksi asioiksi. Oletan, että myös ITF on kerännyt rahoittanut toimintaansa maksuja keräämällä.
Another type of threat related to family members and communities. For example, if an ITF instructor in Canada didn't join WTF or whatever, then one of his family members might lose a job in South Korea or someone would get threatened over there.

These kinds of threats don't even get into physical violence and intimidation.
Ilman konkreettisia tapauksia, on hieman vaikea mennä sanomaan tällaisen väitteen totuusarvosta mitään. Ilmeisesti tässä nyt väitetään, että KCIA olisi painostanut näitä ITF opettajia. Olettaen, että KCIA olisi näin tehnyt jää vielä kuitenkin paljon spekuloitavaa. Onko tarkoitus ollut nimenomaan saada WTF/Kukkiwon osastoon uusia jäseniä vai onko KCIA tehnyt työtään omien motiiviensa eteenpäin ajamana ja halunnut etelä-korealaisten ohjaajien vain katkaisevan yhteydet kenraali Choihin, jota pitivät uhkana. Itse pidän jälkimmäistä uskottavampana syynä. KCIA on varmasti ymmärtänyt, että Choi käytti taekwondoa työkaluna omien asioiden järjestämiseensä. Sitä vasten peilaten olisi täysin ymmärrettävää, että miehen tukijoita on kehoitettu, uhkailtu ja kiristetty lopettamaan potentiaalisen maanpetturin tukeminen.
Another reason for instructors switching to the WTF was terror when Gen. Choi and other ITF leaders began talking to North Korean officials. In South Korea at the time, just talking to a North Korean was considered treason, and you would be tossed in jail. At one point, South Korea was executing people for such "crimes." Of course, this was insanity (under South Korean dictators). However, many South Koreans hated Gen. Choi for his so-called "betrayals" and the risks involved, and they left him for the WTF in the 1970s.
Entinen huipputason sotilasjohtaja muuttaa lopulta Pohjois-Koreaan, joka edelleen on sotatilassa eteläisen naapurinsa kanssa ja jonka toimien vuoksi on ainakin välillisesti viime vuosinakin kuollut ihmisiä. En ymmärrä, miksi maanpetos on laitettu tuossa lainausmerkkeihin. Vaikkei Choi olisi mitään tulenarkaa koskaan vuotanutkaan, niin Etelä-Korean näkökulmasta olisi välinpitämätöntä olettaa, että niin on.

Etelä-Korean diktatuurijohtoinen tapahtui kauheuksia, se on ihan yleisessä tiedossa. On kuitenkin melko absurdia väittää, että kauheuksien syynä olisi ollut taekwondo. Tässä esitetyt ilmiöt pitänevät kuitenkin paikkaansa, jos kohta ovat esitetty hieman jännään sävyyn. On aika ymmärrettävää, että kansallisuudestaan ja itsenäisyydestään ylpeät korealaisopettajat ovat jättäneet Choin tämän alkaessa haikailemaan pohjoiseen. Epäilemättä monet heistä aavistelivat, että tässähän voi joutua pettämään vielä maansa. Sellaisessa tilanteessa huoli sukulaisista ja omasta itsestä on varmasti ollut aitoa, mutta luulempa, että iso osa heistä ihan aidosti halusi olla myös uskollinen maalleen henkilökohtaisia demonejaan vastaan taistelevan Choin sijasta.

Että tällaisia tänään....
Janne Puputti
elo 14, 2014, 01.11
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Jopo kirjoitti: Kun pidetään mielessä, että Choita pidettiin etelässä petturina joutuu hänenkin väitteisiinsä suhtautumaan pienellä varauksella. Vähän kuin lukisi O.W. Kuusisen muistelmia ja olettaisi niiden olevan värittymättömiä talvi- ja jatkosodan ajoilta.

Choin suosion hiipumisen voisi olettaa johtuvan siitäkin, että hän meni tuomitsemaan tulevan presidentin kuolemaan. Saattaa vaikuttaa hieman enemmän kuin tulevan kukkiwonin perustaminen joskus tulevaisuudessa.
Nuokin asiat toki painavat vaakakupissa, mutta enemmän tässä on sellaista "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten" -ilmiötä havaittavissa. ITF ei juuri pääse paistattelemaan parrasvaloissa, joten jollakin tavoin heidänkin on omaansa markkinoitava. Esimerkiksi Koreassa ei nykyisin kovinkaan moni käytä aikaansa pohtiakseen ITF taekwondon olemassaoloa tai -olemattomuutta, harva edes tietää mikä organisaatio on. (Lajin ulkopuolisten ihmisten huono tietämys taekwondosta yllättää minut edelleenkin. ) Olen ennenkin muistaakseni maininnut, että Kukkiwon on instituutio, joka ei sulje ketään pois piiristään, muttei myöskään väkisin ole ketään pakottamassa mukaansa. ITF taekwondoinit pääsevät halutessaan toimintaan mukaan, eikä siellä ketään ristikuulustella Kukkiwonin pimeissä kellareissa. Meitä kyllä kuulusteltiin heinäkuussa, muttei sentään kellarissa saati ITF kontakteistani.

Myös kenraali Choin historiasta pyyhkimisväitteetkin ovat kovasti liioiteltuja, sillä hän on ollut ainakin niin kauan kuin mitä itse muistan nähneeni listattuna KTA:n presidettinä ja myös Kukkiwonin julkaisemassa historiassa mies on mainittu, muistaakseni heti ensimmäisessä kappaleen alussa KTA:n perustajapresidettinä. Toki aikalaisensa pitivät Choita hankalana ja vallanhimoisena tapauksena, koska tämä halusi olla myös kamppailullisesti senioriasemassa, vaikkei siihen eväitä ollutkaan. Historia on todistanut, että aikalaiset olivat mitä enemmissä määrin oikeassa.

Choin henkilökohtaiset vastoinkäymiset johtuivat suurimmaksi osaksi, elleivät peräti kokonaan hänen ei lajillisesta historiastaan ja tekemisistään, jotka johtivat sitten siihen, ettei hän enään Etelä-Koreassa voinut toimia. Choin suunnitelmat nousta korean hallitsijaksi menivät perseelleen Parkin ottaessa vallan ja jotenkin tuo edesmennyt kovanonnen soturi onnistui vetämään yhtäläisyysviivat kaiken taekwondon olevan samanlailla vallankäytönväline, millaiseksi se hänelle itselleen muodostui korvikkeena todellisen poliittisen vallan jäätyä saamatta.

Epäilemättä Korean suhteellisen synkän lähihistorian aikana jengiä on kaapattu, varmasti kuulusteltu ja tapettukin, mutta kyllä ne syyt ovat olleet ihan jotain muita kuin väärän lajin valitseminen.
Korean historia on mielenkiintoista ja synkkää, mutta yhtäläisyysmerkkien vetäminen taekwondon historian kanssa on naiivia, olkoonkin että Choilla sattui olemaan lusikkansa hetkellisesti molemmissa soppakattiloissa.

Että tällainen keskiyön avautuminen.
Janne Puputti
heinä 25, 2014, 18.05
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Re: Taekwondon historia

Puni kirjoitti: Sitävastoin yhden pohtimisen arvoisen seikan voin tuoda julki, kun se tuosta markkinoinnista tuli esille. Jopa minulle on sanottu, jopa voimakkain äänenpainoin, että liiallinen esille pyrkiminen ei ole hyväksi lajille ja mielummin pidetään pää alhaalla ja toivotaan, ettei kukaan huomaa. En sen kummemmin tämän historiallisia syitä ala erittelemään, mutta sanottakoon nytten, ettei maailmalla ole kovin paljoa tästä, edelleenkään, poikettu. Tätä tarkasti pohtimalla voi tehdä johtopäätöksiä lajin luonteesta, jäsenmääristä ja vaikka mistä.

Jos maan matoset pyritään pitämään hiljaisena, niin mitä arvelette "isojen poikien" leikkivän ja vielä kiinnostavampana seikkana, miksi?
Nyt meni sen verran ohi, että voisitko selventää, että kenen pitäisi pysyä näkymättömissä? Taekwondon eri osapuolet ovat kyllä kaikki kunnostautuneet markkinoinnissa, niin hyvässä kuin pahassakin. Kukaan ei ainakaan ole menneisyydessä koittanut pitää kynttilää vakan alla. Se on tietysti sitten eri juttu, jos nykytrendi on, että ollaan hipi-hiljaa, jottei kukaan huomaisi, mutta miksi ihmeessä näin tehtäisiin? Ainoat mieleeni juolahtavat syyt pyrkiä olemaan näkymätömissä eivät kestä päivänvaloa.
Janne Puputti
heinä 25, 2014, 01.03
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: Ja miksi Suomessa on suosittua ITF-tyyliä suhteellisen paljon... Noh, tähän pitäisi ottaa GM Hwangin ja aikalaistensa toilailut ja edesottamukset maksullisine tekniikoineen kerran vuodessa leirillä pimeessä peiton alla mukaan jos haluaa jonkinmoista olettamaa tehdä, itse tyydyn ilmaisemaan asian niin, että riittävän iso porukka vaihtoi leiriä kriittisessä vaiheessa suosion kehitystä ja mahdollisti molemmille itsenäiset jatkumot.
Se että korealaiset opettajat olivat nimenomaan ammattilaisia, ei kyllä aivan selitä ITF:n oletettua yleisyyttä Suomessa. Itse en ainakaan ole koskaan kokenut, etten olisi saanut vastinetta rahoilleni, käyttämälle ajalleni tai että asioita olisi pimitetty. Puhun toki vain omaa kokemuspohjaani vasten. Todennäköisempänä selityksenä pidän itse sitä, että suomalaiset ovat olleet ja ovat edelleenkin otollista maaperää ja halukkaita oppimaan enemmän, silloinkin kun sitä ei ole koko lajissa tarjota. Aika monen on tänäkin päivänä vaikea hyväksyä sitä tosiasiaa, että taekwondossa on rajallinen määrä oppimateriaalia, olkoonkin että sen rajallisenkin määrän hallitseminen on monelle liian suuri haaste. Jokainen on varmasti nähnyt (toki muissakin lajeissa) harjoittelijoita, jotka tietävät tuhannen ja yksi tekniikkaa, mutta itse suorittamisen taso voi olla hyvinkin vaihteleva.

Monet suomalaisista "pioneereista" ovat aloittaneet lajin melko tietämättöminä sen sisällöstä ja kenties jopa pettyneet aikanaan siihen, mikä on johtanut sitten henkilökohtaiseen etsimiseen. Kuka sitten mitenkin on oman henkilökohtaisen problematiikansa ratkaissut, malleja on monia, mutta kaikkia kuitenkin tuntuu yhdistävän se, että on haluttu säilyttää oma status lajin ensimmäisten harrastajien joukossa. On haluttu olla se kukko tunkiolla ja parhaiten se tietysti on onnistunut omalla tunkiolla.
Janne Puputti
kesä 24, 2014, 18.11
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Taekwondon historia

Puni kirjoitti: ITF & WTF

sekä

ITF & ITF

Pointti oli siis siinä, että kaksi isointa ITF-porukkaa istu samaan pöytään keskenään ja pienin ITF ja WTF samaan, eri pöytään.

Pahoittelut lyhyestä johdannosta, en jaksa päivänselvyyksiä väkertää täällä persjönsterissä puhelimella, varsinkin kun yksi kuva valehtelee enemmän kun tuhat sanaa.

Tosin, jos nyt haluaa viilata pilkkua, niin kyseessä ei ollut WTF vaan Kukkiwon, jonka presidentti oli tavannut tämän pienen ITF liiton herran. Kukkiwon ja WTF ovat nykyisin varsin erilliset organisaatiot, joilla on lajista eri vastuualueet. Aina näiden "näennäisesti samalla puolella" olevien organisaatioidenkaan intressit eivät ole olleet täysin yhteneväiset. Sinällään tietysti oikea paikka ottaa yhteyttä, jos vaikka mielessä olisi, että ITF:kin siirtyisi Kukkiwonin sertifioinnin kannalle ja yhteinäistyminen etenisi. Omasta näkökulmastani selkeästi mielenkiintoisempi tapaaminen kuin jälkimmäinen ITF-möte.
Janne Puputti
loka 10, 2008, 17.26
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon historia
Vastaukset: 294
Luettu: 49882

Re: Taekwondon historia

markus_k kirjoitti: do-dii, tällanen linkki siis oli jo. Luin nuo postaukset, mutta ihan ei voi vielä suoraa sanoa, et olis auennu homma :)

Mutta miepä plaraan nettiä sitte vähän enempi. Tack tack
Tyrkytän taas kerran tätä linkkiä, joka siis on käännös koreaksi kirjoitetusta taekwondon historiasta.

http://tkd.stanford.edu/documents/tkd_history.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;